PHP in stylesheets, problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

04/02/2013 17:31:43
Quote Anchor link
Mijn stylesheet wil niet werken en ik vindt niet waarom.
Dit is wat ik momenteel heb:

mijn stylesheet (stylesheet.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
header('Content-type: text/css');



$dbhost="";

$dbuser="";

$dbpaswoord="";

$dbdatabase="";

$db=mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpaswoord);

mysql_select_db($dbdatabase, $db);




$sql = "SELECT * FROM algemeen;";

$result=mysql_query($sql);

while($row=mysql_fetch_array($result)){


$foutkleur = $row['foutkleur'];
$foutgrootte = $row['foutgrootte'];}

?>

.melding {

color:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $foutkleur; ?>
;
font-size:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $foutgrootte; ?>
;
font-family:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $textdesty; ?>
;

}




en dan op mijn pagina zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
[code]<?php

session_start();



$dbhost="";

$dbuser="";

$dbpaswoord="";

$dbdatabase="";





$db=mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpaswoord);

mysql_select_db($dbdatabase, $db);

?>

<!-- IE in quirks mode -->

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="productstyle.php" />
</head>


Weet iemand waar mijn fout is?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:21:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2013 17:38:28
Quote Anchor link
Wat gaat er mis volgens jouw?
En waarom sta je op twee pagina's de login voor je database te plaatsen? Dan kan je toch in één .php bestand plaatsen welke je kan includeren?
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

04/02/2013 17:46:52
Quote Anchor link
Dimi meulman op 04/02/2013 17:31:43:
...
mijn stylesheet (stylesheet.php)
...
en dan op mijn pagina zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
...
<
link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="productstyle.php" />
?>


Je linkt naar de stylesheet "productstyle.php" maar hij heet "stylesheet.php".
 
Dimi meulman

dimi meulman

04/02/2013 17:48:37
Quote Anchor link
Ik weet niet wat er verkeerd gaat, ik heb van alles geprobeerd en opgezocht maar vindt het niet! Ofwel wordt mijn php-pagina niet mooi omgezet naar css, ofwel is iets verkeerd met mijn link. Het werkte alvast wanneer ik het omzet naar een css bestand.

Toevoeging op 04/02/2013 17:49:38:

Nee, dit is een fout van mij, mijn pagina noemt productstyle.php, dit is juist

Toevoeging op 04/02/2013 17:50:36:

dus daaraan ligt het niet
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

04/02/2013 17:59:54
Quote Anchor link
Beantwoord de vraag van Aar eens: "wat gaat er mis volgens jou?".
En wat heb je gecontroleerd? Vraag die productstyle.php eens op in je browser. Wat staat er dan?
En waarom heb je geen controle op fouten opgenomen in je scripts? Zo weet je nooit wat er mis gaat.
 
Mister Atiebatie

Mister Atiebatie

04/02/2013 18:10:23
Quote Anchor link
Echo je je PHP wel met een header?
voeg dit bovenaan je scriptje toe en misschien werkt het dan wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Content-type: text/css");
Ik zie net dat je dit al had...

PS: Hoe verwijder ik m'n reactie? :$
Gewijzigd op 04/02/2013 18:12:34 door Mister Atiebatie
 
Dimi meulman

dimi meulman

04/02/2013 18:35:29
Quote Anchor link
Ik weet niet niet wat je moet zien wanneer je een stylesheet zo opvraagt, maar ik krijg een HTTP-fout (server fout).
Nu heb ik eens enkel mijn pagina zo opgesteld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Content-type: text/css');

?>

.melding {

color: #ff0000 ;
font-size: 15px ;
font-family: Arial ;

}

En krijg nog steeds dit alarm, die controle gebruik ik ook maar krijg geen andere fouten.
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

04/02/2013 18:53:12
Quote Anchor link
Dat is goed. Nu komen we ergens. Kijk eens in je apache logs? Daar moet nu te vinden zijn wat voor HTTP-fout het is.
 
Eddy E

Eddy E

04/02/2013 20:19:07
Quote Anchor link
Kan je .css-bestanden niet makkelijk direct door PHP laten parsen dmv htaccess?
Sommige browsers vinden een .php-bestand voor CSS niet geldig.
 
Dimi meulman

dimi meulman

04/02/2013 20:28:12
Quote Anchor link
T'is me gelukt, bedankt om me op weg te helpen
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

04/02/2013 20:30:12
Quote Anchor link
Maar wat was het nou? Hoe heb je het opgelost? Dan hebben anderen er ook wat aan. (Dat is het doel van een forum.)
 
Dimi meulman

dimi meulman

04/02/2013 20:35:10
Quote Anchor link
Tuurlijk, ik weet het, maar moet eerlijk zijn ik weet het niet juist. Ik heb het gewoon allemaal gewist en stukje per stukje opnieuw opgebouwd en na ieder stukje gecontroleerd op de werking en het zo gelukt het. Wist eigenlijk dat je een stylesheet ook gewoon kon opendoen in je browser.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.