PHP include file vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaimy A

Jaimy A

06/08/2014 20:23:03
Quote Anchor link
hey,

Is het mogelijk om een include page te laten weten op welke pagina deze wordt opgevraagd ?

Bijvoorbeeld:
Pagina "Test.php" wordt geladen door een klant
op pagina "Test.php" is Data.php included

Data.php krijgt bericht dat verzonden wordt bij het laden van pagina Test.php
Dat test.php zijn gegevens opvraagt

De bedoeling is dat ik de bestanden in Data.php kan aanpassen aan de pagina die het opvraagt.

Dit lijkt het niet te doen:
Test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_POST["CurrPage"] = 'welkom';
include 'Data.php';


Data.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$CurrPage = $_GET["CurrPage"];
if $CurrPage = welkom {
......
]
Gewijzigd op 06/08/2014 20:25:01 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:28:01
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/08/2014 20:43:10
Quote Anchor link
Euh, $_POST is een global maar als je dan in de include $_GET (een andere global) opvraagt ....

Overigens is het zo dat variabelen altijd mee overgenomen vanuit de include en visa-versa
 
Jaimy A

Jaimy A

06/08/2014 20:53:56
Quote Anchor link
Maar ik laad pagina test.php
en data.php zou onmiddelijk moeten weten dat hij op test.php wordt geladen zodat de tekst kan aangepast worden zodat de correcte tekst wordt weergeven
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/08/2014 21:22:14
Quote Anchor link
test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$var1
= 'Jaimy';
$var2 = 'Ger'
include 'data.php';
$var3 = 'phphulp';
echo '-', $var2, '-', $var3
?>

data.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $var1, '-', $var2;
$var2 = 'Ik ben overschreven';
?>

Resultaat
Jaimy-Ger-Ik ben overschreven-phphulp

include is niets meer dan het samenvoegen van 2 php bestanden
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2014 21:24:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// test1.php
$pagina = 'test1';
include('data.php');
// rest
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// test2.php
$pagina = 'test2';
include('data.php');
// rest
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// data.php
switch($pagina)
{
   case
'test1' : echo 'Komt van test1';
     break;
   case
'test2' : echo 'Komt van test2';
     break;
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/08/2014 00:35:52
Quote Anchor link
Dit kan ook ...

Laat niet zien door welke pagina hij wordt included maar Laat zien welke pagina door de browser opgevraagd is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

//data.php
echo basename($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']);

?>


Toevoeging op 07/08/2014 00:39:08:

Vraag me wel af waarom je dit wilt en of je wel goed bezig bent..
Gewijzigd op 07/08/2014 00:38:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Jaimy A

Jaimy A

07/08/2014 07:57:02
Quote Anchor link
Wat ik probeer te bereiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// test1.php
$pagina = 'test1';
include('data.php');

echo $HeaderTekst;
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// test2.php
$pagina = 'test2';
include('data.php');

echo $HeaderTekst;
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// data.php
if $pagina == "test1" {
$HeaderTitel =  "Test1"
} else if $pagina == "test"
$HeaderTitel =  "Test2"
}

$HeaderTekst =  "welkom op '.$Header .' pagina. "
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/08/2014 08:26:09
Quote Anchor link
Wat je dan krijgt is een zeer inflexibel systeem.
Ik zou gewoon voor iedere 'view' een apart bestand aanmaken. In die bestanden zou ik doorverwijzen naar andere bestanden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
// index.php
<?php view('start'); ?>
<?php view('header'); ?>
<h1>Welkom op mijn pagina</h1>
<?php view('footer'); ?>
<?php view('end'); ?>

// start.php
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>


// header.php
<div>Mijn header</div>


// footer.php
<div>Mijn footer</div>


// end.php
</body>
</html>
Gewijzigd op 07/08/2014 08:26:46 door Frank Nietbelangrijk
 
Jaimy A

Jaimy A

07/08/2014 12:41:55
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld:
Op pagina waneer ik op pagina $NavLink1 wordt deze in een andere kleur gezet.
Maar waneer ik naar een andere pagina bijvoorbeeld $NavLink2 moet deze in een andere kleur worden gezet door middel van de class=current. maar ik wil heel mijn brok code in 1 pagina zetten en dan wanneer je een pagina laadt de brok code laten lezen en php laten vast stellen welke pagina de huidge is en deze class current" geven, ik kan enkel geen $pagina = home; doorsturen naar mijn included file tijdens het laden van de home pagina dus komt $pagina altijd leeg aan bij mijn pagina waar mijn brok code instaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$HeaderNav = '
    <div id="header">
      
    <div class="row-2">
    <li><a href="'.$NavLink1.'" class="current">'.$Naam1.'</a></li>
    <li><a href="'.$NavLink2.'">'.$TiteL5.'</a></li>
    <li><a href="'.$NavLink3.'">'.$TiteL11.'</a></li>
    <li><a href="'.$NavLink5.'">'.$TiteL13.'</a></li>
    <li><a href="'.$NavLink4.'">'.$TiteL12.'</a></li>
    <li><a href="#nogo">Verhuur</a></li>
    
    </div>
    </div>';
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/08/2014 20:07:59
Quote Anchor link
Je werkt kennelijk met $pagina om aan te geven op welke pagina je zit.
Dan kun je toch controleren of $pagina een geldige waarde heeft? Zo ja --> voeg daar de class aan toe. Zo niet, voeg dan de class toe aan home.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/08/2014 20:14:12
Quote Anchor link
Bepaalde variabelen moet je aan je view meegeven. Dat zijn onder meer de titel van de pagina maar ook inderdaad de huidige 'route' zodat je kunt bepalen aan welke link er een ander kleurtje moet komen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.