PHP for loop geprinte cijfers optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ZeeBaars Zeeland

ZeeBaars Zeeland

24/10/2012 22:55:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for($i=2; $i<=5; $i=$i+1)
    echo " teller $i";
    
?>




hoe kan ik de som , optellen van de cijfers die geprint worden


Groetjes,

zeebaars
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:01:59
 
Jaron T

Jaron T

24/10/2012 22:56:41
Quote Anchor link
ipv $i=$i+ kan je beter $i++ doen

en om op de tellen kan je een waarde boven je if defineren en deze ophogen met $i, bijvoorbeeld

$teller = 0;
for()
{
$teller += $i;
}
echo $teller;
 
ZeeBaars Zeeland

ZeeBaars Zeeland

24/10/2012 23:06:05
Quote Anchor link
Jaron T op 24/10/2012 22:56:41:
ipv $i=$i+ kan je beter $i++ doen

en om op de tellen kan je een waarde boven je if defineren en deze ophogen met $i, bijvoorbeeld

$teller = 0;
for()
{
$teller += $i;
}
echo $teller;


alleen het probleem is, dat ik de bovenstaande code zodanig moet aanpassen dat het de cijfers die geprint worden gaat optellen.


hoe kan ik dat zo simpel doen
 
Jaron T

Jaron T

24/10/2012 23:06:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$teller
= 0;
for($i=2; $i<=5; $i=$i+1)
{

    $teller += $i;
    echo " teller $i<br />";
}


echo $teller;
?>


was toch niet zo moeilijk..
 
ZeeBaars Zeeland

ZeeBaars Zeeland

24/10/2012 23:10:41
Quote Anchor link
Jaron T op 24/10/2012 23:06:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$teller
= 0;
for($i=2; $i<=5; $i=$i+1)
{

    $teller += $i;
    echo " teller $i<br />";
}


echo $teller;
?>


was toch niet zo moeilijk..

Thnx ;) was inderdaad niet zo moeilijk. Maar ik kreeg een ondeindige loop heel de geheugen liep vol :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.