php dynamic url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christoph e

christoph e

06/01/2011 17:39:55
Quote Anchor link
ik wil een pagina maken genaamt (profiel.php)
deze pagina moet de gegevens van de gebruiker jef in de url (profiel.php?profiel=jef)
maar als de url (profiel.php?profiel=jan) is moeten de gegevens van jan zijn

maar wat zijn de code's om dit te doen...
1.0. profielfoto weergeven ( de url staat in de mysql in de rij gebruikers bij profile_foto )
2.0. texst zoals gebruikersnaam
3.0. foto / nummer ( in de rij gebruikers staat ergens (state) 1,2,3 voor ieder nummer wil ik een foto

en mijn vraagje is nog
1.1. moet ik iedere keer dezelfde code invullen


ik hoop dat het duidelijk genoeg is.

ps. dit moet worden ingebouwd op dit systeem http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/phpmylogon/564/
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:47:47
 
Dindong Veter

Dindong Veter

06/01/2011 17:42:15
Quote Anchor link
allemaal basis

lees de tutorial van blanche eens rustig door ;p

http://www.phptuts.nl/view/39/
Gewijzigd op 06/01/2011 17:44:10 door Dindong Veter
 
Christoph e

christoph e

06/01/2011 17:45:26
Quote Anchor link
ok ik zal eens lezen


Toevoeging op 06/01/2011 18:23:02:

ik vind de code's niet
ik heb het helemaal gelezen
kan je ze hier eens posten
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

06/01/2011 18:25:50
Quote Anchor link
zoek eens op google: php get
 
Jasper DS

Jasper DS

06/01/2011 18:44:43
Quote Anchor link
Christophe op 06/01/2011 17:45:26:
ok ik zal eens lezen


Toevoeging op 06/01/2011 18:23:02:

ik vind de code's niet
ik heb het helemaal gelezen
kan je ze hier eens posten


je gaat geen kant en klare code vinden, dat is een tut om jouw basis php te leren. Als je dat kan moet je zelf kunnen maken wat je wilt.
Gewijzigd op 11/06/2012 10:18:21 door B a s
 
Christoph e

christoph e

07/01/2011 10:54:09
Quote Anchor link
OK onder welke zoektermen kan ik deze code's vinden
 
Jens V

Jens V

07/01/2011 11:00:39
Quote Anchor link
Christophe op 07/01/2011 10:54:09:
OK onder welke zoektermen kan ik deze code's vinden


Zoek liever op tutorials. En codes? Hier is er een:
profiel.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
// query uitvoeren en de boel uitprinten...
// de * kan je veranderen in wat je nodig hebt uit je tabel.

?>

Klaar is je script... De rest zal je zelf aan moeten vullen. Met dit script kan je naar profiel.php?id=<het id van de gebruiker> gaan.

Als je niks van bovenstaande code snapt, kan je beter ook eens gaan kijken op
PHP beginners handleiding en SQL beginners handleiding.
Hetgeen waarover we hier aan't praten zijn staat uitgelegd op Superglobals in die php handleiding.
Gewijzigd op 11/06/2012 10:18:12 door B a s
 
Johan Dam

Johan Dam

07/01/2011 12:14:49
Quote Anchor link
@Jens
laten we er op zijn minst mysql_escape_real_string($_GET['id']) van maken...

@Christophe
Ik adviseer je om een standaard CMS (Wordpress, om er maar 1 te noemen) te gebruiken, die heeft alle kant en klare scripts zonder dat je zelf hoeft te programmeren.

Als je het wel zelf wilt programmeren (of het wil leren) dan kan je beter het advies van de mensen boven me opvolgen. (Niet naar codes zoeken maar naar tutorials)
 
Jens V

Jens V

07/01/2011 13:23:55
Quote Anchor link
Johan Dam op 07/01/2011 12:14:49:
@Jens
laten we er op zijn minst mysql_escape_real_string($_GET['id']) van maken...


Idd, had ik inderdaad niet aan gedacht :)
 
Christoph e

christoph e

07/01/2011 17:45:04
Quote Anchor link
hartelijk bedankt

dus er bestaat software om dit allemaal te maken ik zal hiervoor eens zien


nog een vraagje als je nu 2 dingen wil laten opzoeken uit de database moet dat dan2 keer deze code zijn die dan is aangepast

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT naam FROM users WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
// query uitvoeren en de boel uitprinten...
// de * kan je veranderen in wat je nodig hebt uit je tabel.

$sql = "SELECT e-mail FROM users WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
// query uitvoeren en de boel uitprinten...
// de * kan je veranderen in wat je nodig hebt uit je tabel.

?>
 
Justin S

Justin S

07/01/2011 17:48:03
Quote Anchor link
Je kan ook beter met een user-ID werken dan met een gebruikersnaam..
 
Christoph e

christoph e

07/01/2011 18:04:17
Quote Anchor link
ok maar hoe haal je een foto uit de mysql

dit zijn mijn mappen bij profiel.php

!-profiel.php
!-foto
!-............. < hier moet de foto van hem (met als naam het id van de gebruiker )
!-maintexst.txt
!-help.html


als het ook niet te veel is hoe zorg je er dan voor dat als de gebruiker een andere foto kiest dat de naam van die foto automatie dat id word
en hoe zorg je er voor dat de website weet wie dat achter welke pc zit.
 
Jasper DS

Jasper DS

07/01/2011 19:05:56
Quote Anchor link
Jens V op 07/01/2011 13:23:55:
Johan Dam op 07/01/2011 12:14:49:
@Jens
laten we er op zijn minst mysql_escape_real_string($_GET['id']) van maken...


Idd, had ik inderdaad niet aan gedacht :)


volgens mij is het toch mysql_real_escape_string
@ TS dit is allemaal basis, lees een tutorial.
Gewijzigd op 07/01/2011 19:26:27 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.