PHP code uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rutger

Rutger

29/01/2005 14:20:00
Quote Anchor link
In mijn database heb ik een stukje php code staan. Nou wil ik die code uit laten voeren in een pagina.

Als ik echo $data->inhoud; gebruik wordt de php code niet uitgevoerd. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 15:20:34
 
DaeDaluz

DaeDaluz

29/01/2005 14:35:00
Quote Anchor link
eval()
 
Marijn

Marijn

29/01/2005 14:43:00
Quote Anchor link
geef eerst wat meer informatie over je tabellen enz..
anders kunnen wij ook vrij weinig..

en wat je tot nu toe hebt..
 
Rutger

Rutger

29/01/2005 15:51:00
Quote Anchor link
Ik heb de tabel 'pages'. hierin staan de kolommen 'titel', 'link', en 'inhoud'.

er is 1 row

titel: Test
link: test
inhoud:
hoi<br><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo 'blaat';
?>


nou wil ik in het bestand index.php de inhoud zetten, zodat deze wordt uitgevoerd. de output zou dus moeten zijn:

hoi

blaat

maar met echo geeft hij alleen 'hoi' (zonder 's) weer.

dit is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?

$pagequery
= mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE link='$location'");
$pagedata = mysql_fetch_object($pagequery);

echo $pagedata->inhoud;

?>
 
Eris -

Eris -

29/01/2005 15:53:00
Quote Anchor link
$pagequery = mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE link='$location'");
$pagedata = mysql_fetch_object($pagequery);

echo $pagedata->inhoud;

Jij laat nu de source code zien. je voert het niet uit ^^
eval() is de oplossing
 
Rutger

Rutger

29/01/2005 16:04:00
Quote Anchor link
maar hoe gebruik ik eval() ?

gewoon eval($pagedata->inhoud); werkt niet :S

het laat trouwens niet de broncode zien... het lijkt net alsof er geen php code is, je ziet enkel de eerste 'hoi'
 
Eris -

Eris -

29/01/2005 16:10:00
 
DaeDaluz

DaeDaluz

29/01/2005 16:24:00
Quote Anchor link
ik zei het toch, eval() ;p
 
Rutger

Rutger

29/01/2005 16:37:00
Quote Anchor link
ha, het is nu gelukt, danku ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.