PHP array omzetten naar een ander formaat (en datums herschrijven)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brecht S

Brecht S

08/07/2016 17:55:45
Quote Anchor link
Hoe maak ik van deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => 2016-06-28 [1] => 2016-06-29 [2] => 2016-06-30 )


Deze output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[ [06, 28, 2016], [06, 29, 2016], [06, 30, 2016] ]


Moet dit via JSON encode? Of kan dit op een andere manier. Let wel: het kan zijn dat de eerste array meerdere waarden bevat dus best te werken met een loop.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:50:01
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2016 18:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($array as $datum)
{

   echo date('m, d, Y', strtotime($datum)).'<br/>';
}

?>
Gewijzigd op 08/07/2016 18:22:37 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/07/2016 21:58:27
Quote Anchor link
Jouw beiden voorbeelden zijn arrays. De bovenste is de oudste geldige notatie in PHP. De onderste werkt vanaf PHP 5.4. Het enigste verschil is dat je de datum notatie in de array items wilt opdelen in een array. Dat kan met bovenstaand voorbeeld van SanThe of met de explode() functie.
 
Brecht S

Brecht S

13/07/2016 21:09:15
Quote Anchor link
Ja, inderdaad. Dat werkt goed. Alleen heb ik nu nog een probleem met deze waarde op te slaan in een db. Ik zal hiervoor een nieuwe topic aanmaken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.