php code in html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 12:55:04
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een barsysteempje, maar er zit een klein probeleempje in:

Op de index pagina's van de verschillende soorten drank (frisdrank, bier, wijn, chips, hartig) wil ik dat, d.m.v. php en keuze wordt gemaakt tussen 2 afbeeldingen.
1e keus is zwart/wit afbeelding zonder een link erachter.
en een kleur plaatje met link om dat te kunnenn nemen zeg maar. De keuze wordt beinvloedt d.w.v. de voorraad, is deze 0 voor en soort drank dan is het z/w plaatje anders de kleur afbeelding.

De plaatjes zijn
coca-cola.jpg
fanta-orange.jpg
sprite.jph
icetea.jpg

voor de zwart wit moet je achter de naam nog _b-w zetten

kan iemand mij helpen, heb al wel een code staan, maar als ik ie gebruik zie ik alleen het 1e plaatje (coca cola)

het si zo:

in een tabel staat per <td> een php code met zo zijn eigen query en result stuk met zijn eigen ifs.

als ik zometeen even erbij kan zal ik de code even plaatsen.

wie kan mij helpen met dit kleine probleempje.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:15:52
 
Jel le

Jel le

19/10/2010 13:08:06
Quote Anchor link
Als je eerst even laat zien wat je nu al hebt kan ik je misschien verder helpen.
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 13:10:33
Quote Anchor link
Quote:
in een tabel staat per <td> een php code met zo zijn eigen query en result stuk met zijn eigen ifs.


Dat klinkt al behoorlijk fout.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:12:44
Quote Anchor link
hoe zou ik dat dan kunnen oplossen..


het gaat om in 1 pagina 4 verschillende queries te uitvoeren.
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 13:16:00
Quote Anchor link
Zonder relevante code kunnen we niet veel. Ik kan wel wat gokken maar daar schieten we niet veel mee op.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:16:13
Quote Anchor link
dit is een stukje code die aangepast wordt in mijn html pagina, voor de andere soorten...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<center>
<table border="0">
        <tr>
            <td>    <!-- Cola -->
            <?php
                // Voorraad cola:
                $voorraadCola = "SELECT aantal
                FROM `frisdrank`
                WHERE `wat` = 'cola'"
;
                
                $resultCola = mysql_query($voorraadCola);        //query uitvoeren en kijken of de query kan worden uitgevoerd!
                if (!$resultCola) {
                echo "Could not succesfully run query ($resultCola) from DB: " . mysql_error();
                exit;
                }

                
                // als er geen rijen aanwezig zijn, dan exit anders in string sVoorraadCola het aantal opslaan
                if (mysql_num_rows($resultCola) == 0) {    
                echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
                exit;
                }

                
                // Result string aanmaken
                while ($rowcola = mysql_fetch_assoc($resultCola)) {
                $sVoorraadCola = $rowcola["aantal"];
                }

                mysql_free_result($resultCola);
                ?>

                <div <?php if (sVoorraadCola == 0) {
                echo "<img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/coca-cola_b-w.jpg width=150 height=150>";
                exit;
                }

                
                else {                                                             //Anders kleur plaatje met link
                echo "<a href=http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/cola_controle.php>    
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/coca-cola.jpg width=150 height=150></a>"
;
                exit;
                }

            ?>
></div>          
            </td>
            
            <td><font color="#FFFFFF">.....</font></td>    <!-- Leeg laten -->


dus voor sinas, pas je het worodje cola aan in sinas, enz enz enz...
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 13:22:58
Quote Anchor link
kijk eens goed naar de div , die klopt niet helamaal
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:24:12
Quote Anchor link
hoe bedoel je???
Gewijzigd op 19/10/2010 13:24:43 door christiaan de kleine
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 13:28:50
Quote Anchor link
nouw als kijkt doe je wat fout met de varibale voorraadcola
Gewijzigd op 19/10/2010 13:31:02 door Teun Hesseling
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:30:47
Quote Anchor link
is het ook mogelijk om deze makkelijker te kunnen krijgen...

zoals al eerder gezged, heb 4 queries dus van bovenstaande code moet je row 4 tot en met 41 4x zien in je html bestand... is het mogelijk om dit goed te kunnen oplossen door middel van een tabel aanmaken in je php bestand. dus <table> in php kunnen maken...

