php in bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

13/04/2004 16:35:00
Quote Anchor link
Ik heb dus een bestand geopend, en nu probeer ik er in te schrijven.
Ik wil er dus php informatie inzetten, maar krijg de volgende foutmelding:

Parse error: parse error in /home/kb/public_html/kidsbreakfull/aanmelden.php on line 119

En ik gebruik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$inhoud
= "
<?
$bericht = 'Test';
echo "
$bericht";
?>
"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:09:06
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 17:38:00
Quote Anchor link
Sinds wanneer zetten we vars in de quotes? (:P)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$inhoud
= "
<?
$bericht = \"Test\";
echo $bericht;
?>
"
:
?>

Ik heb geen idee of het zo werkt, probeer het maar :)
 
Micha

Micha

13/04/2004 18:01:00
Quote Anchor link
Het werkt nu, maar nu het probleem:
Ik heb dus $gebruikersnaam, die ook zo moet blijven, maar die wordt verandert met de echte gebruikersnaam..
En dan heb ik er ook nog een, die wel vervangen moet worden..
allemaal erg raar :P
Gewijzigd op 13/04/2004 18:02:00 door Micha
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 18:46:00
Quote Anchor link
Kun je dat even verduidelijken? :P
Snap er geen hout van ...
 
Micha

Micha

13/04/2004 19:25:00
Quote Anchor link
Ok, we nemen het voorbeeld:

In de tekst staat:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$inhoud
= "
<?
$query = mysql_query(\"select * from leden WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam'\");
$row = mysql_fetch_object($query);
$id = $row->id;
$pagina = $_GET[p];
$site = \"site\";
$site.= $pagina;
?>
"
;
?>

Maar het wordt zo weergeven in het bestand waar het in moet komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
Resource id #6 = mysql_query("select * from leden WHERE gebruikersnaam = 'fdsag'");
 = mysql_fetch_object(Resource id #6);
21 = ;
 =
aanmelden;
 =
"site";
.= ;

?>
 
Mitch X

Mitch X

13/04/2004 20:29:00
Quote Anchor link
Hmm kheb hier niet echt veel verstand van, ik werk meestal alleen met een MySQL db maar ik doe een poging.
Ik denk dat je beter een standaard pagina kan includen dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$inhoud
= $gebruikersnaam;
include "standaardpage.php";
?>

En dan in standaardpage.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
// File uitlezen voor gebruikersnaam
// En dan de rest:

$sql = "select * from leden WHERE gebruikersnaam = '" . $gebruikersnaam . "'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_object($res);
$id = $row->id;
$pagina = $_GET[p];
$site = "site";
$site .= $pagina;
?>


Dat werkt waarschijnlijk wel zoals je wilt :)
 
PHP erik

PHP erik

13/04/2004 21:09:00
Quote Anchor link
Hmmm.. misschien bedoelt ie dat een variabele de waarde aanneemt van het script die het weg schrijft, in plaats van de waarde van de eindbestemming.

dan moet je het dollarteken escapen (\$):
\$gebruikersnaam
 
Micha

Micha

14/04/2004 15:26:00
Quote Anchor link
Ok, zal het is proberen..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.