php bestand in andere map aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

04/01/2010 12:10:00
Quote Anchor link
Hallo,

Hieronder staat een stukje PHP code welke ik gebruik voor het aanmaken van een nieuw PHP bestand, dat gaat allemaal helemaal goed.
Alleen nu wil ik dat het PHP bestand in een ANDERE map wordt aangemaakt, alleen dat krijg ik niet voor elkaar. Bijvoorbeeld in de map "pagina".
Waar moet ik dat precies in de code invoegen?

En ik heb nog een 2e vraagje. Ik wil het nieuw aangemaakte PHP bestand automatisch laten vullen met een heleboel PHP code. Tekst is geen probleem omdat er automatisch in te laten schrijven. Dat zet ik gewoon bij $Content, alleen ik weet niet hoe ik een heleboel code erneer kan zetten met allemaal leestekens en PHP code?

Kan iemand mij met deze 2 probleempjes helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

$naam
=$_GET['Naam'];

$filename = "$naam.php";
$Content = "code in het bestand";

echo "open";
$handle = fopen($filename, 'x+');
echo " write";
fwrite($handle, $Content);
echo " close";
fclose($handle);
 

if($handle = fopen($filename, 'a')){
if(is_writable($filename)){
if(fwrite($handle, $content) === FALSE){
echo "Cannot write to file $filename";
exit;
}

echo "The file $filename was created and written successfully!";
fclose($handle);
}

else{
echo "The file $filename, could not written to!";
exit;
}
}

else{
echo "The file $filename, could not be created!";
exit;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 14:53:54
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2010 12:31:00
Quote Anchor link
Regel 5 aanpassen.
 
Jb bl

jb bl

04/01/2010 12:48:00
Quote Anchor link
Ik heb het voor elkaar om het bestand in een andere map te openen.

Nu heb ik dus alleen nog het probleemp dat er bij $Content een heleboel PHP code moet komen te staan wat in het aangemaakte bestand geschreven moet worden. Hoe zorg ik ervoor dat ik dat erin krijg?
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

04/01/2010 12:55:00
Quote Anchor link
textarea?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/01/2010 13:28:00
Quote Anchor link
Wat is de reden dat je PHP bestanden aanmaakt en vult met PHP code? Ben je een soort webbased PHP editor aan het maken?

Maar om op je vraag terug te komen, je kunt de code toch gewoon als string toevoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$code
= '<?php'.PHP_EOL;
$code .= '$var = "een waarde";'.PHP_EOL;
?>

Je zult er alleen voor moeten zorgen dat als je enkele quotes rond je string gebruikt, je deze escaped in de PHP code. Dus:
<?php
$code
.= '$var = \'een waarde\';'.PHP_EOL;
?>
 
Jb bl

jb bl

05/01/2010 11:30:00
Quote Anchor link
Klopt, ik ben een webbased editor aan het maken.

Ik denk dat ik hier wel verder mee uit de voeten kan.

Dank je!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.