Toevoeging op 19/10/2010 13:31:26:

Teun Hesseling op 19/10/2010 13:28:50:
nouw als kijkt doe je wat fout met de varibale voorraadcola


Welke beOEL JE PRECIES??
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 13:33:35
Quote Anchor link
oke , blijkbaar heb je weinig geduld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (sVoorraadCola == 0)

mist een $....
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:36:44
Quote Anchor link
kan het zo simpel zijn, en ik heb niet weinig geduld,m aar was net klaar met mijn berichtje te typen...en die caps letters, komt omdat mijn laptop een beetje sloom is...
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 13:38:53
Quote Anchor link
Is dit een school opdracht of iets voor jezelf?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:39:13
Quote Anchor link
probleem is nog niet opgelost...

zie nog steeds enkel het plaatje van coca cola, de rest nog niet...

hoe kan dit?

Toevoeging op 19/10/2010 13:40:21:

voor mezelf...
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/10/2010 13:40:31
Quote Anchor link
tja zo makkelijk is het soms, ik maak zelf die fout altijd heeel vaak, dus dan let je extra goed op.

EDIT: zet de 'wat' in je where eens zonder de quotes
Gewijzigd op 19/10/2010 13:41:42 door Teun Hesseling
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:41:11
Quote Anchor link
dit is de volledige code van home.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
<?php
include ("connect.php");
?>


<!-- HTML gedeelte -->
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Home.php</title>

<!-- Scripts voor Adresbalk en Statusbar -->
<SCRIPT language="JavaScript">
var wait = 50         //pause tussen volgende letter (millisecondes)
var message = new Array()
message[0] = "Scoutinggroep de Havik"
message[1] = "Barsysteem"
message[2] = "Voor vragen / fouten"
message[3] = "Vul het formulier in op de contact pagina"
//Als u toe wilt voegen, kopieer de regel hierboven, verander de text en het nummer
var msgs = 3         //maak van 3 het nummer tot hoever het laatste bericht gaat (hier is dat 3)
var curmsg = 0
var a = 0
var counter = 0
function typew(){a = a + 1
check()
window.status = message[curmsg].substring(0, a)
if(a == message[curmsg].length + 5){curmsg = curmsg + 1
a = 0}if(curmsg > msgs){curmsg = 0 }counter = setTimeout("typew()", wait)
}function check(){if(a <= message[curmsg].length)
{if(message[curmsg].substring(a, a + 1) == ""){a = a + 1
check()}}}typew();</SCRIPT>

<script>

function hidestatus(){
window.status=''
return true
}

if (document.layers)
document.captureEvents(Event.MOUSEOVER | Event.MOUSEOUT)

document.onmouseover=hidestatus
document.onmouseout=hidestatus
</script>

</head>

<body>

<center>
<table border="0">
        <tr>
            <td>    <!-- Cola -->
            <?php
                // Voorraad cola:
                $voorraadCola = "SELECT aantal
                FROM `frisdrank`
                WHERE `wat` = 'cola'"
;
                
                $resultCola = mysql_query($voorraadCola);        //query uitvoeren en kijken of de query kan worden uitgevoerd!
                if (!$resultCola) {
                echo "Could not succesfully run query ($resultCola) from DB: " . mysql_error();
                exit;
                }

                
                // als er geen rijen aanwezig zijn, dan exit anders in string sVoorraadCola het aantal opslaan
                if (mysql_num_rows($resultCola) == 0) {    
                echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
                exit;
                }

                
                // Result string aanmaken
                while ($rowcola = mysql_fetch_assoc($resultCola)) {
                $sVoorraadCola = $rowcola["aantal"];
                }

                mysql_free_result($resultCola);
                ?>

                <div <?php if ($sVoorraadCola == 0) {
                echo "<img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/coca-cola_b-w.jpg width=150 height=150>";
                exit;
                }

