php img uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thymen akker

thymen akker

14/03/2009 13:02:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een garage dat een plaatje weergeeft nou heb ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$auto2
= mysql_query("SELECT * FROM garage WHERE login='{$data->login}' AND naam='45000'");
if ($auto2->naam == "45000"){
echo "images/buick_cabrio.jpg";  
}


?>

<img src="<?php echo $auto2->naam ;?>">


maar als ik in mijn garage met login = admin en naam= 45000
dan laat hij het plaatje niet zien wat doe k fout en hoe kan ik het oplossen
gr thymen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thymen akker
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:13:52
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Dit kan niet meer dan 10% van je scriptje zijn, waar is dan de resterende 90%?

1) Foutafhandeling ontbreekt
2) Er wordt niks gefetcht
3) Wanneer de query resultaten oplevert, wat je "vergeet" te controleren, weet je 100% zeker dat je "45000" is gevonden. De "if" is dus overbodig.

Maar goed, ga eerst alle ontbrekende code maar eens schrijven, dat is belangrijker dan het probleempje dat je nu hebt.
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

14/03/2009 13:15:00
Quote Anchor link
Inderdaad netjes scripten en mogelijke fouten afhandelen. Een mysqlresultaat moet je altijd fetchen voordat je er iets mee kunt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$sql
= '
    SELECT    *
    FROM    `garage`
    WHERE    `login` = '
.mysql_real_escape_string($data->login).'
    AND    `naam` = "45000"'
;
$res = mysql_query($sql);
if(!$res) {
    $imgSource = 'images/notFound.jpg';
}
else {
    if(mysql_num_rows($res) == 0) {
        $imgSource = 'images/notFound.jpg';
    }
else {
        $row = mysql_fetch_object($res);
        $imgSource = 'images/buick_cabrio.jpg';
    }
}


?>

<img alt="" src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $imgSource ?>
"/>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Versluis
 
Thymen akker

thymen akker

14/03/2009 13:16:00
Quote Anchor link
dit is het volledige script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
<?php
  include("config.php");
  if(! check_login()) {
    header('Location: login.php');
    exit;
  }

if ($jisin == 1) { header('Location: jisin.php'); }
$data = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `login`='{$_SESSION['login']}'"));
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM `famillie` WHERE `name`='{$data->famillie}'");
$famillie = mysql_fetch_object($dbres);
?>

<html>
<head>
<title>Vendetta</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<meta name="keywords" content="Vendetta,Crimegame,crimegame,vendetta">
<meta name="language" content="english">
<META name="description" lang="nl" content="Vendetta crimegame met pit.">
</head>
<?PHP
echo "<table width=100%><tr>
    <td class=subTitle><b>Garage</b></td>
  </tr>
  <tr><td>&nbsp;&nbsp;</td></tr>
  <tr>
    <td class=mainTxt>"
;
if(isset($_POST['trans'])) {
$id = $_POST['id'];
$a = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'") or die(mysql_error());
$b = mysql_fetch_object($a);
$c = mysql_num_rows($a);
$prijs = 1000;
if ($data->zak < $prijs) { echo "Je hebt niet genoeg geld om deze auto te verschepen.";exit; }
if ($b->stad != $data->stad) { echo "Deze auto staat niet in de stad waar je momenteel bent."; exit; }
if ($c == 0) { echo "Deze auto bestaat niet of is niet van jou."; exit; }
mysql_query("UPDATE `garage` SET `stad`='{$_POST['stad']}' WHERE `id`='{$id}'") or die(mysql_error());
mysql_query("UPDATE `users` SET `zak`=`zak`-$prijs WHERE `login`='{$data->login}'") or die(mysql_error());
echo "Je hebt de auto verscheept voor &euro; $prijs."; exit;
}

