Php fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JanWillem BlaBla

JanWillem BlaBla

02/08/2009 12:47:00
Quote Anchor link
Weet iemand wat de volgende fouten betekenen?

Warning: is_writable() [function.is-writable]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/httpdocs/backup) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs/administrator/components/com_joomlapack/helpers/status.php on line 170

Warning: realpath() [function.realpath]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/httpdocs/backup) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs/administrator/components/com_joomlapack/helpers/status.php on line 339

Ik krijg deze fouten in het joomla admin gedeelte als ik een backup wil maken met Joomlapack
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:21:05
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Je wilt ergens iets doen waar het niet mag.
 
Rens nvt

Rens nvt

02/08/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Je probeert files weg te schrijven naar een lokatie waar je geen toegang hebt... Misschien dat Joomla de mogelijkheid biedt de lokatie in te stellen?
 
JanWillem BlaBla

JanWillem BlaBla

02/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Ja, dat doet het ook, maar als ik zelf een map aanmaak om de bestanden in te plaatsen krijg ik dus deze fout.
Moet die map ook een bepaalde permissie hebben?
 
Rens nvt

Rens nvt

02/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
De fout die je nu krijgt duidt erop dat je die lokatie zo hebt ingesteld dat deze buiten je webroot staat, waar je dus geen toegang hebt...
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2009 13:20:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 02.08.2009 13:04:
.. die lokatie zo hebt ingesteld dat deze buiten je webroot staat ..

Buiten de webroot, dat denk ik niet. De rechten zullen wel onvoldoende zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rens nvt

Rens nvt

02/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
@SanThe: not within the allowed path een permissie probleem? Klinkt eerder als een uitzondering in je basedir op basis van foldernaam ofzo, maar is een webserver configuratie, geen filerechten probleem


Proof: /var/www/vhosts/httpdocs/backup is natuurlijk niet in je allowed path... Je domein mist nog! Moet zijn: /var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs/backup
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 02.08.2009 13:23:
Proof: /var/www/vhosts/httpdocs/backup is natuurlijk niet in je allowed path... Je domein mist nog! Moet zijn: /var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs/backup

Dit is maar net hoe men de server ingedeeld heeft. Dit zal je bij mij niet vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
JanWillem BlaBla

JanWillem BlaBla

02/08/2009 13:35:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 02.08.2009 13:23:
Moet zijn: /var/www/vhosts/vvhunsingo.nl/httpdocs/backup


Als ik dat probeer gaan de php-fouten weg maar krijg ik deze fout:
JoomlaPack will not work due to critical configuration errors

You must rectify the following errors in order to be able to sucessfuly use JoomlaPack:

* Tijdelijke map onschrijfbaar
http://www.joomlapack.net/help-support-documentation/warnings/q002.html
 
Rens nvt

Rens nvt

02/08/2009 13:37:00
Quote Anchor link
Nou, dan toch een permissieprobleem :-)

Je zult de rechten zo in moeten stellen dat de webserver mag schrijven in die map.

SanThe schreef op 02.08.2009 13:32:
Dit is maar net hoe men de server ingedeeld heeft. Dit zal je bij mij niet vinden.

Mogelijk niet, maar in 3/4 van de shared hosting omgevingen wel...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2009 13:41:00
Quote Anchor link
Ik krijg het idee dat je ergens in de Joomla configuratie een path moet editen en daarin ook deze map vermelden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.