[PHP] Het domein filteren uit een URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van der Burgt

Kevin van der Burgt

29/08/2010 23:05:50
Quote Anchor link
Hallo PHPérs,

Ik had nog een vraag. Op het gebied met string manipulation ben ik heel slecht helaas.

Dus vandaar deze vraag. Ik heb een URL bijv, http://domein.eu/index.php?bla=hoi
dan wil ik dat je de string domein.eu terug krijgt. Hier onder een paar verschillende voorbeelden hoe ik het precies bedoel.

http://hello_world.nl/index.php => hello_world.nl
www.hello_world.nl/index.php => www.hello_world.php
http://www.hello_world.nl/test.php => www.hello_world.nl
http://subdomein.hellow_world.nl/ => subdomein.hello_world.nl
etc...

als de URL niet omgezet kan worden naar het domein (evt subdomein) dan de waarde FALSE;

Iemand die mij er mee zou kunnen helpen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:31:02
 
- -

- -

30/08/2010 00:00:23
Quote Anchor link
Uit m'n hoofd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$string
= 'http://domein.eu/index.php?bla=hoi';

if (preg_match('/^[a-z0-9.-]+:\/\/([a-z0-9.-]+)\//', $string, $matches)) {
    echo $matches[1];
}
else {
    echo 'Niks gevonden :-(';
}


?>
Gewijzigd op 30/08/2010 00:03:41 door - -
 
Jelmer -

Jelmer -

30/08/2010 07:40:53
Quote Anchor link
Let wel even op dat een underscore, niet een geldig teken is binnen een domeinnaam.
 
Pim -

Pim -

30/08/2010 08:37:38
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.