PHP array in JavaScipt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

01/02/2017 12:02:48
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een chart, en die is gemaakt in JavaScript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
    <script>
var ctx = document.getElementById("myChart").getContext('2d');
var myChart = new Chart(ctx, {
  type: 'bar',
  data: {
    labels: ["VVD", "PvdA", "PVV", "SP", "CDA", "D66", "ChristenUnie", "GroenLinks", "SGP", "PvDD", "50Plus"],
    datasets: [{
      label: '2012',
      data: [41, 38, 15, 15, 13, 12, 5, 4, 3, 2, 2],
      backgroundColor: "rgba(10, 53, 83, 1)"
    }, {
      label: '2017',
      data: [41, 38, 15, 15, 13, 12, 5, 4, 3, 2, 2],
      backgroundColor: "rgba(163, 13, 22, 1)"
    }]
  }
});
</script>


Nu staan de labels in een tabel genaamd 'partijen', de column heet 'naam'.

Hoe kan ik middels een array de reeks namen van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    labels: ["VVD", "PvdA", "PVV", "SP", "CDA", "D66", "ChristenUnie", "GroenLinks", "SGP", "PvDD", "50Plus"],


bijvoorbeeld wijzigen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    labels: [<?php array($partijen); ?>],
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:22:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2017 12:18:48
Quote Anchor link
Met implode() kan je dat doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$array
= array("VVD", "PvdA", "PVV", "SP", "CDA", "D66", "ChristenUnie", "GroenLinks", "SGP", "PvDD", "50Plus");
$partijen = implode('","', $array);

echo '"'.$partijen.'"';
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/02/2017 13:44:08
Quote Anchor link
Of je gebruikt JSON:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$partijen
= array("VVD", "PvdA", "PVV", "SP", "CDA", "D66", "ChristenUnie", "GroenLinks", "SGP", "PvDD", "50Plus");

?>


<script>
    var data = <?php echo JSON_encode($partijen); ?>;
    console.log(data);
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.