PHP contactform mail()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

22/06/2011 09:04:00
Quote Anchor link
Beste mensen,
Ik ben voor de eerste keer echt bezig om een contactformulier te maken. Dit gaat best goed, maar ik loop nu ergens mee vast

Bij het volgende stukje code:

Quote:
// If errors < 1, mail the following variables
elseif($errors < 1){

mail($senderTo, $senderName, $senderContactperson, $senderAdres,
$senderPostcode, $senderPhone, $senderEmail, $senderWebsite,
$senderMessage, $header);


echo "";

}

?>


Op een ene van een rede wilt hij de mail niet verzenden, wat ik ook wil is dat degene voor wie dit contactformulier is een overzicht in zijn mail krijgt, met een opsomming van een aantal ingevulde velden.

Kan iemand mij helpen?

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

Groeten Casper

Toevoeging op 22/06/2011 09:16:13:

Voor de duidelijkeheid.

Wanneer ik een mail wil sturen, krijg ik de volgende fout:

Warning: mail() expects at most 5 parameters, 10 given in c:\domains\wwwroot\New\pages\send.php on line 172

Code line 172:
70. mail($senderTo, $senderName, $senderContactperson, $senderAdres,
71. $senderPostcode, $senderPhone, $senderEmail, $senderWebsite,
72. $senderMessage, $header);
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:34:41
 
Serge Girard

Serge Girard

22/06/2011 09:23:32
Quote Anchor link
Je hebt 10 parameters, terwijl er maar 5 maximaal zijn toegelaten. Lees de warning!
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

22/06/2011 09:54:54
Quote Anchor link
kijk ook even op php.net hoe mail werkt.

toch kan je beter swiftmailer of phpmailer gebruiken
 
R Persoon

R Persoon

22/06/2011 11:44:25
Quote Anchor link
Misschien kom je hier ergens mee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$ontvanger1
= '[email protected]';
$headers1 = 'From: [email protected]';
$onderwerp1 = 'Onderwerp email';
$bericht1 = 'Dit is een leuk bericht

Waarde veld 1: '
.$_POST['veld1'].'
Waarde veld 2: '
.$_POST['veld2'].'

Groeten,
Mij'
;
mail($ontvanger1, $onderwerp1, $bericht1, $headers1);
?>
Gewijzigd op 22/06/2011 11:52:31 door R Persoon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2011 12:00:54
Quote Anchor link
Ik zou eerder naar phpMailer kijken. Hiermee is header-injection en spammen vrij spel.
 
Casper B

Casper B

22/06/2011 12:22:53
Quote Anchor link
oke,
En hoe kan ik een opsomming voor mijn mail maken van de ingevoerde gegevens, maar ook die niet zijn ingevoerd, zodat de de gebruiker ziet wat wie heeft ingevoerd en altijd dezelfde stramien voor zich heeft?

Als voorbeeld:

Onderwerp =
Contactpersoon =
Adres =
Gewijzigd op 22/06/2011 12:43:01 door Casper B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2011 12:50:04
Quote Anchor link
In het geval van phpMailer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// phpMailer opbouwen volgens:
// http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examplebmail

$body = "
Onderwerp = "
.(($_POST['onderwerp']) ? $_POST['onderwerp'] : NULL)."
Contactpersoon = "
.(($_POST['contactpersoon']) ? $_POST['contactpersoon'] : NULL)."
Adres = "
.(($_POST['adres']) ? $_POST['adres'] : NULL)."
"
;

$mail->MsgHTML($body);
?>
Gewijzigd op 22/06/2011 12:52:30 door - Ariën -
 
Casper B

Casper B

22/06/2011 12:55:32
Quote Anchor link
@ Aar

Als ik vragen mag, waar staan dan die ? (vraagtekens) dan voor?
Alvast hartelijk dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2011 13:02:44
Quote Anchor link
http://en.wikipedia.org/wiki/Ternary_operation

(Voorwaarde) ? TRUE : FALSE
Gewijzigd op 22/06/2011 13:02:59 door - Ariën -
 
Casper B

Casper B

22/06/2011 13:50:04
Quote Anchor link
@Aar

Bij het stukje:
$mail->MsgHTML($body);

Moet er dan nog iets gedaan worden met de variable $mail?
Want dit stukje wordt bij mij in de code iet blauw zoals hier op 't forum?
Deze werkt om een ene van een rede ook niet. :(
Gewijzigd op 22/06/2011 14:10:46 door Casper B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2011 14:18:48
Quote Anchor link
Zie mijn gele commentaar ;-)
 
Casper B

Casper B

22/06/2011 15:29:10
Quote Anchor link
Laatste vraag:

wat betekend trouwens het( \n )teken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2011 15:31:36
Quote Anchor link
Newline, Line Break, nieuwe regeleinde.
Niet te verwarren met <br /> in HTML.
Gewijzigd op 22/06/2011 15:32:19 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.