PHP in bestanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rutger

Rutger

19/01/2005 09:54:00
Quote Anchor link
ik heb een php scriptje geschreven dat gegevens van een formulier in een bestand schrijft. maar alle ' en " worden automatisch vervangen door \' en \".

ik kan dit oplossen door stripslashes, maar dan wordt het weer lastig als je een keer JUIST een \ voor een ' wil...

hoe los ik dit op :S
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 20:58:34
 
Peter Dorn

Peter Dorn

19/01/2005 09:56:00
Quote Anchor link
als je er weer \ voor wilt hebben doe je dan toch weer addslashes :p
 
Rutger

Rutger

19/01/2005 16:30:00
Quote Anchor link
hm, ja dat kan idd...

maar tis toch wat lastig, ik vroeg me af of er niet gewoon een manier was om ervoor te zorgen dat hij het niet automatisch deed :P
 
Ano Niem

Ano Niem

19/01/2005 18:25:00
Quote Anchor link
Peter, waarschijnlijk word er bij het schrijven naar bestand addslashes() gedaan ..

en Rutger, dat betekent dat je heel makkelijk bij het uitlezen stripslashes() kan gebruiken .. dan doet ie het dus automatisch :x
 
Rutger

Rutger

20/01/2005 21:38:00
Quote Anchor link
ok, het werkt nu in principe. ik heb nu een bestandje met als inhoud (een testje):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo 'hoi';
?>


hoe zorg ik ervoor dat de inhoud van dit bestand in een tekstvakje komt te staan? ik heb het al met include en fget enzo geprobeerd, maar dan wordt alleen "hoi" weergegeven, en niet de php code...

weet iemand hoe ik dit op kan lossen?
 
Alfred -

Alfred -

20/01/2005 22:01:00
Quote Anchor link
Het bestand uitlezen, in een buffer steken, vervolgens de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  ?>
tags laten omzetten, dus &gt; en &lt; van laten maken, zodat ie het niet aanziet als echte PHP code, en dan in je tekstvak bij value zetten ;)

fopen();
fgets();
fclose();
str_replace();

Meer heb je normaal niet nodig ;)
 
Niels

Niels

20/01/2005 23:51:00
Quote Anchor link
Rutger:
ok, het werkt nu in principe. ik heb nu een bestandje met als inhoud (een testje):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo 'hoi';
?>


hoe zorg ik ervoor dat de inhoud van dit bestand in een tekstvakje komt te staan? ik heb het al met include en fget enzo geprobeerd, maar dan wordt alleen "hoi" weergegeven, en niet de php code...

weet iemand hoe ik dit op kan lossen?


<html>
<input type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "hoi"; ?>
">
</html>

of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$echo
= "hoi";
?>


<html>
<input type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$hoi"; ?>
">
</html>

Groet, Niels
 
Rutger

Rutger

21/01/2005 09:01:00
Quote Anchor link
Rafael:
Het bestand uitlezen, in een buffer steken, vervolgens de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?  ?>
tags laten omzetten, dus > en < van laten maken, zodat ie het niet aanziet als echte PHP code, en dan in je tekstvak bij value zetten ;)

fopen();
fgets();
fclose();
str_replace();

Meer heb je normaal niet nodig ;)


ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?

$fopen
= fopen("pagina.php", "r");
$inhoud = fgets($fopen);

str_replace("<?","&gt;",$inhoud);
str_replace("?>","&lt;",$inhoud);

echo '<textarea rows="10" cols="60">
'
.$inhoud.'
</textarea>;

?>


maar nu wil het helemaal niet meer... hij geeft niet eens de "hoi" uit de echo weer, helemaal niks...

ik doe vast iets heel stoms fout hoor... dit is de eerste keer dat ik überhaubt met bestanden werk... en zoveel ervaring met php heb ik niet ;)
 
DaeDaluz

DaeDaluz

21/01/2005 09:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?

$fopen
= fopen("pagina.php", "r");
$inhoud = fgets($fopen);

$inhoud = str_replace("<?","&gt;",$inhoud);
$inhoud = str_replace("?>","&lt;",$inhoud);

echo "<textarea rows=\"10\" cols=\"60\">
"
.$inhoud."
</textarea>"
;

?>


Probeer het is zo :)
 
Rutger

Rutger

21/01/2005 11:29:00
Quote Anchor link
noop, geen effect :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.