PHP gstenboek zonder mysql.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel

Marcel

09/04/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuw gastenboek op mijn website gezet maar nu wil ik graag het volgende toevoegen:
De naam moet vet gedrukt worden en gelijk als email link dienen zodat er geen aparte zin voor email is en onder elke entry moet een lijn komen te staan.
Het bestaat uit 3 bestanden, verwerk.php, reactie.php en gastenboek.php.

De code van verwerk.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$naam
= $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$reactie = $_POST['reactie'];
$uitvoerbestand = "gastenboek.php";
$bestandsindex = fopen($uitvoerbestand,"a");
fwrite($bestandsindex, $naam . "<BR>");
fwrite($bestandsindex, $email. "<BR>");
fwrite($bestandsindex, $reactie . "<BR>");
fwrite($bestandsindex, $line . "<BR>");
fclose($bestandsindex);
header("Location: gastenboek.php");
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 09:31:34
 
JvG G

JvG G

09/04/2006 15:51:00
Quote Anchor link
voor de naam met email-link zoiets denk ik?:
<a href=\"mailto:$email\"><b>$naam</b></a>

en de lijn <hr>
 
Big-smoke

big-smoke

09/04/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Jah zonder mysql is dit wat ingewikkelder... zeker met fopen.
fputs(,<a href=mailto:$email><b>$naam<b></a>); ik zou dit fopen.
 
Marcel

Marcel

09/04/2006 16:02:00
Quote Anchor link
Ik heb helaas nog helemaal geen ervaring met php dus ziet het script er dan als volgt uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$naam
= $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$reactie = $_POST['reactie'];
$uitvoerbestand = "gastenboek.php";
$bestandsindex = fopen($uitvoerbestand,"a");
fwrite($bestandsindex, $naam . "<BR>");
fputs(,<a href=mailto:$email><b>$naam<b></a>);
fwrite($bestandsindex, $reactie . "<BR>");
fwrite($bestandsindex, $line . "<BR>");
fclose($bestandsindex);
header("Location: gastenboek.php");
<
hr>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.