php database-gegevens versleutelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Ad Fundum

Ad Fundum

17/02/2022 19:59:00
Quote Anchor link
Als je je PHP-code zelf wilt versleutelen, gebruik je een tool als IonCube (https://www.ioncube.com) of SourceGuardian (https://www.sourceguardian.com).

Sleutels opslaan van een database kan je als het goed is ook in een .pgpass-bestand (https://www.postgresql.org/docs/current/libpq-pgpass.html), tenzij je iets anders dan PostgreSQL gebruikt.

En je kunt nog meer versleutelen in de database zelf, bijvoorbeeld met Searchable Symmetric Encryption ("SSE"), dat wordt wel eens gedaan als je niet zelf het platform beheert, zoals in de cloud. Maar SSE is niet waterdicht.
Oracle heeft TDE (Transparant Data Encryption), waarvan het nut betwijfeld wordt bij de mensen van PostgreSQL. Velen vinden dat encryptie op een ander niveau hoort plaats te vinden, zoals op de partitie met LUKS, voordat deze wordt geformatteerd en gemount.
En je kunt nog altijd zelf 'handmatig' data versleutelen in de database.
Maar dit verhaaltje is een beetje off-topic, je vroeg alleen om de PHP-code te versleutelen.
Gewijzigd op 17/02/2022 20:30:11 door Ad Fundum
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.