Php $_get probleem []

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurre Koets

jurre Koets

12/07/2011 13:10:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met mollie te intergreren. Mollie roept na de betaling deze url aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://www.uwsite.nl/betaald.php?betaalnummer=0909-0400403 &betaalcode=415001&parameter[1]=1202 &parameter[2]=credits


Maar als ik in mijn script met $_get parameter[1] werk werkt et niet wb als ik de [] weg haal werkt het wel. Wat moet ik doen om het te laten werken met m'n script?

Mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11    
<?php
include('include/_include.php');
include('include/header.php');
check_login();
session_start();
echo 'Hoi';
echo $_SESSION['user'];
echo '<br/><br/>';
echo 'De Punten zijn gegeven aan:' . $_GET["parameter1"];
mysql_query("UPDATE users SET kliks=kliks+2000 WHERE user='" . $_GET["parameter1"] . "'");
?>



Sorry drukte de 1e x prongeluk op de verzend knop
Gewijzigd op 12/07/2011 13:14:04 door Jurre Koets
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:30:32
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/07/2011 13:14:05
Quote Anchor link
Waarom zijn er zoveel lege regels waar nummers op staan? En in je url heb je staan &parameter[1]= Volgensmij is dat niet echt mogelijk.
Gewijzigd op 12/07/2011 13:15:28 door Koen Vlaswinkel
 
Kees Schepers

kees Schepers

12/07/2011 13:15:00
Quote Anchor link
Doe je ook echt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
= $_GET['parameter'][1];
?>


??
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

12/07/2011 13:15:05
Quote Anchor link
Quote:
http://www.uwsite.nl/betaald.php?betaalnummer=0909-0400403 &betaalcode=415001&parameter[1]=1202 &parameter[2]=credits

Haal het nummer weg tussen de haakjes en kijk opnieuw?

Dan zou je een array moeten krijgen.

-------------------------------
Edit na code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$parameter1
; // is natuurlijk geen parameter[1] maar parameter1
?>
Gewijzigd op 12/07/2011 13:16:28 door Kevin Ellen
 
Kees Schepers

kees Schepers

12/07/2011 13:15:30
Quote Anchor link
wtf mijn bericht is 2x gepost :X
Gewijzigd op 12/07/2011 13:15:57 door kees Schepers
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

12/07/2011 13:17:16
Quote Anchor link
Koen Vlaswinkel op 12/07/2011 13:14:05:
Waarom zijn er zoveel lege regels waar nummers op staan? En in je url heb je staan &parameter[1]= Volgensmij is dat niet echt mogelijk.

Nee, maar volgens mij als je de haakjes weghaalt wel. Volgens mij kun je in een URL een array hebben.
http://www.dynamicdrive.com/forums/showthread.php?t=23878 :)
 
Jurre Koets

jurre Koets

12/07/2011 13:20:47
Quote Anchor link
Jurre Koets op 12/07/2011 13:10:19:
Hallo,

Ik ben bezig met mollie te intergreren. Mollie roept na de betaling deze url aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://www.uwsite.nl/betaald.php?betaalnummer=0909-0400403 &betaalcode=415001&parameter[1]=1202 &parameter[2]=credits


Maar als ik in mijn script met $_get parameter[1] werk werkt et niet wb als ik de [] weg haal werkt het wel. Wat moet ik doen om het te laten werken met m'n script?

Mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include('include/_include.php');
include('include/header.php');
check_login();
session_start();
echo 'Hoi';
echo $_SESSION['user'];
echo '<br/><br/>';
echo 'De Punten zijn gegeven aan:' . $_GET["parameter1"];
mysql_query("UPDATE users SET kliks=kliks+2000 WHERE user='" . $_GET["parameter1"] . "'");
?>



Sorry drukte de 1e x prongeluk op de verzend knop
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

12/07/2011 13:22:22
Quote Anchor link
Regel 9; probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'De Punten zijn gegeven aan:' . $_GET['parameter'][1];
?>


Edit:
In je query, zet alsjeblieft een real_escape om je $_GET heen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= 'select * from whatevah where name="'.mysql_real_escape_string($_GET['name']).'"';
?>

Als voorbeeld. Anders kan men heel leuke dingen met je database doen... en dat wil je niet ;)
Gewijzigd op 12/07/2011 13:29:35 door Kevin Ellen
 
Jurre Koets

jurre Koets

12/07/2011 13:29:27
Quote Anchor link
Kevin Ellen op 12/07/2011 13:22:22:
Regel 9; probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'De Punten zijn gegeven aan:' . $_GET['parameter'][1];
?>


Bedankt dat was de oplossing^^
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

12/07/2011 13:30:26
Quote Anchor link
Jurre Koets op 12/07/2011 13:29:27:
Kevin Ellen op 12/07/2011 13:22:22:
Regel 9; probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'De Punten zijn gegeven aan:' . $_GET['parameter'][1];
?>


Bedankt dat was de oplossing^^
Kijk ook even naar me edit ;)
Gewijzigd op 12/07/2011 13:30:42 door Kevin Ellen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2011 14:11:41
Quote Anchor link
En doe ook een wat aan goede foutafhandeling. Als foutmeldingen zijn uitgeschakeld en je querie loopt stuk, dan zou er veel verwarring kunnen ontstaan.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/07/2011 15:37:51
Quote Anchor link
leuk, mensen gaan betalen voor een spelletje terwijl ze ook gewoon gratis de url kunnen aanpassen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.