php code invoegen in html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Dirk Siersema

Dirk Siersema

11/02/2014 20:26:41
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zit met het volgende probleem:

In een ledensysteem wil ik bij het aanmelden (registreren) een aantal (fout)meldingen in een td cel laten zien.

In de php code gaat dit goed met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo resultBlock($errors,$successes); ?>


maar met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    echo "<form name='resendActivation' action='".$_SERVER['PHP_SELF']."' method='post'>

    <table width='800'>
        <tr>
           <td colspan='3' height='50'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
           <td align='right'><b>Gebruikersnaam:</b></td>
           <td><input type='text' size='20' name='username'></td>
           <td width='400' valign='top' rowspan='2'><?php echo resultBlock($errors,$successes); ?></td>
        </tr>
    </table>
</form>"
;
?>

niet.

Wat zie ik over het hoofd?
Gewijzigd op 11/02/2014 20:29:07 door Dirk Siersema
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:19:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2014 20:32:05
Quote Anchor link
Kijk eens naar lijn 2, daar haal je de PHP-code netjes buiten je echo. Maar op lijn 11 gebruik je de PHP-tag terwijl je al in de PHP-modus zit.
 
D B

D B

11/02/2014 20:49:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    echo "<form name='resendActivation' action='".$_SERVER['PHP_SELF']."' method='post'>

    <table width='800'>
        <tr>
           <td colspan='3' height='50'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
           <td align='right'><b>Gebruikersnaam:</b></td>
           <td><input type='text' size='20' name='username'></td>
           <td width='400' valign='top' rowspan='2'>"
. resultBlock($errors,$successes). "</td>
        </tr>
    </table>
</form>"
;
?>


Had de pagina nog niet vernieuwd, maar wat Aar zegt dus inderdaad :)
Gewijzigd op 11/02/2014 20:50:42 door D B
 
Dirk Siersema

Dirk Siersema

11/02/2014 21:04:23
Quote Anchor link
Juist, dit was dus niet de eerste maal dat ik dit niet zag/wist.

Echter de meldingen komen niet in de <td> terecht (heb er al een div omheen gezet).
Gewijzigd op 11/02/2014 21:04:38 door Dirk Siersema
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2014 21:05:52
Quote Anchor link
Waar komen ze dan wel terrecht, en wat doet die resultBlock()-functie allemaal? Kan je daar wat van laten zien?
 
Dirk Siersema

Dirk Siersema

11/02/2014 21:13:40
Quote Anchor link
De meldingen komen boven de table te staan.

Zal even opzoeken wat resultBlock() doet.
 
D B

D B

11/02/2014 21:14:42
Quote Anchor link
Zal waarschijnlijk in de output van de function zitten :)
 
Dirk Siersema

Dirk Siersema

11/02/2014 21:26:09
Quote Anchor link
resultBlock()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
//Displays error and success messages
function resultBlock($errors,$successes){
    //Error block
    if(count($errors) > 0)
    {

        echo "<div id='error'>
        <a href='#' onclick=\"showHide('error');\">[X]</a>
        <ul>"
;
        foreach($errors as $error)
        {

            echo "<li>".$error."</li>";
        }

        echo "</ul>";
        echo "</div>";
    }

    //Success block
    if(count($successes) > 0)
    {

        echo "<div id='success'>
        <a href='#' onclick=\"showHide('success');\">[X]</a>
        <ul>"
;
        foreach($successes as $success)
        {

            echo "<li>".$success."</li>";
        }

        echo "</ul>";
        echo "</div>";
    }
}

?>
 
D B

D B

11/02/2014 21:47:04
Quote Anchor link
Moet een function niet een return geven ipv echo?
 
Dirk Siersema

Dirk Siersema

11/02/2014 22:14:49
Quote Anchor link
Ook met return lukt het maar deels, het kruisje blijft boven de table staan en er komt maar 1 melding in de <td>.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

11/02/2014 22:15:44
Quote Anchor link
Zo ver ik weet mag je een DIV niet binnen een tabel gebruiken.

Verder wil ik je adviseren om de enkel- en dubbelquotes om te draaien, HTML vraagt om dubbelquotes.

dus b.v. echo'<div id="naam">';

ten slotte, gebruik geen inline opmaak voor HTML maar gebruik daarvoor een css document.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.