php connecten met phpmyadmin database...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 13:17:11
Quote Anchor link
hallo,
ik heb een inlogschermpje gemaakt in php maar deze moet ik koppelenen aan een database zodat hij wachtwoord en username kan controleren..
ik krijg alleen geen connectie met de server...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/* Db toevoegen */

    mysql_connect( 'localhost', 'inlognaam', 'wachtwoord' );
    
  if ( !mysql_connect( 'localhost', 'inlognaam', 'wachtwoord' ) )
  {
    print "<p>Er is een verbindingsprobleem.</p>";
    die();
  }

if ( !mysql_select_db( 'Db_naam' ) )
    {
        print "<p>De database is niet gevonden op de server.</p>";
        die();
    }


iemand enig idee wat ik fout doe ? ( de server is van school dus weet niet of ik dan wel localhost kan gebruiken ? )

alvast bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:51:46
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/11/2012 13:20:52
Quote Anchor link
probeer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$conn = mysql_connect('localhost','root','');
if ($conn){
    echo 'Succesvol verbinding gemaakt';
}else{
    echo 'Er is iets fout gegaan, probeer het later nog eens';
}
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2012 13:35:01
Quote Anchor link
Tom bijlsma op 03/11/2012 13:17:11:
de server is van school dus weet niet of ik dan wel localhost kan gebruiken ?


Als mysql en het php-script op dezelfde machine draaien wel. Anders niet.
 
Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 14:00:00
Quote Anchor link
@Albert moet ik dat er gewoon onder zettn ?

@Santhe dit was dus niet zo.. Gebruik nu de phpmyadmin van Xamp dus draait nu wel op zelfde machine . Alleen hoe weet ik de inlognaam en wachtwoord van die phpmyadmin van xamp ?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2012 14:15:34
Quote Anchor link
Die geef je, neem ik aan, op bij het installeren.
 
Jelle Hi

Jelle Hi

03/11/2012 14:24:35
Quote Anchor link
De inloggegevens van xampp zijn: username= root en wachtoord moet je leeglaten
 
Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 15:03:54
Quote Anchor link
Jelle Seubring op 03/11/2012 14:24:35:
De inloggegevens van xampp zijn: username= root en wachtoord moet je leeglaten



heel erg bedankt , de connectie werkt :)
heb je misschien ook enig idee hoe ik nu verder moet zodat hij de username/password combinatie controleert ?
zoja moet ik mijn code even hier plakken of kun je me de goeie richting opwijzen ?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/11/2012 15:56:24
Quote Anchor link
welke combinatie moet hij controleren dan?
wat je daarnet opgaf waren de 'inloggegevens' van je database
 
Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 16:43:29
Quote Anchor link
Albert de Wit op 03/11/2012 15:56:24:
welke combinatie moet hij controleren dan?
wat je daarnet opgaf waren de 'inloggegevens' van je database


ik heb in php een inlog scherm gemaakt.
in mijn database heb ik nu 1 username met password toegevoegd en ik wil zeg maar dat als je die username en die password in typt dat hij dan inlogd en anders niet...


die inloggegevens van de database waren om verbinding te krijgen met de database , dat is nu gelukt :)
Gewijzigd op 03/11/2012 16:44:32 door tom bijlsma
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/11/2012 16:58:32
Quote Anchor link
Je bent overduidelijk nieuw met PHP. Dat geeft niks maar het is beter om eerst wat tutorials te volgen en er meer over te weten komt dat dat je een forum vraagt om je alles te leren. Terug naar je vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$tabel
= 'hier kom je tabelnaam';//je tabel met gebruikersnaam en wachtwoord

$query = mysql_query("SELECT * FROM ".$tabel." WHERE inlognaam='".$_POST['inlognaam']."' && wachtwoord='".$_POST['wachtwoord']."'");
while ($row = mysql_fetch_row($query)){
    // succesvol ingelogd
    $_SESSION['gebruiker'] = $row[0];
    echo 'Succesvol ingelogd!';
}

?>


Ik zou als ik jou was hier eens naar kijken
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2012 17:13:36
Quote Anchor link
@Albert: Waar is de beveiliging en de foutafhandeling? Geef een nieuweling wel een veilig script lijkt mij.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/11/2012 17:24:19
Quote Anchor link
Sorry SanThe maar ik dacht dat het beter was om een beginner niet direct te overspoelen met dingen die vaag gaan overkomen.
 
Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 17:31:42
Quote Anchor link
Albert de Wit op 03/11/2012 16:58:32:
Je bent overduidelijk nieuw met PHP. Dat geeft niks maar het is beter om eerst wat tutorials te volgen en er meer over te weten komt dat dat je een forum vraagt om je alles te leren. Terug naar je vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$tabel
= 'hier kom je tabelnaam';//je tabel met gebruikersnaam en wachtwoord

$query = mysql_query("SELECT * FROM ".$tabel." WHERE inlognaam='".$_POST['inlognaam']."' && wachtwoord='".$_POST['wachtwoord']."'");
while ($row = mysql_fetch_row($query)){
    // succesvol ingelogd
    $_SESSION['gebruiker'] = $row[0];
    echo 'Succesvol ingelogd!';
}

?>


Ik zou als ik jou was hier eens naar kijken


dus als ik met dit script erbij, op mijn inlog pagina de gegevens in typ van een al geregistreede gebruiker dan word ik ingelogd ? en anders geeft hij een fout melding ?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/11/2012 18:24:46
Quote Anchor link
Albert de Wit op 03/11/2012 17:24:19:
Sorry SanThe maar ik dacht dat het beter was om een beginner niet direct te overspoelen met dingen die vaag gaan overkomen.

Als je nieuw bent met iets, komt het bijna altijd helemaal 'vaag' over.
Leer het dan gelijk zo goed mogelijk.
Straks denkt TS dat hij iets goed doet, maar loopt dan tegen problemen aan bij zijn query en heeft geen idee hoe het op te lossen en/of blijkt zijn script lek.
Ook om te oefenen/leren: foutafhandeling en beveiliging. Vanaf het begin en niet later inbouwen. Dat gebeurt doorgaans toch niet.

Waarom de tabelnaam in een variabele stoppen?
Waarom * in je query?
Begrijp ook niet waarom je een while-lus start; er is of 1 of geen resultaat.

Tom bijlsma op 03/11/2012 17:31:42:
dus als ik met dit script erbij, op mijn inlog pagina de gegevens in typ van een al geregistreede gebruiker dan word ik ingelogd ? en anders geeft hij een fout melding ?

Jij wilt leren: probeer het ;-)
Gezien de vele verbeterpunten zou ik het, los of het wel/niet werkt, niet gebruiken.
Gewijzigd op 03/11/2012 18:29:31 door Obelix Idefix
 
Tom bijlsma

tom bijlsma

03/11/2012 19:50:31
Quote Anchor link
Ik heb het aan de praat :)
iedereen bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.