$au = mysql_query("SELECT * FROM garage WHERE `login`='{$data->login}'");
$cars = mysql_num_rows($au);
      $dbres                = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `login`='{$data->login}'");
$nummer = mysql_num_rows($dbres);
      while($member = mysql_fetch_object($dbres))
        $money                += round(($member->waarde));
echo "<b><center>Je garage bevat $cars auto's</b><br><b>De totaal waarde van je garage is &euro;{$money}</b><br><br></center>
"
;
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM `famillie` WHERE `name`='{$data->famillie}'");
$famillie = mysql_fetch_object($dbres);
if (isset($_POST['verkoopall'])) {
      $dbres                = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `login`='{$data->login}' AND `stad`='{$data->stad}'");
$money = 0;
      while($member = mysql_fetch_object($dbres)) {
        $money                += round(($member->waarde));
}

$dbres                = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `login`='{$data->login}' AND `stad`='{$data->stad}'");
$nummer = mysql_num_rows($dbres);
echo "Je hebt $nummer auto's verkocht voor &euro; {$money}.";
mysql_query("UPDATE `users` SET `zak`=`zak`+$money WHERE `login`='{$data->login}'");
mysql_query("DELETE FROM `garage` WHERE `login`='{$data->login}' AND `stad`='{$data->stad}'");
}

if (isset($_POST['crushall'])) {
$dbres                = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `login`='$data->login' AND `stad`='$data->stad'");
$nummer = mysql_num_rows($dbres);
$kogels = 0;
      while($member = mysql_fetch_object($dbres)) {
        $kogels                += 15;
if (!$kogels) { $kogels = 0; }
}

echo "Je hebt $nummer auto's gecrusht voor $kogels kogels.";
mysql_query("UPDATE `users` SET `kogels`=`kogels`+$kogels WHERE `login`='{$data->login}'");
mysql_query("UPDATE `famillie` SET `aantal`=`aantal`-$nummer WHERE `name`='{$data->famillie}'");
mysql_query("DELETE FROM `garage` WHERE `login`='{$data->login}' AND `stad`='{$data->stad}'");
}

if(isset($_GET['crush'])) {
$id = $_GET['crush'];
$a = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'");
$b = mysql_fetch_object($a);
$c = mysql_num_rows($a);
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM `famillie` WHERE `name`='{$data->famillie}'");
$famillie = mysql_fetch_object($dbres);
$exist = mysql_num_rows($dbres);
if ($exist == 0) { echo "Je hebt geen famillie."; }
elseif ($b->stad != $data->stad) { echo "Deze auto staat niet in de stad waar je momenteel bent."; exit; }
elseif ($famillie->crusher == 0) { echo "Je famillie heeft geen crusher ingehuurd vandaag.";exit; }
elseif ($famillie->aantal < 1) { echo "Het maximum aantal auto's is bereikt."; }
elseif ($c == 0) { echo "Deze auto bestaat niet"; exit; }
else {
  mysql_query("DELETE FROM `garage` WHERE `id`='{$_GET['crush']}' AND `login`='{$data->login}'");
  mysql_query("UPDATE `users` SET `kogels`=`kogels`+15 WHERE `login`='{$data->login}'");
mysql_query("UPDATE `famillie` SET `aantal`=`aantal`-1 WHERE `name`='{$data->famillie}'");
echo "Je auto is gecrusht.";
}
}

if(isset($_GET['safe'])) {
$id = $_GET['safe'];
$a = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'") or die(mysql_error());
$b = mysql_fetch_object($a);
$c = mysql_num_rows($a);
$prijs = 10000;
if ($data->zak < $prijs) { echo "Je hebt niet genoeg geld om deze auto in een safehouse te zetten.";exit; }
if ($c == 0) { echo "Deze auto bestaat niet"; exit; }
else {
  mysql_query("UPDATE `garage` SET `safe`='1' WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'") or die(mysql_error());
  mysql_query("UPDATE `users` SET `zak`=`zak`-$prijs WHERE `login`='{$data->login}'") or die(mysql_error());
echo "Je auto is in een safehouse geplaatst. Het koste &euro;10.000.";
}
}

