[PHP] Fileextension Check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »
Mike

Mike

07/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Hi,

heb ff een vraag. Hoe kan ik deze php opdracht in een loop zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// Allowed extensions
$allowext[0] = "jpg";
$allowext[1] = "gif";
$allowext[2] = "png";
$allowext[3] = "mpg";
$allowext[4] = "bmp";

// Deze kon ik goed gebruike voor 1 file type, dus zonder loop...
$extension= '.jpg';

// deze code dus graag in een loop met de 5 extensions
if(strpos($filename,$extension) === false) {
die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>


Ik wil met dit script de filemimetypes checken zodat er bij me upload script geen zooi op me server geupload wordt...

Ik d8 aan for, of while...?!

Alvast bedankt!

Greetz, Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:49:44
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/02/2009 13:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0; $i<5; $i++)
{

    if(strpos($filename,$allowext[$i]) === false) {
        die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Super!!! Thnx for the quick Reply!!!

Ik zal 't ff uitprobere...

Edit: Ok, werkt... Maar is er geen endless loop mogelijk op die mannier? Zoja, hoe kan ik dat voorkomen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 

07/02/2009 14:05:00
Quote Anchor link
nico schreef op 07.02.2009 13:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0; $i<5; $i++)
{

    if(strpos($filename,$allowext[$i]) === false) {
        die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>

Als je meer dan 5 wilt, dan kan je van die $i<5 ook met count($array)-1 zorgen dat die altijd goed is.
Verder is een die met een javascript alert natuurlijk harstikke vies / slecht.
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Je kan ook met in_array kijken of je extensie in de array zit.
Dit is makkelijker en sneller controleren.
 

07/02/2009 14:11:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 07.02.2009 14:08:
Je kan ook met in_array kijken of je extensie in de array zit.
Dit is makkelijker en sneller controleren.

Met substr lijkt mij dan?
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ok, nochmaals bedankt voor jullie hulp...

Over die die en alert nog ff... Kan ik het dan echo-en en daarna exit(); gebruike? is dat een betere mannier ivm alerts?
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Zoals je het nu doet: ja.
Maar... zoals het hoort: nee.

Want de laatste 3 of 4 letters van de bestandsnaam geven NIET de extensie weer.
Je moet toch op MIME gaan controleren.
Google maar op MIME check.

Ik kan mijn destruct.php ook gewoon .jpg noemen en dan laten openen ;).
Goed, ik kan mijn PHP ook gewoon als .jpg laten parsen, maar dat wordt door een echte MIME-check wel opgevangen!
 

07/02/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 07.02.2009 14:19:
Zoals je het nu doet: ja.
Maar... zoals het hoort: nee.

Want de laatste 3 of 4 letters van de bestandsnaam geven NIET de extensie weer.
Je moet toch op MIME gaan controleren.
Google maar op MIME check.

Ik kan mijn destruct.php ook gewoon .jpg noemen en dan laten openen ;).
Goed, ik kan mijn PHP ook gewoon als .jpg laten parsen, maar dat wordt door een echte MIME-check wel opgevangen!

Het is iig wel veiliger dan wat in die $_FILES staat. Verder ligt het er maar net aan of een .jpg bestand door de php parser wordt geparsed.
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Ja idd. Heb je miss. een example voor me a.u.b?

En wat is nu een goeie mannier om die errors met een alert te returne?

Btw.: Heb hier ff in de scripts collection gezocht en dit http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/890/ gevonden... Is dat een goeie oplossing ivm MIMETYPEs?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Ja, die is goed/veilig.
Vooral het eerste comment erop is goed: http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/740/

Die is nog wel het veiligste.
En de comments op dat laatste script gaan verder in op de veiligheid/betrouwbaarheid.

Je zou ook beide kunnen doen.
Indien ze niet stroken (gelijk zijn) klopt er dus iets niet.
Echter: hou wel rekening dat die tweede (de beste) niet altijd zal werken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.