[PHP] Chopper functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

29/12/2019 12:42:12
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben eigenlijk op zoek naar een chopper-functie (tekst inkorten) die dat doet op basis van letters, en niet op basis van de woorden.

Als voorbeeld, bijvoorbeeld de tekst: "Komende dinsdag is het Oudejaarsdag".

Met onderstaande functie, zou deze tekst worden ingekort tot "Komende dinsdag (..)", maar ik zoek een functie die dat afkort tot "Komende di(..)". Weet iemand hoe dat mogelijk is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function chopper($text, $maxchar, $end='(..)') {
    if (strlen($text) > $maxchar || $text == '') {
        $words = preg_split('/\s/', $text);      
        $output = '';
        $i      = 0;
        while (1) {
            $length = strlen($output)+strlen($words[$i]);
            if ($length > $maxchar) {
                break;
            }
            else {
                $output .= " " . $words[$i];
                ++$i;
            }
        }
        $output .= $end;
    }
    else {
        $output = $text;
    }
    return $output;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:53:39
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/12/2019 13:09:18
Quote Anchor link
Zoiets, of is dat te makkelijk gedacht?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$ingekort
= 10;

$tekst = "Komende dinsdag is het Oudejaarsdag";

echo '<p>' . $tekst . '</p>';

echo '<p>' . substr( $tekst, 0, $ingekort ) . '(...)' . '</p>';

?>


Toevoeging op 29/12/2019 13:54:54:

Via via op de interwebs kwam ik dit tegen :

http://jsfiddle.net/FUrLG/

En

https://dotdotdot.frebsite.nl/
 
Jan R

Jan R

29/12/2019 18:26:27
Quote Anchor link
Ik heb een oplossing gemaakt op basis van css. mogelijks ook bruikbaar voor jou.
De div waar alles instaat krijgt deze opmaak

.mini {
height:20px;
overflow:hidden;
}
.mini:hover {
height:auto;
}
Onhover verschuift de tekst natuurlijk maar dat is de keuze.
een beetje zoals A S zijn oplossing maar puur css
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2019 18:34:17
Quote Anchor link
Of gebruik de ellepsis-waarde bij de text-overflow property.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div .text {
  text-overflow: ellipsis;
  white-space: nowrap;
  overflow: hidden;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.