if(isset($_GET['repair'])) {
$id = $_GET['repair'];
$a = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'");
$b = mysql_fetch_object($a);
$c = mysql_num_rows($a);
$car = mysql_query("SELECT * FROM `cars` WHERE `naam`='{$b->naam}'");
$garage = mysql_fetch_object($car);
$value = $garage->waarde;
$prijs = $garage->waarde - $b->waarde;
if ($c == 0) { echo "Deze auto bestaat niet."; exit; }
elseif ($b->stad != $data->stad) { echo "Deze auto staat niet in de stad waar je momenteel bent."; exit; }
elseif ($b->damage == 0){ print"Deze wagen is niet beschadigd.";}
elseif ($prijs > $data->zak) {print"Je hebt niet genoeg geld op zak.";}
else {
  mysql_query("UPDATE `garage` SET `waarde`='$value',`damage`='0' WHERE `id`='{$_GET['repair']}' AND `login`='{$data->login}'");
  mysql_query("UPDATE `users` SET `zak`=`zak`-$prijs WHERE `login`='{$data->login}'");
echo "Je auto is gerepaired. Het koste &euro; $prijs.";
}
}

if(isset($_GET['trans'])) {
$id = $_GET['trans'];
echo "    <form method=post>
        ID: <input type=text name=id value='$id'><br>
        <select name=stad>
        <option value=Brussel>Brussel</option>
        <option value=Leuven>Leuven</option>
        <option value=Gent>Gent</option>
        <option value=Brugge>Brugge</option>
        <option value=Antwerpen>Antwerpen</option>
        <option value=Hasselt>Hasselt</option>
        <option value=Amsterdam>Amsterdam</option>
        </select><br><br><form method=post><input type=submit name=trans value=Transporteer></form>
"
;exit;
}

if(isset($_GET['x'])) {
$id = $_GET['x'];
$a = mysql_query("SELECT * FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}' AND `stad`='{$data->stad}'");
$b = mysql_fetch_object($a);
$c = mysql_num_rows($a);
if ($c == 0) { echo "Deze auto bestaat niet, of is niet in het stad waar je nu bent."; }
else {
  mysql_query("UPDATE `users` SET `zak`=`zak`+$b->waarde WHERE `login`='{$data->login}'");
  mysql_query("DELETE FROM `garage` WHERE `id`='{$id}' AND `login`='{$data->login}'");
echo "Je auto is verkocht.";
}
}

echo "


    <table align=center width=100%>"
;
echo "  <tr>
        <td align=center>
        #</td>
        <td align=center>
        <b>Naam</b></td>
        <td align=center>
        <b>Waarde</b></td>
        <td align=center>
        <b>Schade</b></td>
        <td align=center>
        <b>Stad</b></td>
        <td align=center>
        <b>Opties</b></td>
        </tr>"
;

/// Einde uitvoer van query
$query = "SELECT * FROM garage WHERE `login`='{$data->login}' ORDER BY `waarde` DESC";
$info = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$count = 0;
while ($gegeven = mysql_fetch_array($info)) {
$auto = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM `cars` WHERE `naam`='{$gegeven["naam"]}'"));
$naam = $auto->auto;
$waarde = $gegeven["waarde"];
$schade = $gegeven["damage"];
$verkoop = $gegeven["id"];
$stad = $gegeven["stad"];
$id = $gegeven["id"];
$safe = $gegeven["safe"];
$count++;
$stad = strtolower($stad);
$estad = strtolower($data->stad);
/// De uit database gehaalde gegevens weergeven
echo "
 <tr>
         <td width=5% align=center>{$id}</td>
        <td width=20% align=center>{$naam}</td>
        <td width=20% align=center>&euro;{$waarde}</td>
        <td width=10% align=center>{$schade}%</td>
        <td width=10% align=center>{$stad}</td>
        <td width=20% align=center>"
;
if ($estad == $stad) { echo "<a href=\"garage.php?x={$verkoop}\"><img alt=verkoop border=0 src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/sell.gif width=32 height=32></a>"; }
if ($estad != $stad) { echo "<img alt=verkoop src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/sell2.gif width=32 height=32>"; }
if ($estad == $stad) { echo "<a href=\"garage.php?repair={$verkoop}\"><img alt=repair border=0 src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/repair.gif width=32 height=32></a>"; }
if ($estad != $stad) { echo "<img alt=repair http://mobwar.mo.funpic.org/images/repair2.gif width=32 height=32>"; }
if ($famillie->crusher == 1 && $famillie->aantal > 0 && $estad == $stad) { echo "<a href=\"garage.php?crush={$verkoop}\"><img alt=crush border=0 src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/crush.gif width=32 height=32></a>"; }
else { echo "<img alt=crush src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/crush2.gif width=32 height=32>"; }
if ($estad == $stad) { echo "<a href=\"garage.php?trans={$verkoop}\"><img alt=transporteer border=0 src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/trans.gif width=32 height=32></a>"; }
if ($estad != $stad) { echo "<img alt=transporteer src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/trans2.gif width=32 height=32>"; }
if ($safe == 0) { echo "<a href=\"garage.php?safe={$verkoop}\"><img alt=safehouse border=0 src=http://mobwar.mo.funpic.org/images/safe.gif width=32 height=32></a>"; }
if ($safe != 0) { echo "<img alt=safehouse src=http://mobwar.mo.funpic.org/safe2.gif width=32 height=32>"; }

