php database connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

27/01/2012 22:24:50
Quote Anchor link
Ik heb een config file waar het volgende in staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $db_username
    = 'root';
    $db_password    = '';
    $db_database    = 'sobw';
    $db_host        = 'localhost';
?>


Dan heb ik een database class met het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
   $con
= mysql_connect($db_host, 'root', $db_password);
        if (!$con)
          {

          die('Could not connect: ' . mysql_error());
          }


        mysql_select_db('sobw', $con);
?>


als ik de 'root' vervang naar $db_username doet de connectie het niet. hetzelfde geld voor de database
Gewijzigd op 27/01/2012 22:32:28 door Lendl Verschoor
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:02:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/01/2012 22:26:10
Quote Anchor link
$db_localhost

je bedoelt:
$db_host
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

27/01/2012 22:31:27
Quote Anchor link
je hebt gelijk(moet beter kijken :$), aangepast alleen doet het nog steeds niet.
Gewijzigd op 27/01/2012 22:35:44 door Lendl Verschoor
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

27/01/2012 23:05:33
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
# FileName="Connection_php_mysql.htm"
# Type="MYSQL"
# HTTP="true"

$hostname_db_connect = "localhost";
$database_db_connect = "testdb";
$username_db_connect = "root";
$password_db_connect = "";
$db_connect = mysql_pconnect($hostname_db_connect, $username_db_connect, $password_db_connect) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);
?>

Dit is gegenereerd door dreamweaver. Om de connectie te gebruiken in een ander bestand, zet je simpelweg de volgende code aan het begin van je pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('connectie.php'); ?>

(natuurlijk moet connectie.php gelijk zijn aan de naam die je gebruikt voor het bestand met de connectie)
Gewijzigd op 27/01/2012 23:05:54 door Jules Kreutzer
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2012 23:08:50
Quote Anchor link
Jules Kreutzer:
Dit is gegenereerd door dreamweaver.

En daarom is het 1 grootte troep en gebruikt het or die.

@Lendl, en hoe ziet je method eruit? Gebruik je global vars of geef je ze mee in de parameters? Kortom kun je iets meer informatie geven over de werkflow?
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

27/01/2012 23:23:20
Quote Anchor link
Wouter J op 27/01/2012 23:08:50:
@Lendl, en hoe ziet je method eruit? Gebruik je global vars of geef je ze mee in de parameters? Kortom kun je iets meer informatie geven over de werkflow?


zijn geen globals. Bedankt wouter!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.