Php en javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco nvt

Remco nvt

06/11/2004 11:25:00
Quote Anchor link
Ik gebruik sessions en heb ook 1 javascript code nodig in het zelfde bestand. Alleen het werkt niet. Of de session geeft een fout aan dat de header al is verzonden. Of het javascript gedeelte doet het niet. Weet iemand een oplossing??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:51:07
 
Mitch X

Mitch X

06/11/2004 11:34:00
Quote Anchor link
De pagina niet meer gebruiken ^^

M'n glazenbol is nog aan het drogen na z'n wasbeurt, dus ik heb geen idee.
 
Alfred -

Alfred -

06/11/2004 11:34:00
Quote Anchor link
session_start(); helemaal vanboven staan?
Javascript niet gewoon tussen je php code geplakt?

Vage vraag...

Edit:
Quote:
M'n glazenbol is nog aan het drogen na z'n wasbeurt, dus ik heb geen idee.


Je mag mijne lenen :P
Gewijzigd op 06/11/2004 11:38:00 door Alfred -
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

06/11/2004 11:36:00
Quote Anchor link
ja, leg eens wat beter uit wat je eigelijk bedoelt...
 
Remco nvt

Remco nvt

06/11/2004 11:50:00
Quote Anchor link
Heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function tekstteller(tekstveld, tellerveld, maximum)
{
    if (tekstveld.value.length > maximum)
    tekstveld.value = tekstveld.value.substring(0, maximum);
    else
    tellerveld.value = maximum - tekstveld.value.length;
}
</script>
Dit is om het aantal karakters niet te hoog laten worden in een textarea.
Dit script is ook bedoeld voor een forum waar je inlogd moet zijn dus daarom die sessions

Zet ik het javascript neer krijg ik een fout van header al ready send. Dus dan doen met sessions het niet. En als ik de sessions eerst weg zet en daarna de javascript code doet het javascript het niet.
 
Alfred -

Alfred -

06/11/2004 11:56:00
Quote Anchor link
Laat het aantal karakters in je textarea gewoon tellen met strlen(); ? Weg met het rotte js :)
 
Remco nvt

Remco nvt

06/11/2004 11:57:00
Quote Anchor link
strlen is toch pas als je het heb verzonden. Ik wil het al controleren en als je te veel hebt geschreven blokkeren in het texarea meteen. En niet daarna
 
Alfred -

Alfred -

06/11/2004 12:00:00
Quote Anchor link
Remco: dat is juist ja... Als je het persé zo wil, zal je js toch moeten werken... Ik zou niet weten wat fout is aan de volgende schets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
session_start();
// Andere zever?
?>

<doctype ...>
<html>
<head>
<title>Website :p</title>
</head>
<body>
<javascript hier></script>
<form >
<textarea></textarea>
</form>
</body>
</html>

Ik kan niet begrijpen dat dit dan niet werkt...
 
Mitch X

Mitch X

06/11/2004 12:00:00
Quote Anchor link
JavaScript kent ook strlen() ...
 
Remco nvt

Remco nvt

06/11/2004 12:07:00
Quote Anchor link
Rafael:
Remco: dat is juist ja... Als je het persé zo wil, zal je js toch moeten werken... Ik zou niet weten wat fout is aan de volgende schets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
session_start();
// Andere zever?
?>

<doctype ...>
<html>
<head>
<title>Website :p</title>
</head>
<body>
<javascript hier></script>
<form >
<textarea>Ik kan niet begrijpen dat dit dan niet werkt...
Ik ook niet. Maar javascript werkt dan gewoon niet
 
Mitch X

Mitch X

06/11/2004 12:11:00
Quote Anchor link
Ik ben niet zo 'into' JavaScript maar was het niet altijd zo:

document.formuliernaam.textveldnaam.eigenschap/actie ipv textveldnaam.eigenschap/actie ?
 
Remco nvt

Remco nvt

06/11/2004 12:12:00
Quote Anchor link
Als ik het javascript gebruik op een andere pagina zonder me inlog gedoe werkt hij wel. Zal het anders formulieren. Hoe kunnen sessions en javascript samen werken??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.