                
                else {                                                             //Anders kleur plaatje met link
                echo "<a href=http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/cola_controle.php>    
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/coca-cola.jpg width=150 height=150></a>"
;
                exit;
                }

            ?>
></div>          
            </td>
            
            <td><font color="#FFFFFF">.....</font></td>    <!-- Leeg laten -->
            
            <td>    <!-- Sinas -->
            <?php
                // Voorraad sinas:
                $voorraadSinas = "SELECT aantal
                FROM `frisdrank`
                WHERE `wat` = 'sinas'"
;

                $resultSinas = mysql_query($voorraadSinas);        //query uitvoeren en kijken of de query kan worden uitgevoerd!
                if (!$resultSinas) {
                echo "Could not succesfully run query ($resultSinas) from DB: " . mysql_error();
                exit;
                }


                // als er geen rijen aanwezig zijn, dan exit anders in string sVoorraadSinas het aantal opslaan
                if (mysql_num_rows($resultSinas) == 0) {    
                echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
                exit;
                }


                // Result string aanmaken
                while ($rowsinas = mysql_fetch_assoc($resultSinas)) {
                $sVoorraadSinas = $rowsinas["aantal"];
                }

                mysql_free_result($resultSinas);
                
                if  ($sVoorraadSinas == 0) {                                        //Als voorraad == 0 dan zwart/wit plaatje
                echo "<table border=0><tr>
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/logo_fanta_orange_b-w-x.jpg width=150 height=150>"
;
                exit;
                }


                else {                                                             //Anders kleur plaatje met link
                echo "<a href=http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/sinas_controle.php>    
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/logo_fanta_orange.jpg width=150 height=150></a>"
;
                exit;
                }

            ?>
                  
            </td>
            
            <td><font color="#FFFFFF">.....</font></td>    <!-- Leeg laten -->
            
            <td>    <!-- Sprite/ 7-UP -->
            <?php
                // Voorraad sprite:
                $voorraadSprite = "SELECT aantal
                FROM `frisdrank`
                WHERE `wat` = 'sprite'"
;

                $resultSprite = mysql_query($voorraadSprite);        //query uitvoeren en kijken of de query kan worden uitgevoerd!
                if (!$resultSprite) {
                echo "Could not succesfully run query ($resultSprite) from DB: " . mysql_error();
                exit;
                }


                // als er geen rijen aanwezig zijn, dan exit anders in string sVoorraadSprite het aantal opslaan
                if (mysql_num_rows($resultSprite) == 0) {    
                echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
                exit;
                }


                // Result string aanmaken
                while ($rowsprite = mysql_fetch_assoc($resultSprite)) {
                $sVoorraadSprite = $rowsprite["aantal"];
                }

                mysql_free_result($resultSprite);
                
                if  ($sVoorraadSprite == 0) {                                        //Als voorraad == 0 dan zwart/wit plaatje
                echo "<table border=0><tr>
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/logo_sprite_b-w-x.jpg width=150 height=150>"
;
                exit;
                }


                else {                                                             //Anders kleur plaatje met link
                echo "<a href=http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/sprite_controle.php>    
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/logo_sprite.jpg width=150 height=150></a>"
;
                exit;
                }

            ?>
                    
            </td>
            
            <td><font color="#FFFFFF">.....</font></td>    <!-- Leeg laten -->
            
            <td>    <!-- Ice Tea -->
            <?php
                // Voorraad icetea:
                $voorraadIcetea = "SELECT aantal
                FROM `frisdrank`
                WHERE `wat` = 'ice_tea'"
;

                $resultIcetea = mysql_query($voorraadIcetea);        //query uitvoeren en kijken of de query kan worden uitgevoerd!
                if (!$resultIcetea) {
                echo "Could not succesfully run query ($resultIcetea) from DB: " . mysql_error();
                exit;
                }


                // als er geen rijen aanwezig zijn, dan exit anders in string sVoorraadIcetea het aantal opslaan
                if (mysql_num_rows($resultIcetea) == 0) {    
                echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
                exit;
                }


