php functie alleen woorden met bijv een A ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud bos

Ruud bos

31/05/2011 16:48:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een php noob. Ik snap het een klein beetje, maar kwa coden ben ik een drama.

Stel ik wil uit mijn database alleen letters die beginnen met een A ophalen, hoe doe ik dit? Hoe heet deze functie en waar kan ik die vinden?

Dit is de code die ik gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    
    $sql
= "SELECT *
            FROM   series
            WHERE section = '$section'
            ORDER BY name ASC"
;
    
    $result = mysql_query($sql);
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        $sql_ep = "SELECT *
            FROM   episodes
            WHERE series = $row[id]"
;
    
        $result_ep = mysql_query($sql_ep);
        
        echo '

                          
                             <a href="series-'
. str_replace(" ", "_", $row['name']) . '-' . $row['id'] . '.html">' . $row['name'] . '</a>';
                            
    
        
    }

    

        ?>


Thanks, Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:25:38
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

31/05/2011 16:52:38
Quote Anchor link
Dus waar section begint met A?
WHERE section LIKE 'a%'

Zet je variabelen btw buiten quotes. Wat je nu doet is nog al old-school :p
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:55:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE name LIKE 'a%'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE name LIKE 'b%'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE name LIKE 'c%'


Toevoeging op 31/05/2011 16:55:22:

Erik was me voor!
 
Ruud bos

Ruud bos

31/05/2011 17:01:53
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

Wordt het dan?

$sql = "SELECT *
FROM series
WHERE section = '$section'
WHERE name LIKE 'a%'
ORDER BY name ASC";

want dit geeft namelijk een error.

Ik bedoel ook echt alleen woorden die beginnen met een A, dus niet woorden die een A bevatten.

Thanks
Gewijzigd op 31/05/2011 17:12:05 door Ruud bos
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 17:12:46
Quote Anchor link
SELECT ... FROM ... WHERE ..='..' AND .. LIKE 'a%'
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

31/05/2011 17:13:37
Quote Anchor link
haal de 2e where weg en zet daar een AND voor in de plaats
 
Ruud bos

Ruud bos

31/05/2011 17:15:39
Quote Anchor link
thanks a lot, werkt nu!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.