php expert editor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rocky

Rocky

02/12/2006 15:21:00
Quote Anchor link
Ik heb een trialversie PHP expert editor gedownload.
Daarin heb ik een file geplaatst en als ik wil zien onder browser hoe de pagina eruit ziet geeft hij weer dat ik geen php.exe bezit.
Is het de bedoeling om echt alles te installeren op mijn pc of kan ik met zo'n editor toch echte php pagina's maken.?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:24:28
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 15:22:00
Quote Anchor link
Je kunt wel pagina's maken, maar om een .php pagina te kunnen bekijken in je browser, moet je PHP lokaal geinstalleerd hebben.
 
Rocky

Rocky

02/12/2006 15:24:00
Quote Anchor link
dat is zeker ingewikkeld en ik heb gelezen dat apache etc daarbij hoort ?

is php downloaden en installeren voldoende ?
 
Eris -

Eris -

02/12/2006 15:26:00
Quote Anchor link
Meest slimme is gewoon een totaal pakket downloaden (Voorbeeld is wamp)
 
Frank -

Frank -

02/12/2006 15:28:00
Quote Anchor link
Service van de zaak: http://www.wampserver.com/en/
 
Leo

Leo

02/12/2006 15:28:00
Quote Anchor link
Je kan eens kijken naar WAMP server, deze bevat PHP5 Apache en Mysql. Dit is gewoon om een lokale server te starten, dus niemand kan erbij. Het is gewoon om je scripts op je eigen pc te testen ;)

www.google.nl en zoeken op WAMP

Edit:
Nu zie ik dat Eris en Frank me voor waren :O
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leo
 
Peter Wessels

Peter Wessels

02/12/2006 15:30:00
Quote Anchor link
@leo XAMPP of WAMP
XAMPP al je windows gebruikt
 
Eris -

Eris -

02/12/2006 15:32:00
Quote Anchor link
Ik gebruik al Jaren wamp...
 
Rocky

Rocky

02/12/2006 15:37:00
Quote Anchor link
ik heb hem gestalleerd en hij blijft zegge de editor dat php niet geistalleerd is.
wat nu ?
 
Leo

Leo

02/12/2006 15:39:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 02.12.2006 15:30:
@leo XAMPP of WAMP
XAMPP al je windows gebruikt

Best fout imo. ik gebruik zelf al een half jaar WAMP terwijl ik toch echt windows XP 64 draai. Dus de windows versie maakt niets uit.

@Ruud, heb je wel het .php bestand in de www directory van apache gegooid?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leo
 
Rocky

Rocky

02/12/2006 15:42:00
Quote Anchor link
mag ik iemand de file via pm sturen ?

ik kan niet hebben dat er problemen onstaan doordat de code gwplaatst wordt hier.
volgens mij is er iets fout met de file.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 15:47:00
Quote Anchor link
Stuur mij maar, dan kijk ik wel even.

Ondertussen kun je je WAMP installatie checken;

1) plaats dit php bestand in de map C:\wamp\www. Noem het phpinfo.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    phpinfo ();
?>


2) open je browser en tik in: http://localhost/phpinfo.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.