PHP geeft verkeerde datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan s

Daan s

30/10/2017 09:42:50
Quote Anchor link
Hey iedereen,

Ik ben bezig met een script, alleen somehow poept hij de verkeerde datum uit.

De agenda die gebruikt word, daar begint januari met 0 (maand 0), ik weet niet precies waarom, maar het blijkt zo te zijn.

Eerst laad ik de data uit de database, waarna ik er een maand wil aftrekken.
Alleen wanneer ik dit doe, krijg ik "new Date(1969, 12 ,01)" terug, wel ik new Date(2007, 11 ,23) hoor terug te krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<script type="text/javascript">
        $(window).load(function()
        {
            $('.your-date').glDatePicker({
                showAlways: false,
    allowMonthSelect: true,
    allowYearSelect: true,
    
    
    selectableDates: [
        <?php
 global $wpdb;
 $result = $wpdb->get_results('SELECT Date FROM `wpxt_availability` where Available = "true"', ARRAY_A);

        
foreach ($result  as $newresult => $value) {
    $value = date('Y, m ,d', strtotime("-1 months", strtotime($value)));
    

    
    echo "{ date: new Date(".$value.") },";
}

    
        ?>

    ]



            });
        });
    </script>


- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/10/2017 13:19:17 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:04:59
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2017 09:52:48
Quote Anchor link
Je krijgt een foute datum, namelijk 01 -01-1970. Dit betekend dat date() fout is ingesteld. Ik heb niet heel veel verstand van wp/wpdb maar ik denk dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $value
= date('Y, m ,d', strtotime("-1 months", strtotime($value)));
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $value
= date('Y, m ,d', strtotime("-1 months", strtotime($value['Date'])));
?>

moet zijn. Denk namelijk dat $value een array met alle columns van die row zijn.
Gewijzigd op 30/10/2017 09:54:01 door Joakim Broden
 
Daan s

Daan s

30/10/2017 14:48:35
Quote Anchor link
Somehow krijg ik nu deze output (in de database staat dit 2017-10-31)
Wanneer ik een var dump doe over de value, dan krijg ik wel de juiste datum 2017-10-31
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
 <script type="text/javascript">
        $(window).load(function()
        {

            $('.your-date').glDatePicker({
                showAlways: false,
    allowMonthSelect: true,
    allowYearSelect: true,
    
    
    selectableDates: [
        {
date: new Date(2017, 10, 01) },
    ]







            });
        });

    </script>


?>
Gewijzigd op 30/10/2017 15:08:54 door Daan s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2017 15:16:30
Quote Anchor link
DATE is een reserved SQL word, dus controleer eens wat je query SELECT Date … doet?

Verder valt de 01 in Date(2017, 10, 01) me op: dat lijkt een octaal getal maar zou een decimaal getal moeten zijn.

Misschien gebruikt je kalender voor de weergave wel ergens 0 voor januari, maar je krijgt onherroepelijk problemen als je daarvoor vervolgens 1 maand moet aftrekken in SQL, PHP of JavaScript: daarin is januari altijd 1. Met andere woorden, probeer die 0 voor januari weg te werken in plaats van alle andere code in een onlogisch keurslijf te dwingen.
Gewijzigd op 30/10/2017 15:17:45 door Ward van der Put
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/10/2017 20:17:14
Quote Anchor link
Zeg Daan,

Ik heb nu een paar van je topics even teruggekeken maar in geen van degene die ik gezien heb kom je op het einde nog met een berichtje of het gelukt is en evenmin volgt er een bedankje.

Het is maar een tip maar ik kan je wel zeggen dat ik me nu even niet meer als afhaalchinees laat gebruiken door jou.

Frank.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/10/2017 20:29:10
Quote Anchor link
@Frank

Sommige mensen doen dat hier inderdaad ... jammer dat er geen puntensysteem of iets dergelijks is. Ik vind dat ook super irritant als mensen niet eens even de moeite nemen om te bedanken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/10/2017 20:32:16
Quote Anchor link
Ja ozzie je steekt er tijd in om mensen iets te leren of ze te helpen. Lijkt mij niet meer dan normaal om nog even een reactie te plaatsen. Maar gelukkig zijn er ook veel die dat wel doen ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/10/2017 21:11:21
Quote Anchor link
Mja, maar dit is nog steeds zoiets als wel of niet betalen voor de loempia ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.