PHP in combinatie met HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Oostveen

Jan Oostveen

25/08/2004 19:48:00
Quote Anchor link
Wat doe ik hier fout?

echo("
<table border=0 cellpadding=5 cellspacing=0 width=100% class=ficos02>
<tr><td colspan=2>Aanmelding verplicht tot niets!</td></tr>
<form method='post' action=".$_SERVER['PHP_SELF'].">
<tr><td align=left>(familie)naam</td><td align=right> <INPUT TYPE=text name=naam maxlength=40 value='{$_POST["naam"]}'></td></tr>
<tr><td align=left>tussenvoegsel(s)</td><td align=right> <INPUT TYPE=text name=vovoe maxlength=10></td></tr>
<tr><td align=left>voorletter(s)</td><td align=right> <INPUT TYPE=text name=volet maxlength=10></td></tr>
<tr><td align=left>gebruikersnaam</td><td align=right> <INPUT TYPE=text name=usernaam maxlength=10></td></tr>
<tr><td align=left>emailadres</td><td align=right> <INPUT TYPE=text name=email maxlength=40</td></tr>
<tr><td align=left>wachtwoord</td><td align=right> <INPUT TYPE=password name=pass maxlength=10</td></tr>
<tr><td align=left>herhaal wachtwoord</td><td align=right><INPUT TYPE=password name=2pass maxlength=10</td></tr>
<tr></tr>
<tr><td colspan=2 align=center style=\"font-family:Tahoma color:navy\">
<INPUT TYPE=submit name=submit value=registreer></td></tr>
<input type=hidden name=actie value=1>
</FORM>
<tr><td></td></tr>
<tr><td colspan=2 align=center><h6><A HREF=\"JavaScript:window.close()\">sluit venster</A></td></tr>
</table>
");

Foutmelding: undefined index naam
Gewijzigd op 25/08/2004 19:54:00 door Jan Oostveen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:25:39
 
Eris -

Eris -

25/08/2004 19:57:00
Quote Anchor link
Je gebruikt een variable die je niet valideer (naam) en die niet bestaat ;)
 
Micha

Micha

25/08/2004 20:17:00
Quote Anchor link
'{$_POST["naam"]}


mischien...
 
Eris -

Eris -

25/08/2004 20:31:00
Quote Anchor link
Jep :)
 
Jan Oostveen

Jan Oostveen

25/08/2004 20:40:00
Quote Anchor link
maar moet dus zijn:
value=".$_POST['naam']."
zou ik denken
maar ook dat levert geen verbetering op.
in de INPUT wordt toch de naam bekend van deze variabele? Ik verwacht dan dat ik die ook weer terug krijg....
 
Jan Oostveen

Jan Oostveen

25/08/2004 20:46:00
Quote Anchor link
Wat ik probeer te doen:
de inhoud van de velden bewaren voor het geval er een of meer velden verkeerd zijn ingevuld, zodat voorkomen wordt dat de gebruiker álles opnieuw moet invullen.
 
Micha

Micha

25/08/2004 20:53:00
Quote Anchor link
Is dit de enige code?
 
Jan Oostveen

Jan Oostveen

25/08/2004 21:06:00
Quote Anchor link
Dit staat er nog voor:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ficos03.css"/>
</head>
<body class=ficos>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$Stuurbestand
= "connection.php";

if(!file_exists($Stuurbestand))
{
die("$Stuurbestand kan niet geopend worden $_SERVER[PHP_SELF]");}
include($Stuurbestand);

if(isset($_POST['submit'])) // Kijken of het formulier verzonden is, doormiddel van isset($_POST[''])
{  
    if($_POST['naam'] == "") // Kijken of het veld 'naam' ingevuld is.
    {  
        echo "Je moet een naam invullen!";  
    }
  
    else
    {
        // veld "naam" is ingevuld, we gaan de naam laten zien:
        echo "Leuk dat je het formulier ingevuld hebt, ".$_POST['naam']."!";  
    }
}

else // als het formulier nog niet verzonden is:
{}
 
Eris -

Eris -

25/08/2004 21:40:00
Quote Anchor link
Controleren moet je in php altijd doen met de empty() functie (Bij mij gaat hij altid zeuren asl ik het niet doe) als je error reporting aan hebt staan :)
 
Jan Oostveen

Jan Oostveen

25/08/2004 22:31:00
Quote Anchor link
in plaats van isset ?
Maar dat lost m'n probleem toch niet op?
 
Eris -

Eris -

26/08/2004 08:06:00
Quote Anchor link
Ja. Ik heb ook altijd raar gevonden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.