PHP en MySQL paar vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter J

Wouter J

14/10/2010 22:27:08
Quote Anchor link
Hallo PHP kenners,

Ik ben begonnen met PHP en MySQL en ben nu bezig met -zoals zoveel beginners- een CMS systeem.
Daar loop ik tegen een 2 problemen op, waarvan ik met google niks kan vinden:
1) Ik wil graag dat [] een <> wordt. Dat heb ik geprobeerd met preg_replace:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_replace('/^[[]]$/', '/^[<>]$/', $editor);
?>

Helaas werkt dit niet. Weet iemand misschien hoe dit wel moet?

2) Ik wil op de homepagina graag de laatse 5 berichten laten zien. Nu heb ik de berichten in een tabel staan, met id's. Hoe kan ik er voor zorgen dat de laatste 5 berichten worden gekozen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:03:26
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/10/2010 22:44:44
Quote Anchor link
ughh, hoezo zou je dit willen?

maar goed, je wilt dus zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= '[[]]';
echo preg_replace('/[[]]/', '[<>]', $string);
?>


dit komt eruit als output: [[<>]]
Gewijzigd op 14/10/2010 22:55:08 door Kumkwat Trender
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

14/10/2010 23:02:08
Quote Anchor link
sql stukje.. kijk is naar de functie LIMIT en DESC
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

15/10/2010 10:43:58
Quote Anchor link
Quote:
1) Ik wil graag dat [] een <> wordt. Dat heb ik geprobeerd met preg_replace:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_replace('/^[[]]$/', '/^[<>]$/', $editor);
?>

Helaas werkt dit niet. Weet iemand misschien hoe dit wel moet?

Als je alle [] wilt vervangen door <> gebruik je str_replace, dit is veel sneller dan preg_replace. Als je de brackets met een specifiek patroon wilt vervangen gebruik je wel preg_replace.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '[bar][tag blablabla]';
echo str_replace(array('[', ']'), array('&lt;', '&gt;'), $str);
echo preg_replace('/(\[)tag (.*)(\])/sU', '&lt;$2&gt;', $str);
?>
 
Wouter J

Wouter J

19/10/2010 16:42:53
Quote Anchor link
Bedankt Teun!

Ik heb alleen nog 2 vragen:
1) Met LIMIT krijg je alleen de 4 oudste berichten, ik wel graag de nieuwste...
2) De DESC begrijp ik niet. Kunnen jullie die misschien in het nederlands uitleggen of goede tutorials (graag in het nederlands) geven?
 
- Dave -

- Dave -

19/10/2010 16:45:44
Quote Anchor link
ORDER BY DESC = Aflopend
ORDER BY ASC = Oplopend
 
Pim -

Pim -

19/10/2010 17:00:31
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je BBcode wil implementeren. Dan moet je heel erg oppassen voor XSS aanvallen. Waarschijnlijk is het voor een kleinschalig project, maar toch moet je er voor opletten. Veilige BBcode is echter een stuk ingewikkelder dan wat reguliere expressies en daarom kan je beter bestaande code daarvoor gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.