php implode en str_replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald Teune

Ronald Teune

20/04/2004 14:37:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben sinds kort een beetje met php aan het klooien, en ik heb een html->rss converter gemaakt om wat te oefenen.
Deze staat hier: http://zeekoe.kabel.utwente.nl/wlgnieuws.php

Nu bleek dat de \n's niet vervangen werden.
Ik heb deze code gemaakt:
http://zeekoe.kabel.utwente.nl/newline.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $nieuws
= implode('', file('http://localhost/tekst.txt'));
    $nieuws = str_replace("\n","",$nieuws);
    echo "<pre>" . $nieuws . "blaat</pre>";
    $nieuws = "enters komen...\n\n\n...enters gaan\n\n\nen nog meer\n\n";
    echo "<pre>" . $nieuws . "blaat</pre>";
    $nieuws = str_replace("\n","",$nieuws);
    echo "<pre>" . $nieuws . "blaat</pre>";

?>


Het blijkt dat in de uit het bestand gelezen tekst niet de newlines vervangen worden, maar in de handmatig gemaakte tekst niet. Heeft iemand een idee?
Gewijzigd op 20/04/2004 14:39:00 door Ronald Teune
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 06:50:16
 
Ronald Teune

Ronald Teune

20/04/2004 15:26:00
Quote Anchor link
hmm... heb verder gezocht, en het blijkt dat je onder windows ook nog \r moet replacen...
 
Rick

Rick

20/04/2004 15:43:00
Quote Anchor link
zoek ook op \r

windows doet standaard \r\n als enter


rofl, ik moet na het lunchen toch maar op F5 drukken de volgende keer :P
Gewijzigd op 20/04/2004 16:06:00 door Rick
 
Mitch X

Mitch X

20/04/2004 16:25:00
Quote Anchor link
nl2br() mss?
 

20/04/2004 16:59:00
Quote Anchor link
ik had zelf het antwoord al gevonden ;-)
bedankt iig :-)
 

07/09/2004 13:51:00
Quote Anchor link
wat is het antwoord dan??
ik heb dit probleem ook...
 

07/09/2004 17:28:00
Quote Anchor link
dat wat Rick zei: geklooi met \n en \r wat onder windows/mac/linux overal anders gaat.
 
Rick

Rick

07/09/2004 20:02:00
Quote Anchor link
idd, erg handig dat ze allemaal dezelfde standaard gebruiken
windows: \r\n
unix: \n
mac: \r
 
Bram Z

Bram Z

07/09/2004 20:17:00
Quote Anchor link
Zo doe ik het :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace("(\r\n|\n|\r)", "", $string);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.