PHP&AJAX gebruikers toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »
Mistery

mistery

04/01/2008 13:54:00
Quote Anchor link
De bedoeling is dat ik een formulier heb, een dropdown menu waarbij je meerdere gebruikers kunt selecteren uit een hele reeks gebruikers. Zodra je deze selecteerd moet deze onder de dropdown menu komen te staan zodat je kunt zien welke gebruikers je allemaal geselecteerd hebt. Vervolgens zit er ook een optie in dat je een geselecteerde gebruiker ook weer kunt verwijderen. Uiteindelijk moet dit formulier verzonden worden, waarbij ik alle gebruikers ID's achter elkaar heb staan gescheiden door een komma teken.

Wanneer ik een gebruik selecteer uit de dropdown menu dan komt deze onder het dropdown menu zoals het hoort. Vervolgens kan ik het ook weer verwijderen, nog geen problemen. Maar zodra ik een 2e gebruiker selecteer vervangt hij de voorheen geselecteerde gebruiker met de nieuw geselecteerde gebruiker. Uiteindelijk komt er dus maar 1 gebruiker onder dit dropdown menu te staan. Hoe los ik dit op?

Dit heb ik:

formulier.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$host = "localhost";
$user = "";
$pass = "";
$daba = "";

mysql_connect( $host, $user, $pass ) or die ( 'Fout: ' . mysql_error() );
mysql_select_db( $daba ) or die ( 'Fout: ' . mysql_error() );
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>

<head>
<script type="text/javascript" src="ajax.js"></script>
<script type="text/javascript">
function toevoegen()
{
    gebruiker = document.getElementById( "gebruikerslijst" ).value;
    if( gebruiker != "0" )
    {
        getData( "adduser", "ledenveld", "?gebruiker=" + gebruiker );
    }
}

function verwijderen( lid )
{
    getData( "adduser", "ledenveld", "?gebruikers_id=" + lid );    
}

function resthis()
{
    getData( "adduser", "ledenveld", "?backup=true" );    
}
</script>
</head>
<body>    
Gegevens die niet van toepassing zijn, of ontbreken gelieve <strong>leeg</strong> laten.
<hr size="1" color="#DDDDDD" />
<form enctype="multipart/form-data" action="testen.php" name="formulier" method="post">
<table style="border: solid 1px #DDD" width="85%" align="center" border="0" cellspacing="1" cellpadding="2">
    <tr>
        <td width="30%" style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD"><strong>Naam:</strong></td>
        <td style="border-bottom: solid 1px #DDD" width="70%"><input name="land" type="text" maxlength="250" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD"><strong>Leden:</strong></td>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-bottom: solid 1px #DDD">
            <select id="gebruikerslijst" onChange="toevoegen()">
                <option value="0">Selecteer</option>
<?php
$query
= mysql_query( "SELECT * FROM mb_leden WHERE verwijderen < '1'" ) or die ( "Fout: " . mysql_error() );                                    
while( $informatie = mysql_fetch_assoc( $query ) )
{

    echo "<option value=\"" . $informatie[ 'id' ] . "." . $informatie[ 'voornaam' ] . "\">" . $informatie[ 'voornaam' ] . " \" " . $informatie[ 'nicknaam' ] . " \" " . $informatie[ 'achternaam' ] . "</option>";
}

?>

            </select>
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD">&nbsp;</td>
        <td style="border-bottom: solid 1px #DDD" id="ledenveld">Geen leden toegevoegd.</td>
    </tr>
    <tr>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-bottom: solid 1px #DDD" colspan="2"><input name="verzenden" type="button" value="Verzenden" /></td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


adduser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
list ( $gebruikersid, $gebruikersnaam ) = explode( '.', $_GET[ 'gebruiker' ] );

if( isset( $_GET[ 'gebruiker' ] ) )
{

    if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) )
    {

        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            if( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] != $gebruikersnaam && $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] != $i )
            {

                $bestaat = true;    
            }
        }
    }

    else
    {
        $bestaat = false;
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ] = array();
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ 0 ] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
    }

    
    if( $bestaat )
    {

        $i = 1;
        foreach( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] as $sleutel => $waarde )
        {

            if( $i == count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ]) )
            {

                $nieuw = $sleutel++;
            }

            $i++;
        }

        echo $nieuw;
        
