php array 1 kolom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

05/04/2014 19:13:17
Quote Anchor link
Hi,

Ik ben bezig met de API van Snapchat, en heb momenteel een array voor de gebruikersnamen van de mensen die in mijn vriendenlijst staan.

Maar, per regel in de array, zijn er meerdere kolommen, bijvoorbeeld "name" en "status".

Hoe kan ik het zo maken, dat hij van die array, een nieuwe array maakt met alleen "name"? Of de output alleen de kolommen met "name"?
Gewijzigd op 05/04/2014 19:16:50 door PHP er
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:58:16
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/04/2014 00:13:04
Quote Anchor link
kun je een screenshot maken en omcirkelen wat je wilt hebben?
 
PHP er

PHP er

06/04/2014 12:34:21
Quote Anchor link
Nu heb ik dit als output uit het systeem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam1 [display] => [type] => 0 ) )


Dat deed ik door dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($array);


Maar, hoe kan ik het doen dat hij alleen de namen output? En dat ik dan een output krijg met:
naam1, naam2, naam3, naam4

etc.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/04/2014 13:12:55
Quote Anchor link
Dit is wat je hebt:
Array ( [0] =>
stdClass Object (
[can_see_custom_stories] => 1
[name] => naam1
[display] =>
[type] => 0
)
)

$array[0] is t object

met get_object_vars($array[0]) converteer je het in een array

En wat jij wilt is de key's en value's omdraaien?

array_flip(get_object_vars($array[0]))
 
PHP er

PHP er

06/04/2014 13:15:34
Quote Anchor link
Ik zou enkel een array met de kolom 'name' willen, dus niet met display, type en can_see_custom_stories, is dat ook mogelijk?

Dus dat je een output krijgt met ;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ('naam1', 'naam2', 'naam3');


of iets dergelijks.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/04/2014 13:19:24
Quote Anchor link
Ow dat kan zeer zeker, maar ik zie 1 keer 'name', hoort dat?
 
PHP er

PHP er

06/04/2014 13:22:29
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 06/04/2014 13:19:24:
Ow dat kan zeer zeker, maar ik zie 1 keer 'name', hoort dat?

Ja klopt, ik heb het even ingekort tot 1 regel, want er zijn namelijk iets van 80 regels :P

Toevoeging op 06/04/2014 13:23:33:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam1 [display] => [type] => 0 ) [1] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam2 [display] => [type] => 0 ) [2] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam3 [display] => [type] => 0 )  )


Dit zijn er bijvoorbeeld 3
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/04/2014 13:38:00
Quote Anchor link
Array ( [0] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam1 [display] => [type] => 0 )
[1] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam2 [display] => [type] => 0 ) [2] => stdClass Object ( [can_see_custom_stories] => 1 [name] => naam3 [display] => [type] => 0 ) )

Aha,

foreach($array as $key=>$val) { //hier loopt hij door alle array's
$objArr = get_object_vars($val);
$naam = $objArr['name'];

// en dan kun je hier $naam toevoegen in een nieuw array

}

Toevoeging op 06/04/2014 13:40:00:

Wacht ik maak het effe volledig :p

$arr = array();
foreach($array as $key=>$val) { //hier loopt hij door alle array's
$objArr = get_object_vars($val);
$naam = $objArr['name'];

// en dan kun je hier $naam toevoegen in een nieuw array
$arr[] = $naam;
}

print_r($arr);
 
PHP er

PHP er

06/04/2014 13:43:08
Quote Anchor link
Yes!! Top!! 't werkt nu haha. Dankje!

Toevoeging op 06/04/2014 14:56:13:

Is er ook nog een manier om het op alfabetische volgorde te sorteren? :P
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/04/2014 17:30:02
Quote Anchor link
Ja!

heel makkelijk :p
sort($arr)
 
PHP er

PHP er

07/04/2014 12:22:26
Quote Anchor link
Dat pakt hij niet.. Tenminste, geen foutmeldingen o.i.d. maar, hij sorteert het niet.. :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.