PHP bij contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerdtje Kruisinga

Sjoerdtje Kruisinga

20/08/2010 14:39:15
Quote Anchor link
hoi,

a new-be on php. En direct een vraag (die vast al 1000x is gesteld....). Ik heb ook al dagen gezocht, maar ik vind het antwoord niet. Jullie zijn mijn laatste hoop, deze week....

Ik heb een contactformulier gemaakt, maar die werkte niet omdat er geen php aan gekoppeld was.
Nu heb ik een php-formulier aangemaakt (met contactformprocess.php).

Dit staat in de html van de contactpagina.
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<form action="contactformprocess.php" method="post" name="form1" id="form1" onsubmit="MM_validateForm('e-mail','','NisEmail');return document.MM_returnValue">
<p>

en dit is het php-verhaal
<title>SKMC -&gt; contactformprocess</title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php

 /*
 * @Web Contact Page PHP Script
 * @author [email protected] - http://www.helpvid.net
 * @version 1.0.0
 * @date January  05, 2010
 * @category Helpvid PHP Script for Contact page
 * @copyright (c) 2010 @helpvid.net (www.helpvid.net)
 * @Creative Commons Attribution-No Derivative Works 2.0 UK: England & Wales License.
 * @Creative Commons Attribution-No Derivative Works 2.5 UK: SCOTLAND License.
 * @Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 United States License.
 */


/* Email Variables */

$emailSubject = 'contactformprocess!'; /*Make sure this matches the name of your file*/
$webMaster = '[email protected]';



/* Data Variables */
$voornaam = $_POST['voornaam'];
$achternaam = $_POST['achternaam'];
$email = $_POST['e-mail adres'];
$opmerkingen = $_POST['opmerkingen'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
Voornaam: $voornaam <br>
Achternaam: $achternaam <br>
Email: $email <br>
Opmerkingen: $opmerkingen <br>
EOD
;
$headers = "From: $email\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html\r\n";
$success = mail($webMaster, $emailSubject, $body,
$headers);


/* Results rendered as HTML */
$theResults = <<<EOD
<html>
<head>
<title>sent message</title>
<meta http-equiv="refresh" content="3;URL=http://www.xxxx.eu/contact.html">
<style type="text/css">
<!--
body {
background-color: #444; /* You can edit this CSS to match your website*/
font-family: Eurostile;
font-size: 20px;
font-style: normal;
line-height: normal;
font-weight: normal;
color: #36A9E1;
text-decoration: none;
padding-top: 200px;
margin-left: 150px;
width: 800px;
}
-->
</style>
</head>
<div align="center">Bedankt! Het XXXX neemt zo snel mogelijk contact met u op! </div>
</div>
</body>
</html>
EOD
;
echo "$theResults";
?>



ik kreeg wat tegenstrijdige berichten over waar ik het php-formulier moest plaatsen (In cgi bin of 'gewoon' in de hoofdmap van de site). Verder lees ik ook dat ik eea als ASCII op zou moeten slaan. Als ik in DW het PHP-formulier wil opslaan, dan zie ik geen ASCII mogelijkheden.

Wie gaat mij voor het weekend nog gelukkig maken met HET antwoord?


Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 12:00:36
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/08/2010 14:47:29
Quote Anchor link
De PHP file moet gewoon in de hoofdmap van je site staan, precies op de plaats waar je vanuit je <form> tag naartoe verwijst. Het is zelfs mogelijk om alles in hetzelfde bestand (bv. contact.php) te houden.

Zie bijvoorbeeld ook dit script voor een voorbeeld daarvan.

ps. Misschien dat het ook geen gek idee is om deze PHP beginnershandleiding eens door te lezen :-)
Gewijzigd op 20/08/2010 14:48:10 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2010 14:58:55
Quote Anchor link
Je hebt een <form> in een <form>, dat gaat niet goed.
Verder controleer je niks op juiste invoer.
Daardoor is je script gevoelig voor email-injection (oftewel voor spammers).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.