PHP Hulp met een opdracht van school! Dobbelsteen gooien!?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

29/01/2014 15:56:56
Quote Anchor link
Hallo ik ben Mathieu, ik ben een student!

Maar ik heb een opdracht, waar ik dus gewoon niet verder mee kom!

Opdracht:
Gooien met een dobbelsteen!
Je gaat een script schrijven waarin we gaan gooien met dobbelstenen. Maak een formulier waarin je de gebruiker vraagt om het aantal worpen. Ook kan de gebruiker opgeven welke worp hij wilt tellen.

===========================================
Voorbeeld: 5 worpen, en de worpen van 2 worden geteld.

5
2
7
2
2

Er is 3 keer 2 gegooid.
===========================================

Nou heb ik wel de HTML pagina al gemaakt dat de gebruiker de getallen kan invoeren en in PHP heb ik de variabelen aan gemaakt en uit de HTML pagina de gegevens gevraagd. Nou wil ik dus beginnen met een for lus

===========================================
wat ik tot nu toe heb is...:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
            $worpen
= $_POST["worpen"];
            $nummer = $_POST["nummer"];
            for(){
                
            }

        ?>


===========================================

Hoop dat jullie me kunnen helpen!

Dankjewel!
Gewijzigd op 29/01/2014 16:08:22 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:25:07
 
Simo Mr

Simo Mr

29/01/2014 16:15:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$min = 1;
$max = 7;
$found = 0;
$worpen = intval($_POST["worpen"]);
$nummer = intval($_POST["nummer"]);
for($i=0;$i<$worpen;$i++) {
$number = rand($min,$max);
echo $number .'<br>';
if($number == $nummer ) $found++;
}
echo 'Er is '.$found.' keer '.$nummer.' gegooid.'
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

29/01/2014 16:20:05
Quote Anchor link
Simo Khattoy,

Dankjewel voor die snelle reactie van je, het is gelukt!
fijn dat je me kon helpen!
 
Simo Mr

Simo Mr

29/01/2014 16:21:58
Quote Anchor link
graag gedaan en succes met jouw studie.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

29/01/2014 16:23:18
Quote Anchor link
Heel erg bedankt!
 
Willem vp

Willem vp

29/01/2014 17:18:04
Quote Anchor link
Cool, een 7-zijdige dobbelsteen!
Waar kun je die kopen? ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.