                // Result string aanmaken
                while ($rowicetea = mysql_fetch_assoc($resultIcetea)) {
                $sVoorraadIcetea = $rowicetea["aantal"];
                }

                mysql_free_result($resultIcetea);
                
                if  ($sVoorraadIcetea == 0) {                                        //Als voorraad == 0 dan zwart/wit plaatje
                echo "<table border=0><tr>
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/icetea_logo01_b-w-x.jpg width=150 height=150>"
;
                exit;
                }


                else {                                                             //Anders kleur plaatje met link
                echo "<a href=http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/sprite_controle.php>    
                <img src=http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/icetea_logo01.jpg width=150 height=150></a>"
;
                exit;
                }

            ?>
            
            </td>
           </tr>
</table></center>
<P>
<a href="http://localhost/">Return to index</a>
<br>
Klik <a href="javascript:history.back()">hier</a> om naar de vorige pagina terug te keren.<br>

</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2010 13:44:11
Quote Anchor link
Waarom heb je nog regel 40 en verder? Met al die exit's komt je script nooit bij regel 40.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:45:30
Quote Anchor link
dat gaat er dusfout...

stom stom stom

dus die exit;

moeten weg uit de code...
 
- Mark -

- Mark -

19/10/2010 13:50:21
Quote Anchor link
Onderstaande code is uit het hoofd dus er kunnen fouten inzitten. Als het goed is geeft hij alle dranken weer.

LET OP! Je moet je afbeeldingen hernoemen naar de naam in de database.

- Je benamingen zijn nogal behoorlijk krom te noemen.
- backtics zijn nergens voor nodig.
- Kromme foutafhandeling.
- gebruik enkele quotes als je html wilt weergeven dan hoef je de dubbele niet allemaal te escapen of eruit te slopen.

Kijk eens op www.phptuts.nl daar staan een aantal leuke tutorials.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

    #| Set query.
    
        $sql = "SELECT aantal, wat FROM frisdrank";


    #| Query uitvoeren.

        if(!$res = mysql_query($sql)){

        /*---- INFO: Helaas! Er is iets fout gegaan. ----*/
                
            trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
            
        }

        else{

        /*---- INFO: Het uitvoeren van de Query is gelukt. ----*/

        #| Dan gaan we nu kijken of er wel wat in de database is gevonden.


            if(mysql_num_rows($res) == 0){

            /*---- INFO: Helaas! Geen resultaten gevonden, Heb je er wel iets in staan? ----*/

                echo 'Geen resultaten gevonden';
            }

            else
            {

            /*---- INFO: We hebben 1 of meerdere resultaten gevonden. ----*/
            
            #| Dan gaan we nu alle frisdranken aflopen.


                while($row = mysql_fetch_assoc($res)){
                
                #| Dan gaan we nu controleren of er vooraad is ja of nee.
                
                    if($row['aantal'] > 0){
                    
                    /*---- INFO: Ja, er is voorraad. ----*/
            
                    #| link + gekleurde afbeelding weergeven.

                    
                        echo '<a href="http://localhost/stambar/barsysteem/frisdrank/cola_controle.php"><img src="http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/'.$row['wat'].'.jpg" width="150" height="150"></a>';
                        
                    }

                    else{
            
                    /*---- INFO: Nee, er is geen voorraad. ----*/
            
                    #| Zwart/Wit afbeelding weergeven zonder link.

                    
                        echo '<img src="http://localhost/stambar/barsysteem/Afbeelding/'.$row['wat'].'_b-w.jpg" width="150" height="150">';
                        
                    }
                }
            }
        }

        
?>
Gewijzigd op 19/10/2010 13:52:09 door - Mark -
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

19/10/2010 13:52:29
Quote Anchor link
code doet het nou, alleen er zit geen klikbare link achter het plaatje coa-cola.jpg
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2010 13:56:18
Quote Anchor link
Ik mis de dubbele html-quotes. En http://localhost/ gaat niet werken op internet.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.