PHP class="?" ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

02/04/2012 16:33:13
Quote Anchor link
Goedenmiddag,

Ik heb 2 vraagjes:

Nummer 1: mag in html een class een [ bevatten? Dus: class="form[voornaam]" bijvoorbeeld.

Nummer 2: ik de volgende variabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$input
= '<input type="text" name="achternaam" value="vul hier je achternaam in" class="form[achternaam]" />';
?>

Hoe kan ik met php de class naam ophalen?

Mvg, Joost.
Gewijzigd op 02/04/2012 16:33:46 door Joost van der Meijden
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:32:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2012 16:39:58
Quote Anchor link
1) Waarom wil je dat? Of het kan wete ik niet, maar een [ ] staat voor een array, deze is niet van toepassing op een class, dus het kan verwarrend werken.
Ik zou het niet aanraden, en zie er geen noodzaak in.

2{
Even een stukje opgezochte code functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function getAttribute($attrib, $tag){
  //get attribute from html tag
  $re = '/'.$attrib.'=["\']?([^"\' ]*)["\' ]/is';
  preg_match($re, $tag, $match);
  if($match){
    return urldecode($match[1]);
  }
else {
    return false;
  }
}


$tag = '<tag attrib="blah" attrib2=blah attrib3=\'blah\'>';

echo getAttribute('attrib', $tag) . "\n";
echo getAttribute('attrib2', $tag) , "\n";
echo getAttribute('attrib3', $tag);
?>
Gewijzigd op 02/04/2012 16:40:13 door - Ariën -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/04/2012 17:30:14
Quote Anchor link
@Aar, dat is wel omslachtig om het zo te doen, daarvoor heb je de xml functies voor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2012 17:37:10
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in.
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

02/04/2012 23:59:33
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, ik kan de [ en ] weglaten .. net zo makkelijk. Thnx voor de regex, dat is wat ik nodig had :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.