php html regel in 1 lijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

10/06/2016 23:09:43
Quote Anchor link
goededag,

mijn hosting heeft mij overgezet naar een andere server. dit omdat ik klaagde dat de server traag was.
hierdoor moest ik het 1 en ander omzetten van mysql naar mysqli.
nu heb ik de volgende code op mijn website staan en dit laat hij netjes in het ontwerp ook op 1 regel staan.
echter nadat ik alles omgezet heb naar mysqli. zet hij alles in deze php in 3 regels.
zal proberen uit te leggen wat hij doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
1
. <div align="center"><br />
2. <br /><img src="plaatjes/<?= main4 ?>" width="113" height="21" />

3. [code]<? include 'update.php' ?>

4. <img src="plaatjes/<?= main5 ?>" width="369" height="21" />

5. <? include 'counter.php' ?>
   <br />
   </div>

?>


dit alles werd normaal achter elkaar gezet in 1 regel. nu zet hij alles op 3 regels
dus nu is 2 een regel 3 een regel 5 een regel. dus niet meer achter elkaar.

ik zal de php van update en counter ook nog even plaatsen, daar heb ik namelijk alles omgezet van mysql naar mysqli


bedankt.


----------------------------------------------------
script update
----------------------------------------------------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

// counter displaying & updating

include (ADMIN_INFO);

$mysqli = new mysqli ($host,$username,$password,$database);


if (mysqli_connect_errno()) {
        printf("<BR><BR><BR>Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
        exit();}
        
        
// $query='SELECT * FROM website ORDER BY id DESC';
 
$query='SELECT * FROM website';
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

if($result->num_rows > 0)
 {

  while($row = $result->fetch_assoc())
   {

$count2=$row['websitedatum'];
}
}


$i=0;
while ($i < strlen($count2)) {

$rest = substr($count2, $i, 1);

echo '<img src="plaatjes/update/'.$rest.'.png"  alt="'.$rest.'" />';

$i++;
}


?>


---------------------------------------------------
script counter
---------------------------------------------------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

// counter displaying & updating

include (ADMIN_INFO);

$mysqli = new mysqli($host, $username, $password, $database);

if (mysqli_connect_errno()) {
        printf("<BR><BR><BR>Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
        exit();}
        
$query='SELECT * FROM website ORDER BY id DESC';

$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

if($result->num_rows > 0)
 {

  while($row = $result->fetch_assoc())
   {

$count2=$row['counter'];
}}


echo '<img src="plaatjes/'.main6.'" />';

$i=0;
while ($i < strlen($count2)) {

$rest = substr($count2, $i, 1);

echo '<img src="plaatjes/update/'.$rest.'.png"  alt="'.$rest.'" />';

$i++;
}



// teller updaten

$count2 = $count2+"1";
$query = "UPDATE website SET `counter` = '".$count2."' WHERE `id` = 1";
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);


?>


--------------------------------------
admin info
--------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?

define('DIR_FS_INFO', '/website adres verwijzing/config/');
define('ADMIN_INFO', DIR_FS_INFO. 'info/inf_website.php');

?>


nu staat het dus op zeg maar 3 regels, dit stond voorheen achter elkaar.

Afbeelding
Gewijzigd op 10/06/2016 23:22:13 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:19:08
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/06/2016 23:42:33
Quote Anchor link
Euhm, een <br /> is een linebreak (regelovergang). Als je die nu eens weghaalt?

Anders even kijken naar de HTML code van het uiteindelijke document om te zien waar deze regelovergangen vandaan komen. Wellicht heb je CSS stijlregels die ervoor zorgen dat afbeeldingen op aparte regels worden gezet.

ik zie eerlijk gezegd niet hoe een omzetting van mysql naar mysqli regelovergangen kan introduceren.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

10/06/2016 23:53:35
Quote Anchor link
Daarnaast: je combineert nu OO mysqli en procedureel mysqli (mysqli_connect_errno() en mysqli_connect_error()). Dat werkt niet.
 
Space gremlin

space gremlin

11/06/2016 00:06:57
Quote Anchor link
Nou inderdaad dat had ik dus ook, echter een niet correcte php programmering zou hier misschien voor kunnen zorgen. wat nu door de nieuwe server aan het licht komt.

de br heb ik weggehaald echter staan die er alleen maar voor en achter. Dit heeft niet geholpen. ik zal zo ie zo even naar de php kijken of ik er uit kom om dit eventueel goed te maken, zodat misschien dan het euvel weg is.

de style zal ik ook even bekijken, dat zou misschien nog het meest logische zijn.

ik kom er op terug.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

11/06/2016 00:31:44
Quote Anchor link
vervang de php openingstag
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<? even door [code]<?php
Volgens mij mag de shorthand tag niet meer in de nieuwste PHP-versie, mag het wel dan kan het problemen geven bij een foutieve instelling van php.ini
 
Space gremlin

space gremlin

11/06/2016 00:40:34
Quote Anchor link
dat viel mij her en der inderdaad ook op

ik heb het verwijderd, helaas lost dit het probleem nog niet op.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/06/2016 01:44:38
Quote Anchor link
Klopt ook niet, alleen asp tags (<% en %>) en de script tags (<script language="php"></script>) zijn verwijderd. De shorthand echo is sinds PHP 5.4.0 altijd beschikbaar, onafhankelijk van de short_open_tags instelling. Er is dus ongetwijfeld ergens anders een probleem.

Kijk eens naar de HTML output, hier ga je waarschijnlijk zien wat je probleem is. Je kan uiteraard ook met beschikbare developer consoles kijken, afhankelijk van je browser.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/06/2016 02:20:13
Quote Anchor link
Lijkt erop alsof je code door een of andere renderer wordt gehaald die <br>-tags toevoegt.

Probeer het eens allemaal op één regel achter elkaar te zetten in je code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="plaatjes/<?= main4 ?>" width="113" height="21" /><? include 'update.php' ?><img src="plaatjes/<?= main5 ?>" width="369" height="21" /><? include 'counter.php' ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.