[php] aftel script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel

michiel

30/06/2005 14:53:00
Quote Anchor link
Heey,

ik probeer een script te maken die aftelt tot een tijd die uit de database word gehaalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

mysql_connect("localhost","michielfm","blablabla");
mysql_select_db("michielfm");

$id = $_GET['id'];

$dag = mysql_query("select `dag` from `leeftijd` where `id`={$id}");
$maand = mysql_query("select `maand` from `leeftijd` where `id`={$id}");
$jaar = mysql_query("select `jaar` from `leeftijd` where `id`={$id}");

echo("Nog ".(int)((mktime (0,0,0,$maand,($dag+1),$jaar)-time(void))/86400)."
dagen tot $dag-$maand-$jaar."
);

?>



Nu alleen de database nog, alleen dat lukt me niet echt. :(
ik weet niet welke type ik moet gebruiken, ik heb al een aantal beprobeerd. Maar misschien kunt 1 van jullie er 1 maken. Of zeggen dat het niet op deze manier werkt, en hoe wel.

BVD,

michielfm
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:15:13
 
Han eev

Han eev

30/06/2005 15:02:00
Quote Anchor link
maak een tabel aan die leeftijd heet en in die tabel een veld met id en een veld met jarig en die is varchar met 70 ofzow..
nu het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

mysql_connect("localhost","michielfm","blablabla");
mysql_select_db("michielfm");

$id = $_GET['id'];

$res = mysql_query("select `dag`,`jaar`,`maand` from `leeftijd` where `id`={$id}");
$tijd = mysql_fetch_object($res);

echo("Nog ".(int)((mktime (0,0,0,$tijd->maand,($tijd->dag+1),$tijd->jaar)-time(void))/86400)."
dagen tot "
.$tijd->dag . "-" .$tijd->maand . "-" .$tijd->jaar . "");

?>
 
Michiel

michiel

30/06/2005 15:21:00
Quote Anchor link
Heey

bedankt!
Ik dacht ff dat niemand antwoord kon geven, had het op 3 forums gepost. Maar heel erg bedankt :)
 
Han eev

Han eev

30/06/2005 15:44:00
Quote Anchor link
Geen dank
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.