php en DOS(CMD)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 16:12:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een soort programma aan het maken dmv php in dos
Voor de mensen die dit niet weten , Je opent een bat die naar een php bestand lijd en die voort dingen uit in cmd

Ik heb de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if (!file_exists('config.php')) {
echo "SERVER RUNNING FOR THE FIRST TIME!\n\n";
echo "You want to install?\n";
echo "type'yes' to go to step 2\n";
echo "type'no' to quit\n";

$handle = fopen ("php://stdin","r");
$line = fgets($handle);
if(trim($line) == 'yes'){
// ga verder met het script
  
}
else if(trim($line) == 'no'){
    echo "SERVER QUITTED";
  
}
else {
    echo "COMMAND NOT FOUND!\n";
    

}

}

?>


Nu wil ik dus als je no typt dat hij het venster sluit
Is dit mogelijk met php?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:00:33
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 16:21:54
Quote Anchor link
Bedoel je een browserscherm sluiten? Dit kan niet via php.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 16:25:00
Quote Anchor link
nee dat bedoel ik niet
Dit script word niet gerund via het internet,
Het word gerund via opdracht prompt, Is dat ook niet mogelijk?
Hoe kan ik dit dan doen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 16:26:17
Quote Anchor link
Ja, maar wat wil je sluiten?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 16:31:18
Quote Anchor link
opdracht prompt zelf

de code zoals hierboven geeft dit resultaat
Afbeelding
Gewijzigd op 01/02/2011 16:31:50 door Jordi Kroon
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 16:43:30
Quote Anchor link
Sorry, daar heb ik gee ervaring mee. Weet ook niet wat je er allemaal mee kunt... ben benieuwd of het je gaat lukken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2011 16:49:23
Quote Anchor link
Ik heb nog nooit echt met CLI gewerkt, maar als je een exit() of een die() zou doen, stopt je script. Zou die dan ook het venster af sluiten dan?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 16:58:45
Quote Anchor link
Nee dan stopt je script niet helaas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2011 17:00:38
Quote Anchor link
Dat is apart....

Quote:
exit — Output a message and terminate the current script

Je script zou sowieso moeten stoppen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 17:07:01
Quote Anchor link
Hij stopt wel opzich maar het venster blijft open
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2011 17:07:55
Quote Anchor link
Dan vrees ik dat je het venster niet af kan sluiten.
 
Chrisy teleukomwaartezijn

chrisy teleukomwaartezijn

01/02/2011 17:12:53
Quote Anchor link
ik weet dat het met javascript je het browserscherm kan sluiten, maar met php niet omdat het serversite scripttaal is. maar als je het doscomando 'exit' typet, sluit hij oprachtprompt af. misschien kan je daar iets mee?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 17:16:59
Quote Anchor link
Dat weet ik ja maar als
 
Chris -

Chris -

01/02/2011 17:20:30
Quote Anchor link
Heb je toevallig enig idee wat je aan het doen bent?

php://stdin <-- kijk hier nou eens naar..

http://nl3.php.net/manual/en/wrappers.php.php
 
Daniel H

Daniel H

01/02/2011 17:21:28
Quote Anchor link
werkt dat niet?:$
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo exec('exit');
?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 17:35:05
Quote Anchor link
execute is uitvoeren niet close
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2011 17:37:12
Quote Anchor link
maar 'exit' sluit wel het venster hier af (niet in CLI geprobeerd)
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 17:41:31
Quote Anchor link
In cmd bij mij ook maar in php.exe niet
 

01/02/2011 19:17:09
Quote Anchor link
Volgens mij niet echt mogelijk.
Moet je via dat bat bestand doen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/02/2011 19:19:22
Quote Anchor link
Oke:) Ik zal eens proberen om met exec een bestand 'close.bat' aanteroepen
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2011 19:48:13
Quote Anchor link
Om php te stoppen gebruik je het commando exit.
Om daarna het venster te sluiten moet je exit <enter> intikken. Hoe dat met een script moet zou ik zo even niet weten.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.