php img probleem enz

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

26/11/2010 13:27:11
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik het een inlog form gemaakt mij 2 gebruikers. de gebruikers kunnen op dit moment het volgende foto's uploaden, de foto's worden weergegeven op hun profiel, maar nu zit ik met het volgende probleem
bij elk plaatje heb ik ervoor gezorgt dat php ook een check box maakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php if (is_dir($dir)) {
    if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
        if($file == ".." or $file == "."){
        }
else {
        $file = $dir. $file;
            echo "<img src=\"$file\" width=\"100\" height=\"100\" title=\"$file\" <br/> ";
            echo "<input type=\"checkbox\" name=\"box\" />";
        }}

        closedir($dh);
    }
}


?>


ik heb ook een verwijder knop gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
form action="ingelogd.php"  method="POST">
<input type="reset" name="verwijderen" value="verwijderen" size="25" />
</form>


wat ik nu wil is als je checkbox aan vinkt en op de knop verwijderen klikt dat de foto word verwijdert. ik heb al wat op het internet gezocht en volgens mij moet dit met unlink maar ik hoop dat iemand me hier mee kan helpen!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:40:13
 
- Raoul -

- Raoul -

26/11/2010 13:41:32
Quote Anchor link
Als je wat wilt verwijderen doe je dat met unlink();
En alsjeblieft, voor je hier iets vraagt, kijk eens op php.net of Google.

unlink
 
- Mark -

- Mark -

26/11/2010 13:47:55
Quote Anchor link
kijk tevens eens naar glob() dat is sneller dan wat je op het moment doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
     echo '<img src="'.$file.'" width="100" height="100" title="'.$file.'"> <br/> ';
?>


Als je enkele quotes gebruikt hoef je niet te escapen. Je moet wel je vars dan buiten de qoutes halen. maar dat is ook wel zo mooi.
Gewijzigd op 26/11/2010 13:48:44 door - Mark -
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2010 14:30:41
Quote Anchor link
De checkbox zit niet in het formulier. Elke checkbox heeft dezelfde naam, hoe wil jij weten welke aangevinkt is en welke niet?
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

26/11/2010 14:33:43
Quote Anchor link
... door name="verwijderen[]" :)
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2010 14:47:48
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 26/11/2010 14:33:43:
... door name="verwijderen[]" :)


En daar dan ook de juiste value="...." bij te zetten. Anders weet je het nog niet.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

06/12/2010 21:40:41
Quote Anchor link
niks

Toevoeging op 07/12/2010 08:29:53:

Beste mensen ik ben nog steeds bezig met het verwijderen van de foto maar ik moet het van me leraar op een andere manier doen doormiddel van een js confirm box dit heb ik allemaal als klaar zie code hieronder maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar om de foto te verwijderen. ik post het hele inlog pagina gedeeldte zodat jullie de hele pagina kunnen bekijken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<?php // sessie word gestart
session_start();

// controleert juiste inlog gegevens
if($_SESSION["ingelogd"] == 1)
{

$wie = $_SESSION["wie"]; // laat zien wie je bent
}
else // bij foute gegevens terug naar inlog pagina
{
echo header ("location:index.php");
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

 <head>
 <title>Home Page</title>
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
 <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style1.css" />
 </head>
 
<body>
<img src="images/homepage.png"/>
<div id="titel">Welkom op uw homepage:</div>

<table bordercolor=white border="1" id="status">
 <tr>
 <td><img id="userpic" src="images/status.png"/></td>
 <td><?php echo $wie ?></td>
 </tr>
 <tr>
 <td>Status:</td>
 <td><center><img src="images/online.png"/></center></td>
 </tr>
 <tr>
 <td>Uitloggen:</td>
 <td><center> <a class="style" href="uitloggen.php">klik hier</center></td>
 </tr>
</table>

<br/>
Upload foto's:
<form action="ingelogd.php" method="POST" name="fileupload" enctype="multipart/form-data" />
 <input class="file-knop" type="file" name="bestand" size="25" />
 <input class="submit-knop" type="submit" name="opslaan" value="uploaden" size="25" />
</form>

<?php // upload map en voor welke gebruiker
if($wie == 'gebruiker1'){
$uploaddir = 'upload/gebruiker1/';
@
list($dummy, $ext) = explode(".", $_FILES['bestand']['name']);
$uploadfile = "foto-" . date("d-m-Y-H-i-s") .".". $ext;
@
$uploadfile = $uploaddir . $uploadfile;
}


elseif($wie == 'gebruiker2'){
$uploaddir = 'upload/gebruiker2/';
@
list($dummy, $ext) = explode(".", $_FILES['bestand']['name']);
$uploadfile = "foto-" . date("d-m-Y-H-i-s") .".". $ext;
@
$uploadfile = $uploaddir . $uploadfile;
}


// voert upload script uit met een controle
if(isset($_POST['opslaan']))
if(@ move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], $uploadfile)) {
 echo '<img src="images/green.png"/><font color="green">succesvol geupload</font>';
}
else {
 echo '<img src="images/fout.png"/><font color="red">Er ging iets fout probeer opnieuw</font>';
}

?>


<br/>
Uw foto's:
<br/>

<div class="foto-vak">
<?php // dir voor ophalen van foto's
if($wie == 'gebruiker1'){
$dir = "upload/gebruiker1/";
}

elseif($wie == 'gebruiker2'){
$dir = "upload/gebruiker2/";
}


if (is_dir($dir)) {
 if ($dh = opendir($dir)) {
 while (($file = readdir($dh)) !== false) {
if($file == ".." or $file == "."){
 }
else {
 $file = $dir. $file;
 echo "<a href=\"ingelogd.php?$file\" onclick=\"confirmation()\"><img src=\"$file\" width=\"100\" height=\"100\" title=\"$file\"<br/></a>";
 }}

 closedir($dh);
 }
}


?>


<script type="text/javascript">
<!--
function confirmation() {
 var answer = confirm("Wilt u het bestand echt verwijderen!!")
 if (answer){
 alert("Bestand verwijderd!!")
 }
 else{
 alert("Bestand niet verwijderd!!")
 }
}
//-->
</script><br/><br/>Klik op een foto om hem te verwijderen!


</div>

</body>
</html>


het begint ongeveer bij regel 79 <div class="foto-vak"> tot en met regel 114 /script><br/><br/>Klik op een foto om hem te verwijderen!

in dit stukje gebeurt het volgende ik haal de foto's op uit de diretries ik heb er twee want ik gebruik 2 users.

maar waar de js begint krijg ik het niet voor elkaar om unlink werkend te krijgen ik heb echt zowat alle opties geprobeerd. ik heb ook al geprobeerd om unlink werkend te krijgen gewoon in php maar hier liep ik ook al vast

het is een hele verhaal maar ik hoop dat ik genoeg info heb gegeven en mensen me kunnen helpen

al vast harstikke bedankt
Gewijzigd op 07/12/2010 08:29:32 door Mr Beronne
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.