PHP Cookie '/'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander de Vos

Sander de Vos

27/09/2010 17:15:55
Quote Anchor link
De bedoeling is dat een pagina genaamd xmlhttp.php word geinclude (vanaf /), daarvan word gecontroleerd of de gebruikersnaam en wachtwoord overeenkomen met de databse. Indien ja, dan word hij doorgestuurd naar includes/login.php zelf, word daar een cookie aangemaakt, en word je weer teruggestuurd naar / waar dan te staan moet komen dat er een cookie is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// Mysql Connection
$con = mysql_connect("localhost","-","-");
$sel = mysql_select_db("login_system", $con);

if (!$con || !$sel) {
    die("Fout in de database!");
}


// Login

if (isset($_GET['u']) && isset($_GET['p'])) {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM user_accounts WHERE username = '" . mysql_real_escape_string($_GET['u']) . "' && password = '" . $_GET['p'] . "'");
    $num_rows = mysql_num_rows($result);
    
    if ($num_rows == '1') {
        setcookie("login", "123", time()-3600);
    }
else {
        echo 'Huh!';
    }

    
    if (isset($_COOKIE['login'])) {
        echo 'Cookie Set!';
    }
}

?>


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 27/09/2010 18:05:17 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:32:16
 

27/09/2010 17:18:36
Quote Anchor link
Je doet fout:
- Geen normale topic titel verzonnen.
- Geen vermelding van wat er fout gaat + foutmeldingen.
- Gebruik van die.
- Verkeerde 'foutmelding' (er is geen fout in de database, er kon gewoon op de een of andere manier geen verbinding worden gemaakt).
- Gebruik van *.
- Foutafhandeling ontbreekt.
- Zie setcookie.
Gewijzigd op 27/09/2010 17:22:09 door
 
Moe BE

Moe BE

27/09/2010 17:22:10
Quote Anchor link
wat doe ik fout: Dat je niet zegt wat er niet werkt!

@Karl: je was me voor
Gewijzigd op 27/09/2010 17:23:00 door Moe BE
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

27/09/2010 17:30:44
Quote Anchor link
en uiteraard nooit wachtwoorden in cookies zetten.....
 
Sander de Vos

Sander de Vos

27/09/2010 17:35:01
Quote Anchor link
Waar zie jij een wachtwoord in een cookie staan dan?
Foutafhandeling bouw ik pas in nadat het script werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2010 17:40:51
Quote Anchor link
Sander de Vos op 27/09/2010 17:35:01:
Foutafhandeling bouw ik pas in nadat het script werkt.


Niet erg slim.

Script is lek => SQL-Injection.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

27/09/2010 18:02:59
Quote Anchor link
Heb het probleem zelf al opgelost.
Doordat ik een cookie aan het maken was in de map includes/javascript werkte de kooie niet in /.

Om de cookie op de hele site te laten gelden, heb ik dit gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setcookie('login', $_GET['q'], time()+3600, '/');
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.