<?php in [ubb]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

Ervaren senior C# developer in Arnhem gezocht

Organisatie Voor een van mijn businesspartners uit de omgeving van Arnhem ben ik op zoek naar een ervaren senior C# ASP.NET developer. Deze organisatie maakt complexe software producten voor bepaalde bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan beslisregelsystemen, klachtenmanagementsystemen, digitale formulieren of een combinatie hiervan in één portaal. De software wordt specifiek op elke klant zijn wens aangepast. Bij de klanten moet je denken aan enerzijds provincies, gemeenten en overheidsinstanties en anderzijds aan banken, hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Binnen het bedrijf, van circa zestig man groot, heerst een informele sfeer. Collegialiteit staat er hoog in het vaandel, wat je terugziet in de wekelijkse vrijdagmiddagborrel

Bekijk vacature »

Robert Deiman

Robert Deiman

11/10/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik ben bezig met een UBB parser om regexes te leren. dikgedrukt en dergelijke is allemaal geen probleem, maar ik kom er niet uit met PHP binnen de regex.

Hij gooit de hele boel steeds door elkaar, waardoor kom ik niet achter nog. (de php string komt steeds vooraan te staan en niet op de plek waar die zou moeten)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
/**
 * @author Robert Deiman
 * @company Prodes
 * @copyright 2008
 */


$bericht = 'bladiebla
[b]Dikgedrukt[/b]
<?
//dit is een voorbeeld van een php stukje;
function_test($variabele){
    return $variabele;
    }
?>
[i]Cursief[/i]
bladiebla'
;
$bericht = preg_replace('#\<\?(.*?)\?>#ise',"highlight_string('<?php \\1 ?>')",$bericht);
$bericht = preg_replace('#\[b\](.+?)\[/b\]#is','<strong>\\1</strong>',$bericht);
$bericht = preg_replace('#\[i\](.+?)\[/i\]#is','<em>\\1</em>',$bericht);

echo $bericht;
?>


Voorbeeld van output:
http://www.robertdeiman.net/phphulp/ubb.php

edit:
De vraag voor de duidelijkheid:
Hoe zorg ik dat de php code wel op de juiste plek blijft staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2019 12:04:54
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/10/2008 15:49:00
Quote Anchor link
Dat komt door de functie highlight_string(), deze output het resultaat direct. Geef de boolean true als tweede parameter aan deze functie mee, dan zal het resultaat als string teruggegeven worden, precies zoals jij wilt.

Zie ook: highlight_string
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/10/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Super, dankjewel.. :)

Het is toch makkelijker dan ik dacht, maar heb echt lopen zoeken om het te vinden.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.