PHP Database Array.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paco oste

Paco oste

06/08/2010 18:08:42
Quote Anchor link
Hallo, ik ben aan een adres lijst bezig voor mijn intranet.
Maar nu heb ik een vraag...
Ik wil mijn adressen allemaal uit mijn database laten laden.
Maar ik weet alleen maar hoe ik er 1 laad op die manier.
Kan iemand mij dit uitleggen hoe ik dit kan laten loopen?
dit is mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    ob_start();
    include('includes/LoadDB.php');
    $result = mysql_query('SELECT * FROM users_details') or die("Nothing to load...");
?>

<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
    <tr>
    <td width="6%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Voornaam</strong></td>
    <td width="53%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>AchterNaam</strong></td>
    <td width="15%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Straat</strong></td>
    <td width="13%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Stad</strong></td>
    <td width="13%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Postcode</strong></td>
    </tr>
    <tr>
        <?php
        while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
            printf ("<td bgcolor='#FFFFFF'>%s</td>
            <td bgcolor='#FFFFFF'>%s</td>
            <td align='center' bgcolor='#FFFFFF'>%s</td>
            <td align='center' bgcolor='#FFFFFF'>%s</td>
            <td align='center' bgcolor='#FFFFFF'>%s</td>"
,
            $row["FirstName"], //Loading FirstName Out of DB
            $row["LastName"], //Loading The LastNaame
            $row["Street"], //loading the Street
            $row["City"], //loading the city.
            $row["Number"]); //loading the number
        }?>

    </tr>
</table>

<?php    
    $content
= ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    include('layout.php');
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 10:25:18
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

06/08/2010 18:11:01
Quote Anchor link
Dubbele post..
 
Roel -

Roel -

06/08/2010 18:17:20
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik het zo doen: (zonder die OB-rotzooi)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include('includes/LoadDB.php');
$sql = mysql_query("SELECT * FROM users_details");
if ($sql) {
    echo '<table width="100%" style="background-color: #CCCCCC; border: 0">
    <tr>
    <td style="width: 6%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Voornaam</td>
    <td style="width: 53%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Achternaam</td>
    <td style="width: 16%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Straat</td>
    <td style="width: 13%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Stad</td>
    <td style="width: 13%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Postcode</td>
    </tr>'
;
    while ($result = mysql_fetch_assoc($sql)) {
        echo '<tr>
        <td style="width: 6%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['FirstName'].'</td>
        <td style="width: 53%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['LastName'].'</td>
        <td style="width: 16%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['Street'].'</td>
        <td style="width: 13%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['City'].'</td>
        <td style="width: 13%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['Number'].'</td>
        </tr>'
;
    }

    echo '</table>';
}
else {
    echo 'Er ging iets mis tijdens het ophalen van gegevens.';
}

include('layout.php');
?>
 
Paco oste

Paco oste

06/08/2010 18:29:06
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/08/2010 18:17:20:
Persoonlijk zou ik het zo doen: (zonder die OB-rotzooi)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include('includes/LoadDB.php');
$sql = mysql_query("SELECT * FROM users_details");
if ($sql) {
    echo '<table width="100%" style="background-color: #CCCCCC; border: 0">
    <tr>
    <td style="width: 6%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Voornaam</td>
    <td style="width: 53%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Achternaam</td>
    <td style="width: 16%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Straat</td>
    <td style="width: 13%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Stad</td>
    <td style="width: 13%; background-color: #E6E6E6; font-weight: bold">Postcode</td>
    </tr>'
;
    while ($result = mysql_fetch_assoc($sql)) {
        echo '<tr>
        <td style="width: 6%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['FirstName'].'</td>
        <td style="width: 53%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['LastName'].'</td>
        <td style="width: 16%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['Street'].'</td>
        <td style="width: 13%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['City'].'</td>
        <td style="width: 13%; background-color: #FFFFFF; font-weight: bold">'
.$row['Number'].'</td>
        </tr>'
;
    }

    echo '</table>';
}
else {
    echo 'Er ging iets mis tijdens het ophalen van gegevens.';
}

include('layout.php');
?>

die "OB Rotsooi" is voor mijn masterpage --"
 
Roel -

Roel -

06/08/2010 18:32:48
Quote Anchor link
Jij je zin, dan verberg je fouten lekker ipv ze op te lossen :)
 
Paco oste

Paco oste

06/08/2010 18:33:50
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/08/2010 18:32:48:
Jij je zin, dan verberg je fouten lekker ipv ze op te lossen :)


Ojah je code werkt niet als ik ze uitvoer die php code, krijg ik niets in me tabels --"
 

06/08/2010 19:54:29
Quote Anchor link
Selecteer wat je wilt hebben. Gebruik eventueel alleen tijdens de development debug dingen als mysql_error. Als je ob op deze manier nodig hebt, dan ben je niet handig bezig. Zet error reporting en display errors aan. Bouw checks in om te kijken hoe ver je script komt. Is je database wel gevuld?
 
Paco oste

Paco oste

06/08/2010 20:31:49
Quote Anchor link
Karl Karl op 06/08/2010 19:54:29:
Selecteer wat je wilt hebben. Gebruik eventueel alleen tijdens de development debug dingen als mysql_error. Als je ob op deze manier nodig hebt, dan ben je niet handig bezig. Zet error reporting en display errors aan. Bouw checks in om te kijken hoe ver je script komt. Is je database wel gevuld?

normaal gezien moet deze in de database zijn ge activeert.
Maar, zijn er nog andere manieren voor een PHP Masterpage?
 

06/08/2010 20:36:05
Quote Anchor link
Wat moet geactiveerd zijn in je database?

Als je eerst gewoon je data ophaalt en er mee doet wat je wilt (logica) en dan pas de pagina maakt (presentatie) is er niks aan de hand en heb je geen ob_* nodig. Zie bijvoorbeeld ook mvc of three tier.
 
Paco oste

Paco oste

06/08/2010 22:30:14
Quote Anchor link
Ik heb me hele code opnieuw gemaakt hij geeft de array :D
Maar, nu geeft hij de text niet ):
Kan iemand me helpe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    include('includes/LoadDB.php');
    $sql = "SELECT * FROM users_details ORDER BY Person_ID DESC";
    $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>


<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
    <tr>
        <td width="6%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Firstname</strong></td>
        <td width="53%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>LastName</strong></td>
        <td width="15%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Street</strong></td>
        <td width="13%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>City</strong></td>
        <td width="13%" align="center" bgcolor="#E6E6E6"><strong>Postcode</strong></td>
    </tr>
<?php while($rows = mysql_fetch_array($query)){ ?>
    <tr>
        <td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['FirstName']; ?></td>
        <td bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['LastName']; ?></a><BR></td>
        <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['Street']; ?></td>
        <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['City']; ?></td>
        <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><? echo $rows['Number']; ?></td>
    </tr>
    <?php } mysql_close(); ?>
    <tr>
        <td colspan="5" align="right" bgcolor="#E6E6E6"><a href="Add_adress.php"><strong>Create New Adress</strong> </a></td>
    </tr>
</table>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/08/2010 22:32:43
Quote Anchor link
Ik kan dan alleen maar schrijven dat je een s u k k e l bent!
s h o r t t a g s zijn uit den boze!
 

06/08/2010 22:54:43
Quote Anchor link
Selecteer wat je wilt hebben. Die is slecht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.