}


echo "
    </table>
    </body>
    </html>"
;

echo"<form method='post'>
    <input type='submit' name='verkoopall' value='Verkoop Alles'></form>"
;
if ($famillie->crusher == 1 && $famillie->aantal > 0) {
echo "<form method='post'>
<input type='submit' name='crushall' value='Crush alles'></form>"
;
}

?>


<?php

$auto2
= mysql_query("SELECT * FROM garage WHERE login='{$data->login}' AND naam='45000'");
if ($auto2->naam == "45000"){
echo "images/buick_cabrio.jpg";  
}


?>

<img src="<?php echo $auto2->naam ;?>">

</td></tr>
</table><br><br></table>
 
Frank -

Frank -

14/03/2009 13:20:00
Quote Anchor link
Ai, ik wist niet dat het zo erg was...

Ooit van foutafhandeling gehoord? Zo ja, waarom doe je daar dan niets mee? Zo niet, hoogste tijd om je daar in te gaan verdiepen, het script (groot woord) wat je nu hebt, is bijzonder slecht en incompleet.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/03/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Wow wat een berg rotzooi ineens, dat wordt debuggen! Zet even:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

?>


Boven aan in je script.
 
Thymen akker

thymen akker

15/03/2009 12:48:00
Quote Anchor link
ik heb dit stukje even gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$sql
= '
    SELECT    *
    FROM    `garage`
    WHERE    `login` = '
.mysql_real_escape_string($data->login).'
    AND    `naam` = "45000"'
;
$res = mysql_query($sql);
if(!$res) {
    $imgSource = 'images/notFound.jpg';
}
else {
    if(mysql_num_rows($res) == 0) {
        $imgSource = 'images/notFound.jpg';
    }
else {
        $row = mysql_fetch_object($res);
        $imgSource = 'images/buick_cabrio.jpg';
    }
}


?>

<?php echo $imgSource ?>

maar volgens mij hoeven (`) die niet
en hij doet het nog steeds niet maarja
daarna heb ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

?>

boven aan gezet ik krijg geen èèn fout
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/03/2009 13:44:00
Quote Anchor link
Verander dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
= mysql_query($sql);
?>


eens in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
= mysql_query($sql) or die("Er ging wat met mis de volgende query: <br /> ".$sql . "<br />Namelijk: <br />" . mysql_error());
?>


Dan kan je zien of het aan je query ligt.

edit:

Of beter nog:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if(!$res) {
    $imgSource = 'images/notFound.jpg';
    echo $sql.'<br /> gaf de volgende error<br/>' . mysql_error();
}

?>



edit 2:

Bovendien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$sql
= '
    SELECT    *
    FROM    `garage`
    WHERE    `login` = '
.mysql_real_escape_string($data->login).'
    AND    `naam` = "45000"'
;

  
# Je gebruikt hier geen quotes om de data, dat zal wel een error geven.

'WHERE    `login` = "'.mysql_real_escape_string($data->login).'"';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.