php codes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 14:48:39
Quote Anchor link
is er ergens een boek of online lijst van alle php codes.
voor programeren.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:26:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 14:51:21
Quote Anchor link
Jazeker, alle PHP-functies (meer dan 1000!) kan je vinden op http://php.net. Gelukkig hoef je ze ook niet allemaal te kennen, gezien er een hoop functies zijn voor functionaliteit die je bijna nooit zal gebruiken.

Je kan ook de handleiding van de functienamen apart bekijken op http://www.php.net/[functienaam], zoals bijv. www.php.net/include.
Gewijzigd op 28/01/2016 14:52:03 door - Ariën -
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 14:57:46
Quote Anchor link
hellemaal top. en nog bedankt voor je hulp trouwens voor mijn site. nu wil ik nog een admin page waar mijn collegas van hotline de text bestand kan aan passen als er een server down is, dat die er tussen uit gehaald kan worden en text bestand weer saven. in admin pagina met wachtwoord beveiligt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:02:11
Quote Anchor link
Je kan met fsockopen zelf een controle bouwen of iets down is. Dat bestaat weer wat typwerk van je collega's.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 15:05:04
Quote Anchor link
Mogelijk heeft de topicstarter het meer over de (vorm van de) taal in zijn algemeenheid, in plaats van (enkel) functies, wat slechts een greep is uit de (voorgedefinieerde) "woorden" waaruit de taal bestaat (de controlestructuren van de taal zou je wellicht kunnen zien als de verschillende zinsconstructies).

In de handleiding van php.net kun je ook alle informatie vinden over de taal zelf.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 15:07:51
Quote Anchor link
nu heb ik wat gevonden. maar hoe kan ik dit laden in mij html page

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
// check if a server is up by connecting to a port
function chkServer($host, $port)
{
  
    $hostip = @gethostbyname($host); // resloves IP from Hostname returns hostname on failure
    
    if ($hostip == $host) // if the IP is not resloved
    {
        echo "Server is down or does not exist";
    }

    else
    {
        if (!$x = @fsockopen($hostip, $port, $errno, $errstr, 5)) // attempt to connect
        {
            echo "Server is down";
        }

        else
        {
            echo "Server is up";
            if ($x)
            {
                @
fclose($x); //close connection
            }
        }  
    }
}

?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:11:05
Quote Anchor link
We zien hier dat er een eigen functie wordt gemaakt die chkServer heet. Deze kan je onderaan aanroepen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
chkServer("domein.nl",80);
?>


Waarbij je dus het domein/hostname gebruikt, en de poort die je wilt controleren. Een webserver draait bijvoorbeeld op poort 80. Meer informatie over eigen gemaakte functies kan je hier vinden: http://www.w3schools.com/php/php_functions.asp
Gewijzigd op 28/01/2016 15:12:40 door - Ariën -
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 15:17:57
Quote Anchor link
okey. hoe kan ik dit plaatsen in een html site.. als ik deze codes paste in de html codes word er niks weer gegeven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:24:48
Quote Anchor link
- Hoe roep je het bestand aan? Ik neem aan via een URL in je browser die naar een ip of hostname verwijst?
- Ondersteunt de server wel PHP?
- Eindigt je bestand wel op .php?
- Zie je iets in je HTML-code staan van je browser?
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 15:29:41
Quote Anchor link
mijn server ondersteunt php/mysql

als ik mijn html pagina open in webbrowser zie ik geen raare tekens.
dat duit wel op dat mijn server php ondersteunt anders zie je de php codes wel staan.

maar hij geeft niet aan online of offline maar mijn pagina is index.html geen index.php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:40:04
Quote Anchor link
Bestandsnaam aanpassen. Standaard wordt PHP niet uitgevoerd op .html.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

28/01/2016 16:37:26
Quote Anchor link
gaan we dat doen maak ik de extentie .hml naar .php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 16:40:39
Quote Anchor link
Dat klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.