PHP Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

04/05/2004 17:22:00
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen. Ik heb jullie tutorial gevolgt. Maar ik snap er nog niet genoeg van om mijn database te kunnen maken.

Ik wil voor scouting een site maken waar leden en leiding kan zien welke bedrijven er korting geven.

Van de bedrijven zijn de volgende gegevens:
naam
adres
plaats
provincie
korting

Nu wil ik zo'n database maken dat mensen kunnen zoeken op:

naam
plaats
provincie

Hoe doe ik dit, of waar kan ik een tutorial vinden waar dit is uitgelegt?
het adres van de site is:

http://www.xs4all.nl/~jscoolen/sponsor/index.htm
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:36:29
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

04/05/2004 17:30:00
Quote Anchor link
Kan je als user op XS4All wel PHP en MySQL gebruiken?

Elwin
 

04/05/2004 22:16:00
Quote Anchor link
Nee maar ik heb nu een hosting pakket van een provider gekregen die dit wel kan.
 
De VeeWee

de VeeWee

04/05/2004 22:24:00
Quote Anchor link
aiai, had hier het script gepost voor te zoeken in plaats van de tabel :s

de tabel:



CREATE TABLE bedrijven (
ID int(10) NOT NULL auto_increment,
naam varchar(100) NOT NULL default '',
adres varchar(100) NOT NULL default '',
plaats varchar(100) NOT NULL default '',
provincie varchar(100) NOT NULL default '',
korting varchar(100) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (ID)
) TYPE=MyISAM;
Gewijzigd op 04/05/2004 22:31:00 door de VeeWee
 

04/05/2004 23:30:00
Quote Anchor link
Ik heb het geheel in een bestand geplaatst, maar ik zie niks:
http://217.22.54.6/scoutingkorting.nl/
 
J.S. Coolen

J.S. Coolen

04/05/2004 23:35:00
Quote Anchor link
oja je moet dan in het menu klikken op test
 
Rick

Rick

04/05/2004 23:49:00
Quote Anchor link
ok ik zal proberen het een beetje uit te leggen
het bericht van Toon, dat is een sql query
met die query maak je een tabel aan in de database
maar dat moet je wel in de database stoppen, niet in een html bestandje

het is misschien ook wel handig om de php bestanden op te slaan als .php in plaats van .html

om de sql query in de database te zetten zou ik eventjes bij het controll panel van je host kijken, daar staat waarschijnlijk wel een linkje naar phpmyadmin ofzo
 
J.S. Coolen

J.S. Coolen

04/05/2004 23:59:00
Quote Anchor link
Ik krijg nu deze foutmelding

Parse error: parse error in /var/www/html/test.php on line 2
 
J.S. Coolen

J.S. Coolen

05/05/2004 00:05:00
Quote Anchor link
Volgens mij begrijpt iedereen het verkeerd.

Ik wil gewoon een overzicht zoals op:
http://217.22.54.6/scoutingkorting.nl/zuidholland.htm

en dat men dan kan zoeken op plaats en provincie
Gewijzigd op 05/05/2004 00:31:00 door J.S. Coolen
 
Eris -

Eris -

05/05/2004 08:37:00
Quote Anchor link
Lees die turtials even door met SQL. mysql is een database en niets meer. PHP, JSP of ASP moet deze gegevens op halen en weergeven op het scherm.

Lezen kan geen kwaad hoor :)
 
De VeeWee

de VeeWee

05/05/2004 09:57:00
Quote Anchor link
eigenlijk moet je gewoon dit zetten op een pagina voor de tabel aan te maken:

$query = "CREATE TABLE bedrijven (
ID int(10) NOT NULL auto_increment,
naam varchar(100) NOT NULL default '',
adres varchar(100) NOT NULL default '',
plaats varchar(100) NOT NULL default '',
provincie varchar(100) NOT NULL default '',
korting varchar(100) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (ID)
) TYPE=MyISAM; ";

mysql_query($query)) or die(mysql_error());


voor gegevens er in te stoppen en uit te halen raad ik u inderdaad aan een sql-tutorial te bestuderen of lezen!

hier staat er ene hele hoop over:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3
Gewijzigd op 05/05/2004 09:59:00 door de VeeWee
 
J.S. Coolen

J.S. Coolen

05/05/2004 11:39:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb nu een database gemaakt het heet:"

scoutingkorting_nl_-_bedrijven

het bevat ook 2 bedrijven. Hoe zorg ik er nu voor dat deze ook zichtbaar zijn voor bezoekers?

Om te beginnen zou ik ze gewoon eerst eens allemaal om 1 scherm willen zien.
Gewijzigd op 05/05/2004 20:32:00 door J.S. Coolen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.