[PHP] Code & Nummer Generator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Mike

Mike

19/03/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Hi,

ik heb een systeem gemaakt om Klantnummers te createn bij een nieuwe bestelling...

Nu moet ik bij bepaalde klantnummers +1 erbij zetten. Hier een voorbeeld:

123456P1 moet dan 123456P2 worden...

De klantnummers worden uit de MySQL Database gehaald, en dan moet er +1 worden bij gezet...

Hoe moet ik dit aanpakken?


Alvast bedankt voor hulp,

Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:02:12
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Zoals je het nu zegt, lijkt het me een slecht idee, tenzij je slechts 10 klanten verwacht.

123456P2 zou alfabetisch na 123456P12 komen; dat lijkt me niet de bedoeling.

Wat interessanter is, is dat je een vast aantal karakters gebruikt.
Maak daarvan 123456P001, waarbij je telkens verwacht dat de laatste drie karakters cijfers zijn. Dan kan je zeer makkelijk met substr de drie laatste karakters lezen, ++'en en terug zetten.

Verder snap ik je bedoeling niet precies.

Wat betekent 123456 ? Wat betekent P en waarop slaat dat nummer 1 precies op?
Ik vermoed dat je die gegevens beter in aparte vendel in de db steekt, maar ik weet dus niet precies waar ze voor staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Mike

Mike

19/03/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie!

Het gaat om een interne rekeningnummer (a.k.a invoice number).
Dus het gedeelte voor de P is het Klantnnummer zelf, daarna volgt de code van de invoice, dus de 1ste rekening is P1 de 2de P2, enz. ...

Maar je hebt idd. gelijk met het gebruiken van een vast aantal karakters.

Ik zal er ff een testje mee doen, en dan laat ik je weten of het is gelukt ;D


Thnx, Mike
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

19/03/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Explode op de P, alles wat erna komt ([1]), ++ (+ 1).
 
Mike

Mike

19/03/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 19.03.2009 14:40:
Explode op de P, alles wat erna komt ([1]), ++ (+ 1).


Ty voor je reactie.

Het probleem is dat er al voor de P andere Letter worden gebruikt...

Bijv.: 1232AT54P001
Bijv.: 1232RP54P001

Dus, wanneer er dan al voor de eigelijke P een andere P staat... is het nummer verkloot.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/03/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Inderdaad, indien die P er altijd staat.

Om eerlijk te zijn, je zou beter de gegevens apart in de db steken.

Op de bestelbon kan je gerust iets doen als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$bestelbonNummer
= $row['klantId'] .'p'. $row['bestelId'];
?>


In principe is het geen goed idee om in 1 veld twee verschillende dingen te zetten.

Er is geen enkele toegevoegde waarde om dat samengesteld nummer echt ook in een veld te schrijven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Mike

Mike

19/03/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Daar geef ik je gelijk in...
Ik zal het script nu zo aanpassen dat alles apart wordt opgeslagen.

Bedankt voor jullie reacties!!!

Greetz, Mike

P.S.:

Hopelijk wordt het Weer snel beter... :P Ice cold
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

19/03/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Of werken met SubStr als het klantnummer altijd even groot is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.