        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            $_SESSION[ 'leden_lijst' ][] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
        }
    }
}

elseif( isset( $_GET[ 'gebruikers_id' ] ) )
{

    if( count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) > 0 )
    {

        if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $_GET[ 'gebruikers_id' ] ] ) )
        {

            unset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $_GET[ 'gebruikers_id' ] ] );
        }
    }
}

elseif( isset( $_GET[ 'del' ] ) )
{

    session_destroy();
}


if( count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) > 0 )
{

    for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
    {

        echo '<img border="0" src="images/x_button.gif" style="margin-right: 5px;" onClick="verwijderen(' . $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] . ');">';
        echo $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] . "<br />";

        if( empty( $gebruikers_array ) )
        {

            $gebruikers_array = $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ];    
        }

        else
        {
            $gebruikers_array .= "," . $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ];    
        }
    }


    echo '<input type="hidden" name="hidden_ledenlijst" value="' . $gebruikers_array . '">';
}

else
{
    echo "Geen leden toegevoegd.";    
}

?>


ajax.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
function getData(dataSource, divID, GetSend)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource+'.php'+encodeURI(GetSend));

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

    XMLHttpRequestObject.send(null);
    }
}

function getDataP(dataSource, divID, GetSend)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource+'.php'+encodeURI(GetSend));

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

    XMLHttpRequestObject.send(null);
    }
}

function postData(dataSource, divID, postData)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("POST", dataSource+'.php');
        XMLHttpRequestObject.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

        XMLHttpRequestObject.send(postData);
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:55:06
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 13:58:00
Quote Anchor link
obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;

vervangen door :
obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText+"<br>";

op regel 84
 
Mistery

mistery

04/01/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 04.01.2008 13:58:
obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;

vervangen door :
obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText+"<br>";

op regel 84
Dit werkt ook niet, geen verschil.

Ik het even op mijn localhost gezet, en dan krijg ik een fout; "Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 50 bytes)" in de adduser.php, iemand enig idee wat dit moet voorstellen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mistery
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Als het op regel 84 niet werkt probeer het dan eens op 23.

En zet in je php.ini eens memory_limit = 32M
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Wanneer ik die XMLHttpRequestObject vervang naar += zal hij de "Geen leden toegevoegd." laten staan, en werkt het verwijderen direct ook niet meer.

De Memory_limit staat ol op 32M.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 15:22:00
Quote Anchor link
Heb geen zin om die hele code te gaan doorlezen voor zoiets.

Heb een poging gedaan en de op het oog meeste logische opties aangedragen. Als het dan nog niet helpt post dan ff een stukje relevante code.
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb de hele code gepost, juist omdat ik niet weet waar de relevante code zou moeten zitten. Ik zou denken dat het bij het PHP bestand zit, omdat de code hier kijkt of de gebruiker al in de SESSION staat of niet, zo niet maakt hij het aan e.d., zo wel dan doet hij niets. Klopt dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
    if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) )
    {

        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            if( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] != $gebruikersnaam && $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] != $i )
            {

                $bestaat = true;    
            }
        }
    }

    else
    {
        $bestaat = false;
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ] = array();
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ 0 ] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
    }

    
    if( $bestaat )
    {

        $i = 1;
        foreach( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] as $sleutel => $waarde )
        {

            if( $i == count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ]) )
            {

                $nieuw = $sleutel++;
            }

            $i++;
        }

        echo $nieuw;
        
        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            $_SESSION[ 'leden_lijst' ][] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
        }
    }

?>
 
Joep

Joep

04/01/2008 15:37:00
Quote Anchor link
zoals ik nu zie werk je met innerHTML. Persoonlijk zou ik dat niet doen en voor elke nieuwe gebruiker een element maken. Volgens mij doe je dit op regel 23.
Je zegt dat de innerhtml van de gebruikers lijst vervangen moet worden met de nieuwe gebruiker.
Wat ik zou doen is de getdata een fucntie laten uitvoeren bij succes, die een element binnen die div maakt.
Met een JS framework gaat dat iets makkelijker uiteraard en dat beveel ik je dan ook aan met zoveel ajax en js.

met protoype bijvoorbeel gebruik ik dan new Insertion.After

omdat elke gebruiker dan een element is, ipv een regeltje tekst is het ook veel gemakkelijker deze te verwijderen
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:41:00
Quote Anchor link
En hoe doe ik dit dan precies? Is er misschien een stukje code en/of voorbeeld?
 
Joep

Joep

04/01/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Heb nu helaas geen tijd om code te kloppen, maar je kan eens kijken naar document.write functies.
Beetje tragisch dat ik nu al zo gewend ben aan framework scripting dat ik niet meer zonder kan :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.