PHP&Mysql: Gegenvens uit 2 tabellen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raul Wallaart

Raul Wallaart

31/07/2005 20:10:00
Quote Anchor link
Hallo daar,

mijn probleem is dat ik informatie uit twee tabellen wil weergeven. De eerste tabel, club genaamd, bevat onder andere de velden C_id en C_naam. De tweede tabel, westrijd genaamd, bevat oa M_id, C_id_home, C_id_out.

Ik wil de wedstrijden uit wedstrijd weergeven waarbij C_id_home en C_id_out corresponderen met club.C_id, waardoor ik ze dus bij naam kan weergeven in plaats van bij (id)nummer.

Dit is de code:

SELECT * FROM wedstrijd, club
WHERE wedstrijd.C_id_home = club.C_id
AND wedstrijd.C_id_out = club.C_id
ORDER BY wedstrijd.M_id DESC

maar hier kom ik er niet mee...Uiteindelijk moet ik dus een lijste krijgen met:

C_naam(C_id_home) - C_naam(C_id_out)

Iemand de oplossing?

Bij voorbaat dank!!
Raul
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:55:01
 
Marc

Marc

31/07/2005 20:28:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben ook redelijk nieuw maar ben je niet beter het volgende te doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT wedstrijd.C_id_home, wedstrijd.C_id_out, club.C_id FROM wedstrijd as wedstrijd, club as club
WHERE wedstrijd.C_id_home = club.C_id
AND wedstrijd.C_id_out = club.C_id
ORDER BY wedstrijd.M_id
?>


Met vriendelijke groeten,

Marc
 

01/08/2005 00:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp, maar het mocht niet baten. Ik heb wel het idee dat het met alleen de query moet kunnen, maar hoe.....

Groet Raul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.