php installatie is ingewikkeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mit

mit

22/06/2007 15:54:00
Quote Anchor link
hi jongens
ik ben nog een newbie op het gebied van php.
Ik heb een kant en klare script gekocht die op de site van hotscript lijkt..

Alleen ik krijg hem niet online.

Stappen die ik heb ondernomen: is in het engels




STEP 1

Create a database and a database user that has permission to use the database in your control panel

STEP 2

Load PHPmyADMIN which is usually accessible from your Database page. In cpanel it is located at the bottom of your page where you create your database. When PHPmyADMIN loads, click on the database you just created. In the main window, click on SQL. Next using the Browse button under a big white box, navigate your way to the tables.sql found in the website files of this package. After you find it and select it. Click GO. This will create the tables and enter the data for your website to run. An installer is not included in the site as their are too great of chances that a problem will exist for different servers.

STEP 3

Open config.php in a text editor and change the information for your website.

$hostname = "localhost";
$dbusername = "db_user";
$dbpassword = "password";
$dbname = "db_name";

$site_title = "Software Index";
$site_name = "Software Index";
$email_from = "[email protected]";
$sitehome = "http://www.mysite.com";

STEP 4


Connect to your website and upload your files. The site can run in your main web folder or a subfolder.


STEP 5

FTP connect to your site if you have not already done so and set permissions on the following:

banners - 777
uploadedfiles - 777



STEP 6

Login to the sites admin located at http://www.yourdomain.com/siteadmin The default username and password is admin, admin

When you have logged in you should update the site settings and check the email config, to insure the site conforms to your information.

Dit heb ik aangemaakt voor config.php
Heb ik hier ergens een fout gemaakt of in Chmod?
password heb ik hier niet vervangen i.vm privacy maar bij het uploaden heb ik wel mijn code gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$hostname
  = "mitdrissia.awesomewebspace.com";
$dbusername  = "mitdrissia_mitdrissia";
$dbpassword  = "password";
$dbname  = "mitdrissia_db";

$site_title  = "free scripts";
$site_name  = "free scripts";
$email_from   = "[email protected]";
$sitehome   = "http://mitdrissia.awesomewebspace.com";



///////////////////////////////////////////////////
///////////////////////////////////////////////////





mysql_connect(mitdrissia.awesomewebspace.com,mitdrissia_mitdrissia,password)
    or die("Could not connect to DataBase");
mysql_select_db(mitdrissia_db) or die("Could not find DB");


?>



Er zat al een index.html file in mijn file manager..Ik heb een directory www aangemaakt en daar alles in gestopt..

Chmods heb ik op 777 gezet voor banner en uploadfiles directory..

Ik wil best nog een user aanmaken zodat iemand van jullie het kan bekijken.Dat zou ik zeer op prijs stellen en ik kan er zeker veel van leren.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:40:12
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Vanwaar eigenlijk die extra www map? Ik kan er overigens niet opkomen,

http://mitdrissia.awesomewebspace.com/www/

Krijg een 403, wat is de chmod van die map?
 
Mit

mit

22/06/2007 16:13:00
Quote Anchor link
dit krijg ik als ik op config.php druk binnen de filemanager
dan kom ik op deze site:
http://mitdrissia.awesomewebspace.com/www/SoftwareIndexScript/config.php


Could not connect to DataBase


www is chmod 770 standaard denk ik
 
Mit

mit

22/06/2007 16:14:00
Quote Anchor link
ps bedankt voor je snelle reactie...ongelooflijk
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Grote kans dat je gebruikersnaam/wachtwoord combinatie niet correct is, anders is de $hostname niet correct. Check die dus nog even!
 
Mit

mit

22/06/2007 16:20:00
Quote Anchor link
moet ik meerdere mappen maken ofso?

ps www was gewoon een test.
Dit is mijn eerste php installatie vandaar
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Probeer als $hostname eens in te vullen "localhost", anders zou je even de FAQ van je webhoster door moeten bladeren.
 
Mit

mit

22/06/2007 16:23:00
Quote Anchor link
ok ik ga het nu ff proberen.ik laat over 1 min weer iets achter op dit forum
 
Mit

mit

22/06/2007 16:27:00
Quote Anchor link
niks nada

wil je voor me kijken?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Niks nada... Daar denk ik anders over.

De error is nu veranderd van 'could not connect to database' naar 'Could not find DB'. Daar zit een verschil in ;). Hij heeft nu wel verbinding met de server, hij kan alleen geen verbinding maken met de juiste database om de tabbelen op te halen. Controlleer nu dus of die $dbname correct is en of hij daar toegang tot heeft.
 
Mit

mit

22/06/2007 16:37:00
Quote Anchor link
nopes

ik heb het verandert in mitdrissia?db omdat hij zo in phpmyadmin staat

in cpanel staat mitdrissia_db dus dit moet hem zijn.
Error blijft hetzelfde

ik zet hem nu terug op mitdrissia_db database
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij werkt hij nu overigens...

http://mitdrissia.awesomewebspace.com/www/SoftwareIndexScript/

edit; en nu niet meer... Nu krijg ik een could not find db. Je zat net dus goed...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Mit

mit

22/06/2007 16:41:00
Quote Anchor link
als je hier naartoe gaat http://mitdrissia.awesomewebspace.com/www/SoftwareIndexScript/config.php

krijg ik weer een andere error could not connect to database

terwijl hij gewoon op mitdrissa_db staat

Hij verandert van error zonder dat ik iets aan verandert heb
 
Mit

mit

22/06/2007 16:42:00
Quote Anchor link
ligt het aan collatie?

moet ik je code geven om in cpanel te komen?

Moderator edit: gezien je nieuw bent en de regels niet gelezen hebt:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.

Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mit
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:43:00
Quote Anchor link
Stuur maar een PM, kijk ik wel even. Overigens deed hij het net prima, geen idee wat je in de tussentijd veranderd hebt.
 
Mit

mit

22/06/2007 16:49:00
Quote Anchor link
ik heb je pm gestuurd

laat me ff weten ok?

Misschien vind jij wel iets.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 16:57:00
Quote Anchor link
Ik kom je PHPMyAdmin niet in, waarschijnlijk heb je daar een andere gebruikersnaam/wachtwoord voor nodig.

Het heeft overigens even gewerkt, dus loop gewoon al je instellingen nog even na.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 17:10:00
Quote Anchor link
$dbname moet zijn "mitdrissia?db"

Niet echt handig met zo'n vraagteken erin...
 
Mit

mit

22/06/2007 17:14:00
Quote Anchor link
die heb ik toch verandert???in mitdrissia_db
 
Mit

mit

22/06/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Heb jij msn??
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 17:24:00
Quote Anchor link
In jouw database staat hij gewoon met een vraagteken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.