PHP Fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 19:49:21
Quote Anchor link
Hallo!

Ik probeer gegevens uit een SQL database te halen alleen lukt het niet helemaal!
Ik heb de volgede code:

http://pastebin.com/cT0gThtJ

Maar krijg de volgende fout melding:

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/luukwa/domains/freedomx.icurse.nl/public_html/high/index.php on line 19 De persoon luukwa is niet gevonden!

Wat doe ik niet goed?!
Gewijzigd op 11/08/2013 19:51:08 door Luuk Waka
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 23:47:56
 
Jan R

Jan R

11/08/2013 19:53:52
Quote Anchor link
Is er al een database geselecteerd? mysql_select_db
doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (!$query )
{
  echo '<br>Er is ene fout opgetreden: ' . mysql_error();
}

Gebruik liever mysqli ipv mysql.

Jan
Gewijzigd op 11/08/2013 19:57:43 door Jan R
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 19:55:10
Quote Anchor link
geen foutafhandeling om te zien of mysql_query een geldige resource is of niet.

*checkt code*

Op regel 17 moeten er nog single quotes om de string heen. dus '" . $form_naam . "'"
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 19:55:23
Quote Anchor link
Hallo Jan,

Waar moet ik die code invoegen, ik ben allemaal een beetje nieuwe met MySQL.
Is het misschien handig dat ik de SQL db hier plaats?

Toevoeging op 11/08/2013 19:58:53:

Chris - op 11/08/2013 19:55:10:
geen foutafhandeling om te zien of mysql_query een geldige resource is of niet.

*checkt code*

Op regel 17 moeten er nog single quotes om de string heen. dus '" . $form_naam . "'"


Dat lijkt het probleem niet op te lossen..
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/08/2013 20:01:02
Quote Anchor link
Luuk, kijk naar de reactie van Chris, daar zit de fout.
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 20:01:58
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 11/08/2013 20:01:02:
Luuk, kijk naar de reactie van Chris, daar zit de fout.


Ik heb die extra ' toegevoegd maar dat verhelpt het probleem niet.


Toevoeging op 11/08/2013 20:22:39:

Het is nog steeds niet opgelost helaas.
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 20:25:21
Quote Anchor link
Heb je ze aan allebei de kanten toegevoegd? Graag update van de code :)

Toevoeging op 11/08/2013 20:27:43:

http://pastebin.com/murf96Ub

dit zou moeten werken. zo niet, geef dan de mysql error. waarschijnlijk bestaat de tabel of het veld niet.
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 20:28:07
Quote Anchor link
Dit is nu mijn code, ik heb het toegevoegd ja.
Bedankt voor alle hulp alvast :)!

http://pastebin.com/w186yAT5
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 20:29:43
Quote Anchor link
Oke luuk, probeer mijn code eens? deze heeft de foutafhandeling waar Jan en ik het over hadden :)
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 20:34:21
Quote Anchor link
Hij geeft nog steeds die error, misschien is het handig dat ik even wat SQL info over de tabel geef.
De tabel heet hs_users binnen dat is een veld met username.
De bedoeling is als je de username invuld dat je dan de username te zien krijgt.
Dit lijkt onzin maar later word er meer informatie aan dit username toegevoegd.
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 20:46:42
Quote Anchor link
raar, met de nieuwe toegevoegde regels zou je enkel een sql error moeten krijgen :/
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 20:50:31
Quote Anchor link
Ik heb zojuist de files her geupload, blijkt dat de FTP gedisconnect was haha, nu werkt het alleen krijg ik de volgende error: Unknown column 'naam' in 'where clause'
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 20:52:58
Quote Anchor link
:) kijk, dat bedoel ik. het veldnaam 'naam' bestaat niet in de tabel
 
Luuk Waka

Luuk Waka

11/08/2013 20:55:18
Quote Anchor link
Dat moet username zijn, thanks ga ik naar kijken :)!

Toevoeging op 11/08/2013 21:24:04:

Mag ik jullie hartelijk bedanken voor alle hulp?! Het is me gelukt en het functioneert als een zonnetje!
Nogmaals super bedankt!
 
Chris -

Chris -

11/08/2013 21:46:37
Quote Anchor link
graag gedaan Luuk!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.