PHP dir uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

19/10/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Ik heb al een paar scriptjes vanop deze site geprobeerd maar geen enkele werkt... ik wil een php script die gewoon een directory uitleest met de bestanden erin en dan voor elk bestand een link geeft waar het staat. Ik snap niet wat ik verkeerd doe.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 21:52:52
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/10/2008 20:15:00
Quote Anchor link
En wat heb je zelf al geprobeerd? Laat eens wat relevante code zien.
 
Bo az

Bo az

19/10/2008 20:16:00
Quote Anchor link
"Het werkt niet" hebben we niet zoveel aan.

We willen natuurlijk graag helpen, maar dan zou een foutmelding of een probleem wel handig zijn. Er zijn in ieder geval genoeg werkende scriptjes op deze site te vinden die doen wat jij beschrijft.
 
Robin

Robin

19/10/2008 20:46:00
Quote Anchor link
error:

Warning: opendir() [function.opendir]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 534475 is not allowed to access / owned by uid 0 in /customers******/httpd.www/brugge/pics.php on line 73

Warning: opendir(/pics) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /customers/*******/httpd.www/brugge_/pics.php on line 73
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Geen http... maar een relative path gebruiken.
 
Robin

Robin

19/10/2008 21:33:00
Quote Anchor link
ik gebruik een relatief path
$dir = "/pics";
$handle = opendir($dir);
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2008 21:35:00
Quote Anchor link
Moet dat niet toevallig dit zijn?
$dir = "pics/";

Waar staat je bestand.php ten opzichte van die map?
 
Robin

Robin

19/10/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Root/pics
root/bestand.php
 
Ed

Ed

19/10/2008 22:12:00
Quote Anchor link
Pas op, met '/pics' bedoel je systeemroot/pics, in het geval van linux OS. Met alleen 'pics' bedoel je in de huidige map, net als './pics'.

Gebruik een oplossing in de trant van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$picturefolder
= realpath(dirname(__FILE__)."/pics/");

?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

19/10/2008 23:06:00
Quote Anchor link
en gebruik glob. dit is een stuk sneller dan opendir (glob is systemlevel, opendir is phplevel). klik op glob voor meer info en hoe te gebruiken. ik denk dat je hem zo wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
glob('pics/*.jpg');
?>

hiermee krijg je een array terug met volledige paden naar de plaatjes.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/10/2008 01:44:00
 
Robin

Robin

20/10/2008 13:46:00
Quote Anchor link
idd, nu werkt het, en hoe zorg ik ervoor dat hij ipv files in een directory alle dir's in een bepaalde directory toont?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/10/2008 13:55:00
 
Robin

Robin

20/10/2008 14:03:00
Quote Anchor link
iets in de aard van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($handle = opendir("pics/")) {
   while(($read = readdir($handle)) !== false) {
       if ($read != "." && $read != ".."){
          if(is_dir($read))
            {

            echo $read;    
             }
     }
    }
}

?>


????
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

20/10/2008 14:06:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 19.10.2008 23:06:
en gebruik glob. dit is een stuk sneller dan opendir (glob is systemlevel, opendir is phplevel). klik op glob voor meer info en hoe te gebruiken. ik denk dat je hem zo wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
glob('pics/*.jpg');
?>

hiermee krijg je een array terug met volledige paden naar de plaatjes.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/10/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Robin schreef op 20.10.2008 14:03:
iets in de aard van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($handle = opendir("pics/")) {
   while(($read = readdir($handle)) !== false) {
       if ($read != "." && $read != ".."){
          if(is_dir($read))
            {

            echo $read;    
             }
     }
    }
}

?>


????


Heb je het geprobeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2008 15:41:00
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

20/10/2008 16:56:00
Quote Anchor link
zucht, jullie begrijpen het ook niet. dan maar voorbeeldje hoe simpel het kan zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dirs
= glob('sql/*/');
print_r($dirs);
?>

output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Array
(
    [0] => sql/backend/
    [1] => sql/db/
    [2] => sql/doc/
    [3] => sql/images/
    [4] => sql/js/
    [5] => sql/locale/
    [6] => sql/styles/
)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Die van mij is recursief.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.