php include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy Php

Jordy Php

16/03/2020 15:45:52
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ik ben bezig met een projectje en ik zit ergens vast.
Hoogstwaarschijnlijk is het heel simpel maar ik vind helaas geen andere manier.

Voor de footer gebruik ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include('footer.php');
?>


De reden ervan is omdat ik andere css strings gebruik.
Bijvoorbeeld de a:hover{color:#fb9902}a:active,a:hover,a:focus{outline:none;text-decoration:none}button:focus{outline:none}ul{list-style:outside none none;margin:0;padding:0}:before,:after{-webkit-transition:all .3s;transition:all .3s}.bg-1{background:#0d0f11}.bg-2{background:#131619}.ptb-130{padding:130px 0}

Die heeft andere kleuren en groottes waardoor het mijn menu en andere teksten van die pagina infecteerd.
Mijn vraag is dus eigenlijk vooral: Hoe kan ik mijn footer die andere kleuren en groottes hebben dan mijn pagina ervoor zorgen dat het mijn pagina niet infecteerd om andere dingen te laten zien.
Is er daar wel een manier voor?

Mvg!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:11:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2020 16:02:49
Quote Anchor link
Je kan ook classes en id's elementen hangen.

bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
div.inhoud a:hover {
    color:#fb9902;
}

div.inhoud a:active,a:hover,a:focus{
    outline:none;
    text-decoration:none;
}


Zo is alles in een divje met de class inhoud voorzien van deze stijlen.
Maar ik dit heeft echt niks met include te maken ;-)
Gewijzigd op 16/03/2020 16:04:02 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2020 16:17:02
Quote Anchor link
Wat @Ariën zegt, dit heeft niets van doen met PHP/includes maar eerder met hoe jij jouw CSS structureert. Blijkbaar gebruik je dezelfde namen of naam-ruimten voor elementen die een verschillende opmaak hebben. Deze zou je dus, zoals hierboven staat geïllustreerd, moeten "compartimenteren" in verschillende stijlregels.

Dit kun je op verschillende manieren doen, maar het internet heeft waarschijnlijk legio makkelijk( vindbar)e voorbeelden.
 
Sylvester vader

sylvester vader

16/03/2020 22:21:04
Quote Anchor link
Uit ervaring weet ik dat laatste css altijd geldt dus wil je dat iets bv rood in plaats van blauw dan moet je zorgen dat de rode CSS code na de blauwe komt

Maar beste is gewoon zorgen voor een betere CSS
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2020 22:26:18
Quote Anchor link
Sylvester vader op 16/03/2020 22:21:04:
Uit ervaring weet ik dat laatste css altijd geldt dus wil je dat iets bv rood in plaats van blauw dan moet je zorgen dat de rode CSS code na de blauwe komt

Maar beste is gewoon zorgen voor een betere CSS

Ja, er zit trapsgewijze overerving in CSS En dat is ook waar CSS voor staat:
Cascading Style Sheets.

Quote:
1) stijl met !important-regel in de stijldefinitie.
2) stijl aangegeven in de tag van het element.
3) stijl volgens de naam van de id in de tag.
4) stijl volgens de naam van de class in de tag.
5) stijl van het parent-element.
6) stijl volgens de naam van de tag (aspecten van stijl die niet expliciet zijn aangegeven worden bepaald door de ingebouwde stylesheet in de browser).

Naast deze prioriteit heeft CSS nog een prioriteit wat betreft id en class. Het is afhankelijk van waar deze worden aangeschreven.

1) beschreven tussen de body-tags
2) beschreven tussen head-tags
3) beschreven in een extern gekoppeld stylesheet
4) beschreven in een geïmporteerde stylesheet in een extern gekoppelde stylesheet.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

17/03/2020 15:47:56
Quote Anchor link
Wat je kunt doen, is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
:not()
achter je css (ik weet niet hoe die dingen heten) zetten, zoals dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a:hover:not(.footer a:hover) {
    /* CSS code */
}
Gewijzigd op 17/03/2020 15:48:30 door Jeroen van Rensen
 
Jordy Php

Jordy Php

17/03/2020 20:15:55
Quote Anchor link
Dankje voor al deze positieve reacties!
Ik heb het kunnen aanpassen en nu is alles weer normaal.
Nogmaals bedankt allen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.